Kék protokoll droid

Kék protokoll droid a Clone Wars évadjaiban

A kék protokoll droid többnyire a Star Wars: The Clone Wars animációs sorozatban jelent meg több évad több részében is, ám a Baljós Árnyak játékban láthattuk először. Gyakran titulálják kék C-3PO-nak, mert gyakorlatilag olyan is. Egy sötét kék testfestés borírtja a testét, melyeken fehér díszek vannak. Szerepe szóra nem igazán méltatható, általában háttérkarakter valahol, de ha már elkészítették a skinjét, hát több részben is applikálják, mozgó díszletként.

szenatusi_droidok
szenátusi_droidok
blue_c3po_dies
szenátusi droidok kilőve
kek_r5_senatusdroid_kilove

A Klón Háborúk alatt Cad Bane megbízást kapott a titokzatos Hutt klántól, hogy erőszakolja ki Ziro a Hutt szabadon engedését. A Hostage Crisis című részben a fejvadászok betörnek a szenátusba, és foglyul ejtenek egy csomó szenátort, a túszokkal zsarolva a vezetőket, hogy elengedjék Zirot a börtönből. Mindezeket nyomon követhetjük a Clone Wars első évadjának utolsó részében. Cad Banet segíti Aurra Sing, és még vagy 5 droid és lény az akcióban. Miután behatolnak az épületbe, egy szerverterembe toppannak, ahol egy kék R5-ös asztromech droid, és egy kék protokoll droid dolgozik éppen. A fejvadászok gondolkozásnélkül tüzet nyitnak, és szétlövik a robotokat. Az R5-ös egy fejlövést kap, a protokoll droidot mellbe lövik. Bár a droidok teljesen ártalmatlanok, a bűnözők nem akarnak szemtanúkat, vagy hogy riasszák az épületet a robotok, ezért lövik szét őket, ott hagyva a 2 robotot a szerverterem földjén heverve.

Ez a kék protokoll droid valamiért szinte csak és kizárólag Coruscanthoz kapcsolódó részekben bukkan fel. Így volt ez akkor is, amikor Anakin és Amidala partit szerveznek egy roonai szenátor tiszteletére. Egy későbbi jelenetben, mikor R2-D2 és C-3PO gyümölcsért megy a piacra,amit a szenátor tortájának a tetejére szánnának, ott is egyetlen tizedmásodpercre felbukkan például egy kék protokoll droid a háttérben, szinte észre sem lehet venni, de én kiplankoltam. 🙂 Érdekes, hogy Coruscanton kívül közös pont Cad Bane is, mert ezekben a részekben is felbukkan a fejvadász, aki ezúttal C-3PO és R2-D2 elfogásán mesterkedik, hogy megszerezze a memóriájukban tárolt Jedi templom adatokat, mely segítségével egy holokronrablást kíván végrehajtani.

kek_c3po_szenatusfolyoso

Egy másik jelenetben a coruscanti szenátus folyosóján látunk egy kék protokoll droidot. Anakin, Padme, és Ahsoka a lényeg, általában mindenki őrájuk figyel, ám az éles szeműek felfedezik a velük szemben érkező kék droidot, és tán pont az előbb említett roonai szenátort a folyosón a tömegben.

kek_protokolldroid_palpatine_iroda

Egyik nap Padme és Ahsoka Tano Palpatine-hoz hivatalosak. Ahogy beszélnek a kancellárral, a szokásos talpnyalóján, Mas Ameddán kívül ezúttal egy kék protokoll droid is a háta mögött áll, egyfajta lakájként frissítőket felszolgálva a vendégeknek és a gazdának. Azaz Palpatine kancellárnak is volt egy ilyen kék protokoll droidja a rezidenciáján.

Baljós Árnyak (The Phantom Menace) játék 

Ismét a Coruscanton vagyunk, de ezúttal már a Baljós Árnyak játékban. Padme Amidala és Panaka kapitány légitaxiját szétlövik a Szeparatisták, ezért menetrendszerinti járattal szeretnének eljutni a Szenátusba. Panaka eladja a távcsövét, hogy pénzhez jussanak, és egy utas jegyeit megvéve szereznek jogot a forgalmascoruscanti égen való közlekedéshez. Ha jól emlékszem, ez egy városnéző túra, melynek egyik megállója a híres szenátusi épület. A becsekkoláskor jön a meglepetés a rajongóknak: egy kék protokoll droid lépteti be őket. 🙂

Tekintsétek meg a custom kék protokoll droid figurámat!

Custom kék protokoll droid figura elölről

custom kék protokoll droid figura

Custom kék protokoll droid figura oldalról

custom kék protokoll droid figura 
oldalról

Custom kék protokoll droid hátulról

custom kék protokoll droid figura hátulról

Köszönöm, hogy meglátogattad a CustomStarWars oldalt. Gyere vissza mielőbb!

 A cikket írta: Rostás Norbert 2015. 01. 18. (a figura készülte évekkel azelőtt.)