Quarren KotOR

A Kotor 2 játékban az Exchange vezérei több bolygón is hím quarrenek, ezzel a játék valahogy rájuk húzta ezt a negatív sztereotípiát, hogy ők gonoszok és negatív karakterek a Star Wars világában. Már a Clone Wars sorozatban is ezt figyelhettük meg a mon calamari és quarren háborút bemutató részekben, ahol ugyancsak ők voltak a rosszfiúk. Ebben a cikkemben hármat is megemlítek, akik közt sem külalakban, sem hozzáállásban túl nagy különbséget nem láthat a játékos. Egyébként egy mezei quarren NPC is majdnem ugyanúgy néz ki – azaz a KotOR ugyanazt a skint használja mindig.

quarren NPC a Kotor1 telosi pályáján


Loppak Slusk


Loppak Slusk egy hím quarren volt, a Kotor 2 játék egyik gonosztevője. A Citadel Station állomáson képviselte a maffiát, azaz az Exchange nevű intergalaktikus bűnszervezetet. Goto meghosszabbított jobbkezeként funkcionált. A feladata az volt, hogy a háború során planetáris bombázással szinte teljesen szétlőtt Telos bolygón épüljön be gazdaságilag és politikailag is a bolygó újjáépítését menedzselő szervezetekbe. Az általa alapított Bumani Exchange Corporation kivívta magának az önrendelkezés jogát, és elismert és félt fiókszervezete lett a maffiának, és összeszövetkeztek Jana Lorso-val is, erőiket egyesítve és egymást védelmezve sötét üzelmeik során. Ezen üzelmek kiterjedtek a helyi szerencsejáték lefölözésére, védelmi pénzek begyűjtésére, az illegális fegyverkereskedelemre (melyet Samhan Dobo-ra bíztak), valamint a fűszerkereskedelemre is. Hatalma megszilárdítása és saját védelmének biztosítása miatt Loppak Slusk nagyszámú maffiózóval vette magát körbe, egy kisebb hadsereget üzemeltetve, aminek egy része saját testőrségében került foglalkoztatásra, a nagyobb része viszont kint a terepen teljesített megbízásokat. Alátartozott egyébként Benok is és Batu Rem is, akikkel a játékban mi is konfrontálódunk majd. 


Egy ekkora hadseregben mindig vannak olyanok, akik át akarják venni a hatalmat megrészegülve saját erejüktől, így Loppak Slusk egyik embere, Luxa is úgy döntött, hogy kinyíratja főnökét az ideérkező Exile jedivel, Meetra Surikkal.

A nőnek a keblénél már csak az ambíciói hatalmasabbak. Ő akar lenni a főnök Slusk helyett Teloson. A játék egy pontján meg is környékezi a Jedit, és egy sötét oldali játékost meg is tud győzni arról, hogy álljon mellé, ám egy világos oldali játékos ellenáll ennek a felkérésnek. És bár a játék egy pontján konfrontálódniuk kell, az Exile megpróbál megmaradni a jó úton és akár meg is kegyelmezhet Loppak Slusk-nak, ám Luxa meg fog halni így is úgy is, mert vagy Loppak Slusk uszítja rá az Exilet, vagy a jó oldali játékos önvédelemből kényszerül megölni Luxa-t. Bár Loppak Slusk úgy tűnik, hogy egy erős és magabiztos maffiafőnök, valóságban nagyon is fél, tudja hogy királysága pünkösdi. És bár mindent megtesz hatalma megszilárdítására és saját maga védelmére, példája is azt mutatja, hogy sokszor pont azoktól kell tartania egy ilyen kiskirálynak, akiket azért foglalkoztat, hogy megvédjék őt. És bár robotágyúk vannak az irodájában még az íróasztala mellett is, személyes testőrségében csupaizom Gamorrean őrök szolgálnak ajtónállóként, senki nem tudja őt megvédeni, így egyetlen esélye hogy mindent megígér egy jó oldali Exile Jedinek, és garantálja hogy beszünteti maffia tevékenységét, és békén hagyja a bolygó újra élővé tételén fáradozó ithorikat.


