R7-D4

Az astromech express száguld tovább. Se szeri se száma a kiadott asztro droidoknak. A legtöbb már csak egy repaint, egy korábban kiadott darab újrafestett változata. Aki erre a vonatra egyszer felült, joggal érezheti azt, hogy ennek sosem lesz vége, sosem ér a végére, sosem gyűlik ki az összes asztroszer droid neki, a világ pénze nem elég rá, és csak veszi, veszi őket.

Vagy customozza. 🙂 Ami egyrészt kreatívabb, másrészt költséghatékonyabb. Ráadásul újabb és újabb elkészítendő kihívás, még egy customozható feladat. Ilyen volt mai cikkem alanya, R7-D4 is, aki Plo Koon Jedi mester robotja volt. Anakin Skywalker adta neki a Malevolance nevű szeparatista hajó elleni offenzíva tájékán. Hímnemű programozású R sorozatú alap astromech lévén elsődlegesen Jedi starfighterének másodpilotájaként funkcionált, alap javítási és navigálási feladatokkal. Plo Koon nem kötődött hozzá, sima robotként állt hozzá, használati tárgy volt számára, nem barát, mint Anakinnak R2-D2.

Kevés részben látható a droid. Az 1. évad 5. részében bukkant fel a feljebb is említett Shadow of Malevonace c. részben, és az utána következő Malevolance megsemmisülése részben. Ezekben a droid slotban ül Plo mester hajójában, akkor látszik előtte egy pillanatra mikor a Jedi mond valamit és külső kamerából látjuk. 

Később a Holocron heist részben, majd az R2 come home részben, melyről már én is többször írtam , és több figurát is készítettem abból a részből. Ekkor R7-D4 már végre látszik teljesen is, egész testével, nem csak a feje kandikál ki a droid slotból. Egy eligazítás zajlik épp, ahol a holokivetítő asztal mellett áll, és kvázi vetít valamit a jelenlevő Jediknek, mikor R2-D2 beviharzik a terembe, és elkezdi odébbtaszítani R7-D4 droidot, hogy hozzáférjen a terminálhoz, és segítséget vihessen szorult félben lévő gazdájához.

Ám R7-D4 ezt nem tudja, és kiáll magáért, nem adja át a helyét. Elkezdenek lökdösődni, verekedni a holoasztal birtoklásáért. A Jedik avatkoznak közbe, és engedik meg R2-D2 számára hogy ha már ennyire akar valamit mutatni, hát legyen övé az asztal. Ez életet ment, hiszen Anakin és Windu tehetetlenül várják a segítséget. 

Aztán később felbukkan a Padawan lost részben, ahol Ahsokát elrabolják a Trandoshanek. Nagyjából akkor látni egy pillanatra amikor Plo Koon azt mondta Anakinnak hogy bízzon a tanítványában, és szorítson azért, hogy amit tőle tanult megvédi őt kint a világban ilyen helyzetben is.

Végül pedig a Menekülés Kadavoból részben látszik egy pillanatra. Kb ennyi.

Másodpercek. Biodíszlet. Háttérelem. 

De egy érdekesség, egy színvariáns. 

Bár a referencia képek és a kiadott asztro droidoknak is más-más színe van, és nehéz kiigazodni milyen barna is ő, de nagy vonalakban azért ki lehet bogarászni. Alapvetően egy barnás árnyalat, bár bizonyos referencia képeken bordós. Az Entertainment Earth verzio pl totál más mint a Clone Warsos.

Mehet a polcra, még egy asztro. 

Köszönöm a figyelmet. 

Tekintsétek meg custom R7-D4 figurámat. 

Custom R7-D4 droid Plo Koon mesterrel

Custom R7-D4 elölről

Custom R7-D4 verekedése R2-D2-val

Látogasd a Custom Star Wars oldalt rendszeresen és csatlakozz Facebook csoportunkhoz is.

A cikket írta Rostás Norbert 2024 májusában, a figura készülte évekkel ezelőtt.