Sev

A Republic Commando elmeséli a történetét négy klón hősnek, a Delta osztag tagjainak. Sev a Delta klóncsapat közelharc specialistája, imád bunyózni, és harcolni. Sev a vibrokés mestere, agresszív, mozgékony, fürge, mégis erőteljes. Másik kedvenc időtöltése a lövöldözés, ezért ő lett a csapat mesterlövésze is. Mikor a Boss utasítja Sev-et, hogy foglaljon el egy mesterlövész pozíciót, és lőjön le pár ellenséget, Sev boldogan tesz ennek eleget, és a parancsot úgy nyugtázza, hogy a “lehető legnagyobb örömmel, Uram!” (A mandaloriai Walon Wau képezte ki őt, és igen jó munkát végzett, talán túl jót is…) 

Sev

Már írtam egy cikket nektek magáról a játékról, abban alapvetően majdnem mindent megosztottam veletek magáról a játékról, a klónokról, a kiképzésükről, a fegyverzetükről, a bevetéseikről. Ebben a cikkben most az egyik kedvencemről, RC-1207-ről, azaz Sevről írok nektek. (RC a Recon Commando rövidítése. A klónokat az azonosítójuk utolsó két számával azonosítják, ezért lett Sev a “nulla-hetes” vagy csak röviden “Sev”, azaz Hetes). Illetve be szeretném mutatni a custom figurát is, mely őt ábrázolja. 

Nézzük is egyből a festést! Ez a srác eszelősnek tűnik! Képzeljünk el egy háziasszonyt tésztagyúrás közben, miközben megszólal a telefon! Az asszonyka sietve lisztes, maszatos kezét a kötényébe törli, és odaszalad a telefonhoz. Nos, Sev hasonlóan ehhez véres, maszatos kezét törölgeti a páncéljába. Eleinte véletlenszerűen, combjába, ide-oda keszeri, majd észrevéve, hogy ez mennyire sokkolja, félelemmel tölti el az ellenségeket, később már tudatosan keni össze magát! Így jó “Hetesként” nem a táblát törli le, hanem a vigyort az ellenség képéről… 🙂 Később már designosan műveli ezt, és létrehozza ezt a piros festékes, véres, maszatos végterméketEmlékeztek a “Számkivetett” című amerikai filmre, mikor Tom Hanks a véres kezével markolja meg a labdát, és indulatosan elhajítja a lakatlan szigeten? Így hozva létre Wilson urat, a modern Pénteket… 🙂 Nos, Sev sisakján jól felismerhető ez a koncepció! Ez egy véres tenyérnyom, bárhogy is nézzük! Gondolom, egyszer maszatos kézzel emelte le, vagy vette fel sisakját, és rajta hagyta megszáradni a vért, mert laza, és velőtrázó is egyben… A puskája fémesen csillog, fémszerű, nem csak egy műanyag. Szélei acélosan felkoptak a használattól. A kijelzőn olvasható, hogy még 100 lőszer van a tárban! A cső üregesség látszatát kelti, a célzólézer szinte kijön a világítóan kék helyéről, és az optika térhatású, üvegszerűen csillog.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


A hátitáska “Seves”, egyedi. Vörös, persze, de végre olvasható a száma, hogy 07!

Nagyon jó. Vádlijánál, alkarjánál felismerhető a vér és festék folyásiránya, és az is, ahogy odafröcsögött. Bizonyos helyeken vastagabb, bizonyos helyeken frissebb, és van, ahol már rá is van száradva. Szinte elképzelhető, ahogy Sev pörög-forog megannyi ellenség közt, cséphadar, üt-vág, és előjön a végén közülük vörösen, tébolyultan, úgy, hogy még a társai is megijednek tőle. 

