A klónok támadása KOTF diorámákkal

Az Epizód 2 bemutatása a Jedi Academy moddal

Kedves Olvasók! Folytatódik új projectünk! Fogadjátok szeretettel a Klónok Támadását bemutató KotF szoftveres diorámákat! Ebben a részben bukkant fel először Jango Fett, itt láthattuk és hallhattuk a klónokat, ezért a cikket Berzsenyi Zoltán művész úr tiszteletére ajánlom a “Klón hónap” harmadik anyagaként.

Merénylet kísérletek Padme Amidala ellen

A Köztársaság az egyre növekedő Szeparatista fenyegetésre válaszul egy köztársasági hadsereg felállítását szándékszik meglépni, hogy “segítse” a Jediket. Padme Amidala szenátornő Coruscantra utazik, hogy szavazzon a dologról. Ám mikor megérkezik, valaki egy merényletet hajt végre ellene, felrobbantva Naboo királyi transzport hajóját. Naboo volt királynője ugyan egy csel miatt megússza a merényletet, de a gyilkosok nem hagyják annyiban, és be akarják fejezni, amit elkezdtek. Jango Fett ezért átad Zam Wesellnek 2 százlábúhoz hasonló kouhun lényt, hogy az éj leple alatt megölje velük a szenátornőt…

Jango Fett megöli Zam Wesellt

Azon az éjszakán Zam beeresztette a két veszélyes állatot Padme hálószobájába míg az aludt, de nem esett baja, mert két éber jóakarója, Obi-Wan és Anakin meghiúsította a merényletet. A mindig zsúfolt Coruscanti égbolton elkezdődött egy látványos hajsza. Anakin ráugrik Zam speederére, és küzdenek a száguldó sikló irányításáért, mely végül lezuhan. Zam egy bárban keres menedéket, ahova követi őt a két Jedi. Zam Wesell megpróbálja lelőni hátulról Kenobit, aki fordulatból csapja le a kezét. (A kézlevágás a Star Wars-ban egy viszonylag sűrűn előforduló fenyítési forma, Anakin-Vadernek többször is levágják a kezét, ő is levágja Dookuét, majd később a Bespinen Luke-ét. Kenobi is előszeretettel vagdossa a kezeket, ugye a mostani Zam Weselles dolog után pár évtizeddel ugyancsak egy bárban fogja levágni Ponda Baba kezét.) Visszatérve a cselekményhez, így a végén tehát sikerült elkapniuk a merénylőt, kivonszolják az utcára, hogy kihallgassák őt, ám mielőtt kiszedhették volna belőle az értékes információkat, titokzatos megbízója (Jango Fett) elhallgattatta Zamot egy kaminoi nyíllal, és eltűnt a Jedik szeme elől.

Lama Su körbevezeti Obi-wan Kenobit a klónozó létesítményben

Mikor visszatértek a Jedi Templomba, Anakint azzal bízták meg, hogy kísérje vissza Amidala szenátort Naboo-ra, és védje meg, míg Obi-Wannak ki kell derítenie a Coruscanti merénylő titokzatos gyilkosának kilétét. A nyomozás Obi-Want végül eljuttatja Kaminóra, ahol felfedezi, hogy egy klónhadsereg képzése folyik a Köztársaság számára. A Kamino klónozók készségesen elmesélnek neki mindent, és Taun We (képünkön Lama Su) körbevezeti őt a klónozó létesítményben, büszkén mutatva meg mindent, kezdve a klónozó tartályoktól az ifjonc klónokon át egészen a “kifejlett egyedekig”, ahogy ők nevezik az immár kész klónokat.

Az első ezer klón egység bevetésre kész

Az első ezer klón egység bevetésre kész, és megtekinthetjük, ahogy a klónok sorokban állva fegyvert és sisakot vételeznek, majd rendezett alakzatban vonulnak. Kiderül, hogy Sifo Dyas Jedi mester kötötte meg annak idején még a szerződést a Kaminóiakkal, de “valaki” már régen meggyilkolta őt. De ki lehet mindezek a furcsa dolgok mögött?