Visquis

A magyar köznyelv egyből ráragasztotta a következő polipfejűre a Viszkis nevet, hiszen kísérteties a hasonlóság. Ő is quarren, ő is Exchange főnök, csak ő Nar Shaddaan. Ő is GO-TO embere és általában a Jekk’Jekk Tarr nevű titkos labirintusszerű elgázosított és elaknásított bunkerében bujkál.

Érdekes módon ő is bizalmi válságot formál meg saját szerepe révén, itt ugyanis nem őt árulják el az alvezérei, hanem ő ver át mindenkit, Hanharrt, Mirát, de ráadásként még megpróbálja kijátszani Gotót is.

Emiatt összeszövetkezik Voggával, kinek hajóit rendszeresen támadja meg és fosztja ki Goto, ezért lepaktálnak egymással. Pont kapóra jön az is, hogy a közben idelátogató Exile Jedi fejére Goto kitűzött egy vérdíjat. Visquis azt tervezi, hogy elkapja az Exile-t és vele megpróbál eljutni valahogy Goto-hoz, hogy likvidáltathassa fejvadászaival. Ugyanis nem tudja azt  hogy hol van a főnöke, ráadásul Goto csak hologram formában kommunikál vele, így abban reménykedik, hogy az elfogott Exile Jedi kapcsán fogadja őt, és ekkor alkalma nyílik megölni vagy megöletni főnökét. Ám Goto átlát rajta és a terve fordítva sül el, ugyanis embereit ellene fordítja, és abban az arénában amiben Mirát vagy Hanharrt uszítja a Jedire végül ő maga esik saját Ubese harcosai martalékává. 


Saquesh


A Goto-Visquis-Saquesh hierarchia harmadik láncszeme. Ő ugyancsak egy hím quarren, ugyancsak itt Nar Shaddaan, a helyi Exchange alvezére, kinek feladata kifejezetten a menekültszektor menedzselése volt, azon belül is fenntartani az egyensúlyt a Serocco banda és saját bandája által közösen felügyelt területen. Gyakorlatilag egy kis rabszolganegyedet üzemeltetett, ahol az itt rekedt szerencsétlen szegény embereket dolgoztatta, és kénye kedve szerint rendelkezhetett akár az életük felett is. Innen szabadulni nagyon nagyon nehéz volt, sokszor az élete végéig itt rekedt az, aki egy időre az itteni menekült tábor konténer házaiban gondolta meghúzni magát, míg egyenesbe nem jön az élete. Ez általában innentől nem történhetett meg, hanem az illető örökre itt rekedt. Egy sötét oldali Exile Jedi egy időre elfogadhatja Saquesh fennhatóságát, asszisztálva neki bizonyos dolgokban, hogy szabad mozgása legyen a menekültnegyed területén, ám előbb-utóbb a konfrontáció szembenálláshoz fog vezetni, melynek során egy sötét Exile Jedi megölheti Saquesh-t. Ez akár egy világos oldali Exile Jedi esetében is előfordulhat, amennyiben nem tudja meggyőzni a Squidhead maffiózót, hogy engedje el Adana-t. Neki ugyanúgy van/lesz lehetősége megölni Saquesh-t, weequay, gamorrean, és trandoshan fogdmegjeivel egyetemben.
 

Custom figurámat nem tartom egyikőjüknek sem, de akár úgy is mondhatjuk, hogy mind a hármuknak is tarthatjuk, hiszen a három quarren bandavezért semmi sem különbözteti meg egymástól, minden külső azonosítójegyük teljesen egyforma. Szürke zsákruhát hordanak mind a hárman, amit deréktájon egy fém övszerűséggel fognak körbe. Nagy barna gallérjuk van, és alkarjaikon egy bőr jellegű alkarvédőt viselnek.

Tekintsétek meg quarren Custom figurámat is!

Custom Quarren elölről

Custom Loppak Slusk / Visquis / Saquesh hátulról


Köszönöm a figyelmet olvasd a Custom Star Wars oldalt rendszeresen!


 A cikket írta Rostás Norbert 2023 márciusában, a figura készülte évekkel azelőtt.