Kicsit őrült ez a klón, társai arra is gyanakodnak, hogy valaki megbabrálta a klónozó tégelyét. Túlerőszakos, túlságosan élvezi a harcot. A többiek azért harcolnak, mert kell, mert az a parancs, Sev pedig azért, mert szeret harcolni. Ez a custom doboz hátulján olvasható is a jellemzői közt. Ha pedig valaki hallotta a mély, brutális hangját is, az előbbi érzés még erősebbé válik. Sevet arra programozták, hogy harcoljon, öljön, ha kell, és látszólag ez túl jól sikerült. Humora fanyar, sokszor kicsit akasztófahumor. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERAA Deltás csapattagok nagyon kedvelik Sevet. Igazi bajtársként életüket adnák egymásért. Sev és Scorch pedig mint két bohóc, folyamatosan tréfál, “ökörködik”, és bizony ez bevetések előtt nagyon jól tud jönni, mikor az ember a halálra gondol, nem tudja hazajön-e még, és fél. Olyankor két ilyen mókamester nagyon fel tudja oldani a hangulatot, ekkor harsányan, férfiasan röhögnek, vadul, duhajul, és szembe tudnak nézni a félelmeikkel.

Láttátok az Alien 2-t? Mikor a kommandósok leszállnak az LV-426 nevű bolygóra, szembenézni a Halállal, a száz gyilkos Aliennel a parancsnoki pulton látható a halálba induló srácok pulzusa. Olyan sűrű, gyors a szívverésük, hogy nehéz két ütést megkülönböztetni az ábrán. Ekkor feláll Hudson, az ottani mókamester, és elkezd ökörködni. Erre nincs jobb szó, csak egyszerűen meg akarja őket nevettetni, hogy kizökkenjenek gondolataikból, hogy felkészüljenek, és elszánják magukat. Kiabál, hogy na ki a legpusztítóbb kommandó, hát mi vagyunk! Lemegyünk és szétrúgjuk a seggüket!

Hasonló hangulatfelelős Scorch, és Sev. Két jó barát. Szinte családias a kötelék köztük. Ugratják egymást, ha kell, de amúgy feltétlen bizalommal, fegyvertársi testvériességgel, igaz barátsággal viseltetnek egymás iránt. Ezért is kellett pont e két kommandós srác figurája nekem.

Mikor a Kashyyykon sikerül lelőni a CIS vezérhajóját, a Deltát utasítják, hogy másszanak ki a légvédelmi ágyúikból, és gyülekezzenek a Boss ágyújánál. Hárman vannak ott a végén… sajnos Sevet a túlerő legyőzi, és elkapják. A klónok általában feltétlenül engedelmeskednek, ám ezek a személyiséggel is rendelkező, egyedinek nevelt klónok fellázadnak, nem akarnak engedelmeskedni, megtagadnák a parancsot, hogy visszamenjenek Sevért. Ezt azonban nem tehetik, a küldetést nem kockáztathatják, és bár Scorch szinte őrjöng, ott kell hagyják a barátukat, társukat. Mint ahogy Anakinnak sem lehetett visszamenni a Gunshipből kiesett Amidaláért, nem kockáztathatták a küldetést, úgy ők sem kockáztathatják a Yoda mester (ekkor már tábornok Jedi) által vezetett Epizód III-ban is látható Kashyyyk-i hadműveleteket.

Sokan hisszük, és reméljük, hogy a pletykák szerint rövidesen kijövő folytatásban az Order 66-ben (hatvanhatos parancs) Sevet majd megtalálhatjuk, kiszabadíthatjuk, és újra együtt lehet a Delta osztag! Csak sajnos gyanús, hogy ellenségként ezúttal nem csak droidokra, SBD-kre, kis pókra, trandoshanekre kell majd tüzet nyitnunk, hanem Jedi mesterekre is, ami azért igen fájdalmas lenne.

StarWars2pgSpread.ct

Addig is ezeket figurákat (a Delta osztag kommandósait, Sun Fac-et és a geonozisi társait) érdemes feltenni a polcra, hogy viszontláthassunk a Republic Commando karaktereit az otthonunkban is.

Tekintsétek meg a custom Sev figurámat!

custom Sev figura elölről


custom Sev figura hátulról

Köszönöm a látogatást, visszavárlak!

írta: Rostás Norbert 2008. szeptember 10, a figura készülte évekkel azelőtt.