Anakin egyre közelebb kerül Padme Amidalához

Mindeközben Anakin egyre közelebb kerül Padme Amidalához, és élvezi a lehetőséget, hogy a közelében lehet, minden idejét vele tölti, mindent megtéve, hogy elnyerje Amidala szerelmét. Ám Padme vonakodik viszonozni a fiú érzéseit, arra hivatkozva, hogy kapcsolatuk ártana a szenátori karrierjének, és a Jedik morális, szerelemhez és ragaszkodáshoz kötődő elveivel is ellenkezne. Annak ellenére, hogy ezt a részt sok rajongó “nyálasnak”, túl romantikusnak tartja, véleményem szerint Anakin majdnem minden jövőbeni cselekedetét, és motivációit azokra a mély érzelmekre, és féltő szeretetre vezethetünk vissza, melyeket élete két szeretett nője, Padme, és anyukája, Shmi Skywalker iránt érez. Tehát annak ellenére, hogy ez a kép nem egy csatajelenet, úgy vélem, az egyik legfontosabb momentumát ábrázolja Anakin életének.

Anakin swoopbikera pattan, és hamar megtalálja a tusken tábort

Ám az édes pillanatok hamar elszállnak, így történt ez Naboon is, mivel Anakint visszatérő álmok gyötrik a másik szeretett nő, az édesanyja kapcsán. Annak idején hátrahagyta Shmi Skywalkert a Tatooine-on, mikor elment Qui Gon Jinnel, hogy Jedi lehessen. Most pedig Anakin érzi, hogy anyukája nagyon nagy bajban van. Így hát Anakin és Padme Amidala elutaznak Tatooine-ra, hogy megmentsék anyját. Nagyon megdöbben, mikor meghallja, hogy Shmi már nem rabszolga, és hozzáment egy Lars nevű helyi farmerhez. Ám Shmit elrabolták a Tusken fosztogatók. Anakin azonnal swoopbike-ra pattan, és hamar megtalálja a tusken tábort.

Mamája halála után Anakin nem képes ellenállni gyötrő fájdalmának, és gyűlöletének, és őrjöngve lemészárolja az egész Tusken falut!

Ott hamar megtalálja meggyötört, félig agyonvert mamáját az egyik Tusken sátorban. Anakin sorsa ekkor változik meg egyszer s mindenkorra. Olyasmit kell elviselnie, amit egyikőnk sem szeretne átélni az életében, édesanyja a kezében hal meg. Miután kilehelte lelkét, Anakin nem képes ellenállni gyötrő fájdalmának, és gyűlöletének, és őrjöngve lemészárolja az egész Tusken falut!

Obi-Wan egy csomó Szeparatista vezetőt lát tanácskozni, és összeszövetkezni a Köztársaság ellen

A másik szálon Obi-Wan követi Jango Fettet egészen a Geonosis bolygóig. Ott felmászik egy sztalagmit hegyre, ahol talál egy titkos kamrát, melyben Obi-Wan egy csomó Szeparatista vezetőt lát tanácskozni, és összeszövetkezni a Köztársaság ellen, és arra is rájön, hogy egy új droid hadsereg van készülőben. Obi-Wan átküldi ezeket az információkat egy hologram üzenetben Anakinnak, aki továbbítja a Jedi Tanács felé. Ám Obi-Wan Kenobit adás közben elkapják!

A párt is elkapják és kivégzésre ítélik őket Obi-Wannal együtt

Anakin és Amidala ezért a Geonosisra utazik, hogy kiszabadítsák Obi-Want, de rövidesen őket is meglepik Geonosisi harcosok, és külön választják őket. Míg Padme az életéért kénytelen küzdeni a droidgyár futószalagján, Anakint lefoglalják az elit geonosisi lények. Viszont mikor megsérül a fénykardja, nem marad esélye a sok droidika és Jango Fett ellen, akik megadásra kényszerítik. Így tehát mindketten fogságba esnek, és kivégzésre ítélik őket, Obi-Wannal együtt.

