Szente Ádám

Szente Ádám custom figurái, és bemutatkozása
Szente Ádám gyűjtő barátunk saját maga írta meg a bemutatkozó szövegét, hogy hogyan is szerette meg a Csillagok Háborúját, ebben a tekintetben ő az első, aki saját maga vállalta fel az intró elkészítését. Ádámban egy aprólékos, ügyes kezű, és szemű customozó barátot ismertem meg. Különlegessé teszi a munkáit az innovatív látásmód, és az a vizuális effekt készítési technika, mellyel a kész figurát feldobja, még látványosabbá téve azt. Intrója mellett közlünk egy készítési “receptet” is, melyben Ádám megosztja veletek, milyen figurákat használt fel az ideális arcú, és kinézetű custom figura létrehozásához. Tekintsétek meg a munkáját. Köszönjük Ádám. 

Én mint FAN! 
Nagyjából 13 éve rajongok a Csillagok Háborújáért! A fanatizmus általános iskolában kezdődött, kb. ötödikes voltam, és az egyik osztálytársam mesélte, hogy kapott születésnapjára egy fantasztikus akció figurát, a Darth Vader-t a Star Wars-ból! Én meg kérdeztem, hogy az meg micsoda? Mire ő elmesélte a sztorit, és nekem egyből megtetszett! Pár napra rá megnéztem videó kazettán a híres trilógiát, és attól kezdve nem volt megállás! Figurák, könyvek, és természetesen a trilógia eredetiben videó kazettán! Aztán egy-két év eltelt, és jött a Baljós árnyak, ami természetesen szenzációnak számított, nagyon tetszett, de valamiért nekem még mindig az eredeti trilógia tetszik a legjobban. Az ütött-kopott járművek és fegyverek, na meg persze az a stílus, és hangulat, amit nem tudott visszaadni az új trilógia! 

A figurák gyűjtését soha nem vittem túlzásba, egyrészt azért, mert nem engedhettem meg magamnak (gyerekként a szüleimtől kaptam őket, és ők mindig elhalmoztak játékokkal, de természetesen nem gyűjteménnyel, ami azt hiszem érthető), másrészt, mert nincsen helyem, időm és energiám, hogy hatalmas gyűjteményem legyen! Nagyjából 70 figurám van, ezek egy része (kb 20db.) gyerekkoromból való, az azt hiszem mindenki által ismert “izomfigurák”! Ezen kívül az újabb gyártmányú, “jól mozgatható” figurákat kedvelem, ezekből próbálom beszerezni a kedvenc karaktereimet! Luke Skywalker Pilot 

“Recept”: 
– 2009 the legacy collection Luke Skywalker Snowspeeder Pilot (test) 
– 2004 the original trilogy collection Luke Skywalker Dagobah Training (nyak és fej) 
– 2006 vintage saga collection Luke Skywalker x-wing pilot (kézfej-kesztyű) 
– Plo Koon (kék fénykard penge) 

Ezt a figurát azért készítettem, mert nekem a filmből ismert pilóta ruhák közül jobban tetszik a “Snowspeeder” (az a Hósikló) ruha a szürke csizma, és a vastagabb anyag miatt! Viszont az X-Wing ruha fekete kesztyűje is tetszik, ezért ezt választottam! De talán ami a legmeghatározóbb volt, az az, hogy egyik gyárilag kiadott pilóta Luke figurának sem tetszik a feje! A fénykard övön lévő tartóját kötöző drótból csináltam, akárcsak a fénykard markolatára a kis akasztót is.

Luke Skywalker Jedi Knight: 

“Recept”: 
– 2008 the legacy collection comic pack emperor Palpatine clone & Luke Skywalker (test)
– 2009 G.I.Joe Rise of Cobra Conrad Duke Hauser (kézfej-kesztyű)
– méterboltban kapható selyemszalag (maszk-sál és az öv alatti “szoknya”)


Ha jól tudom, nem adtak ki olyan Luke figurát, ami az Új Köztársaság bukása idejéből való, vagyis azokból az időkből, amikor Luke a Sötét oldalt szolgálja! Ezért én megcsináltam, a saját elképzelésem alapján. A figura nem kifejezetten a “Sith” Luke-ot ábrázolja, hanem a Palpatine klónjával való harcokból és történetekből ismert Luke-ot mutatja be! Ezért is adtam neki a Jedi Knight nevet, és nem a Sith-et!

 a kommentárt írta: Szente Ádám 2010. 08. 29.