R0-N0

RO-NO sorozaton kívüli asztromech droid volt, nem tartozott a hagyományosan vett R szériás droidosztályokhoz. Gazdája egy híres Jedi volt, aki nem ijedt meg egy kis customozástól, így droidját ő maga szerelte össze a legjobb, és legminőségibb alkatrészekből, melyek R2-es, R3-as, R4-es, R5-ös, R7-es alkatrészeket is tartalmaztak, így a kor asztrodroidjainak legjobb tulajdonságait ötvözte magában. Több gadgetje volt, mint amit R2-D2-tól láttunk a 6 film egésze alatt, mely eszközöket virtuóz módon, rutinszerű profizmussal alkalmazta a szükséges helyzetek során, mindig nagy segítséget nyújtva gazdájának.
Gazdája meglepődött azon, hogy az asztromech sorozat csak füttyögve kommunikál, és profi customozóként beépített egy beszédmodult a kis droidjába, így az magától értetődő módon beszélt vele, úgy mintha egy protokoll droid lenne. Sosem értette, miért kell egy protokoll droid társ egy asztro mellé, hogy érteni lehessen őket, ezért megoldotta, hogy droidja úgy beszéljen, mint bármelyik fejlett asztromech, ezzel mindenki csodálatát kivívva.

Gazdája személyazonosságát homály fedi, de egyes kortudósok úgy vélik, hogy a droid neve a gazdája nevének kezdőbetűiről árulkodnak, így a kutatások szerint a nagy Jedi neve talán Ro No monogrammal kezdődhet… 😉

Tekintsétek meg custom R0-N0 droidomat!

Custom R0-N0 asztromech

Custom R0-N0 asztromech hátulról

Köszi a figyelmet, látogasd a CustomStarWars oldalt, míg lehet.

A cikket írta Rostás Norbert 2023 novemberében, a figura készülte évekkel azelőtt.