Szilvásy Péter

Szilvásy Péter az első, aki beküldte pár custom figuráját. Köszönjük Peti! Rajongó társunk igen szép gyűjteménnyel rendelkezik, mely többnyire “rendes” figurákból áll. Készített pár custom figurát is, melyeket viccesen ujjgyakorlatnak nevez. Nem nehezek. Péter arra szeretne rávilágítani velük, hogy bizonyos alapszinten nem is olyan nehéz custom figurát készíteni, és kezdők számára is megoldható feladatot jelentenek. Jó ötlet lehet párunknak, hogy maradék testrészekből, alkatrészekből, fejekből milyen homogén, mégis újszerű figurákat lehet készíteni. Ez a kantinban iszogató Tatooine paraszt is így születhetett meg. (egy Luke testből, és egy Ric Olie fejből)

Milyen jó hasznát lehet venni egy vaporátoros Luke fejnek, és a gárdista testnek, ha egy új, jól mozgatható, és nem izmos “rohamosztagos cuccos” Luke kéne! A megfelelő társakkal máris kész a szöktetési jelenet!

A Naboo-i csatában az űrben cikázó sárga Naboo N1 repülők pilótái közt felfedezhettünk nőt, és egy fekete pilótát is. Peti elkészítette magának azt a fekete pilótát, ez egy eredeti ötlet, ilyet nem sokan gondolnak ki, jó ötlet!

Régen, amikor még csak a tripod cannon-os piros clone volt, akkor még csak álom volt egy levehető sisakos klón harcos. Ma már szinte minden klónt levehető sisakkal adnak ki, de 5-6 évvel ezelőtt Péter jelentősen megelőzte a Hasbro-t, mikor kitalálta ezt a levett sisakos klón harcost! A háttérben a filmjeleneten a klónok sisakért állnak sorban, nagyon érdekes jelenet!

Íme egy levett sisakos klón pilóta. Különlegessé teszi, hogy Peti is észrevette, hogy a klón nyílt sisakjába áramlik az életfenntartóból az oxigén, ezért a sisakot zárttá tette, és a csöveket a szkafanderben végződtette, hogy a pilóta be is tudja lélegezni az oxigént. Erről az ellentmondásról talán már többen is olvastátok egy írásomat, a teljes verzió nemsokára lefordítva angolra itt is meg fog jelenni! Addig is tekintsétek meg Peti koncepcióját erre a témára!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Beteszek pár olyan képet is tőle, melyeken nem custom figurák láthatóak. Ezek egyrészt betekintést adnak Péter gyűjteményébe, másrészt nekem azért tetszenek, mert virtuóz módon használja a háttereket. Érdemes megnézni! Egy jelenet szinte életre kel, ha jó háttér kerül mögé, ez Péter egyik erőssége.

Kitűnő dioráma-szerű jeleneteket rakott össze, melyek kifejezőek. Ami érdekes még, az a dinamika, ami jellemzi pár jelenetét. A mozdulatok valósnak tűnnek, felhasznál eszközöket, tárgyakat, és a pózok és jók! Lando kapaszkodik a vibrofegyverbe, Han céloz, Boba Fett támad, Luke küzd Jabba embereivel, ismét jó háttér, és élő jelenet!

Bár a következő nem Star Wars figura, de abból készült. Egy Han Solo figurát használt fel hozzá, ami nagyon jó ötlet, hisz sok Solo figura van, és sokunknak maradt egy “régi izom Solo” otthon, például abból más is megpróbálhat egy ilyet csinálni. Mivel az ötlet remek, Star Wars figurából készült, és hát Harrison Ford is közös a dologban, kiállítjuk ezt a figurát is. A jelenet is tetszik, szinte oda lehet képzelni a fénycsóvát, ami kijelöli az ásatáson a pontos helyet! És ne feledjétek, 2008. május 22.-én bemutatták az “Indy 4”-et, a Kristálykoponya Királyságát, na az volt az igazi királyság!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Köszönjük a képeket! 

 A kommentárt írta: Rostás Norbert 2008. 03. 05.