Sullusti gyalogos

A Sullusti egy békés és technológiailag fejlett faj volt, akik a Sullust lávabolygóról származtak a Star Wars képzeletbeli univerzumában. Főleg a kutatásaikról és gyártásukról voltak híresek, de jártasak voltak az alagútépítésben, a tudományos kísérleteik is előre haladottak voltak.

Testük természetesen ellenálló volt a bolygó zord körülményei miatt. Könnyen felismerhetők a szájuk körüli kopoltyúszerű képződményekről, valamint nagy fülükről és fekete szemükről. A Star Wars franchise egyik legismertebb Sullustija az Nien Nunb, aki a Millennium Falcon másodpilótájaként látható Lando Calrissian tábornok mellett az endori csata során a Jedi visszatérben. A Kotor sorozatban is sokan vannak, ezek közül már én is bemutattam többet, elkészítve Akkerét is. A faj egyedeit sokszor gyávának tartják pont amiatt, mert nagyon békeszerető, nagyon nyugodt faj, és ezt a pacifizmust sokan félreértelmezik és bántják, támadják őket, könnyű prédának tartva a Sullustit.

Amikor a Birodalom átvette az irányítást Sullust felett, a lakosság továbbra is békésen élt, elfogadva az új kormányzat által rájuk kényszerített életmódot. Néhányan azonban túlzónak ítélték a fárasztó, már-már rabszolgaszerű munkakörülményeket, és titkon elkezdték ellátni a Lázadókat erőforrásokkal és technológiával, abban a reményben, hogy a Lázadók Szövetsége megsegíti és támogatja bolygójukat. Egy kis részük nyíltan meg is szakította kapcsolatait a Birodalommal, hogy harcoljon a lázadásért, ennek következtében gyakorlatilag állást foglaltak a galaktikus háborúban és bele sodródtak a Lázadók oldalán.

A haditengerészet és a flotta is alkalmazott Sullustiakat, közkatonaként és tisztként is. Mai cikkünk alanyai gyalogosok akik a Battlefront 2 játék lázadó katonáinak egyik megjelenési formáit adják, de további fajok is megjelennek a játékban ugyanebben a ruhában, ugyanezzel a fegyverzettel, ezek választható skinek.

A Sullustan Rebel 01 nevű skin ritka megjelenési forma a Rebel Alliance Assault osztályában, a Star Wars Battlefront II-ben, és nem is olcsó! Ennek a skinnek a feloldása 20000 kreditbe vagy 500 kristályba kerül! A karakter bemutatásában nagyon sokat segített nekem Kovács Zoli, akinek ezúton is köszönöm hogy elölről, hátulról, harc közben is, a menüben, is megmutatta nekem ezt az izgalmas karaktert!

Ez a skin a Sullustans néven ismert idegen fajokon alapul, amelyek a Sullust bolygóról származnak. A Sullusti katona eredetileg a játék előzetesében és az egy játékos kampányban volt látható, de csak jóval később vált játszhatóvá a játékban.

6 különböző skin létezik ebből a fegyvernemből, melyeket ebben a galériában be is mutatok. Van köztük Endor, Halálcsillag, Tatooine, Hoth, Yavin, és Scarif ruházatú. Én a Hoth verziót készítettem el magamnak, egyrészt azért mert az tetszett, másrészt azért mert van egy Hoth mezei diorámám, melynek ékes darabja lett szerintem, mely által változatosabbá és még minőségibbé lehetett varázsolom a jelenetet.

szerény Hoth jelenetem

Feltételezésem szerint további fegyvernemek is léteznek, hiszen már a korai Battlefront játékokban is volt jettroper, gyalogos, heavy trooper, engineer, stb, ez például egy heavy troopernek tűnik, sullusti nehézfegyverzetes gyalogos. ő is izgalmas custom téma, aki gondolja, álljon neki, egyedi karakter lenne!

Tekintsétek meg Custom sullusti gyalogos figurámat is!

Custom Battlefront Hoth sullusti gyalogos elölről

Custom lázadó sullusti a Battlefront alapján hátulról

Köszönöm a figyelmet olvasd a Custom Star Wars oldalt rendszeresen, és csatlakozz Facebook csoportunkhoz további információkért fázisfotókért!

A cikket írta Rostás Norbert 2023 októberében. A figura készülte évekkel azelőtt.