A legváratlanabb pillanatban Mace Windu Jedi mester megérkezik egy csapatnyi Jedi élén

Lélekben felkészülve életük utolsó pillanataira, Padme végül mégis elárulja Anakinnak valós érzelmeit. A három foglyot beviszik egy arénába, és rájuk eresztenek 3 aréna szörnyet, egy Nexut, egy Acklayt, és egy Reeket. Bár mindhárman sikeresen veszik fel a harcot a “saját” szörnyükkel, már nem tarthatnak ki soká. De a legváratlanabb pillanatban Mace Windu Jedi mester megérkezik egy csapatnyi Jedi élén, hogy megmentse őket. A talpraesett Amidala is hamar szerez magának egy droid fegyvert, és életrevalóan védi magát, míg a fiúk el vannak foglalva a droidok felszeletelésével.

Jango agyonlövi Coleman Trebort

Egy Jedi mester, Coleman Trebor beugrik a díszpáholyba, ahol a Geonosisi király, Count Dooku, néhány Szeparatista vezető, és Jango Fett nézte az eseményeket, és megpróbálja elkapni a nagyágyúkat. Ám Jango könnyedén agyonlövi Coleman Trebort dupla pisztolyával, aki tehetetlenül bezuhan az arénába.

C-3PO a Jedik ellen harcol, míg Kit Fisto mester Erő Lökéssel fel nem dönti

Kereskedelmi Szövetségi droidok százai özönlenek be az arénába, köztük van C-3PO is, kinek fejét a droidgyárban véletlenül rászerelték egy battledroid testre. C-3PO most a Jedik ellen harcol, addig míg Kit Fisto mester Erő Lökéssel fel nem dönti, C-3PO földre kerül, és rázuhan még egy superbattledroid is, így képtelen lesz mozogni. Az ügyes kis R2-D2 már érkezik is hogy eltávolítsa a fejét, és visszaszerelje az igazi testére a csata után.

Jango Fett vs. Mace Windu

Mikor Jango Fett látja, hogy a Reek rátámad Mace Windura, és elérkezettnek látja az időt, hogy rárontson a Jedi mesterre. Gyorsan beizzítja jetpackjét, lerepül az arénába, de sem a Jedi mester elveszett kardját nem sikerül megkaparintania, sem megölni nem tudja, mert a Reek súlyosan megrongálja háti hajtóművét. Windu egy Erő-húzással visszaszippantja magához fénykardját, és nekitámad Jango Fettnek. Bár a fejvadász szorgosan lövöldözi a Jedit, az hárítja annak minden lövését, majd lerohanja, és lecsapja Jango Fett fejét. A sisak elgurul. A látvány örök életére beég a mindezt végignéző kis Boba Fett agyába.

Megérkezik Yoda a felmentő sereggel Kaminóról

Elkeseredett küzdelem alakul ki a Jedik és az ezernyi droid között. Hősiesen harcolnak, de nincs esélyük a végső győzelemre. De szerencsére a legjobb pillanatban végre Yoda megérkezik Kaminóról. Republic Gunshipekkel jönnek, a bátor klón pilóták berepülnek az arénába, és kimentik a még élő Jediket, elszállítva őket a Geonosisi síkságra. Yoda mester nem tart velük, elviteti magát a főhadiszállásra, hogy onnan irányíthassa az ütközetet.

Geonosisi csata

A Geonosisi aréna jelenet után láthattuk a premierjét annak később már elterjedt, és gyakran használt harcrendszernek, miszerint minden klón osztagot Jedi tábornokok vezettek a harcban.Miután kiszálltak a Republic Gunshipekből, majdnem minden Jedi Mester odament egy klónosztag vezetőjéhez, hogy megbeszéljék a követendő harci tervet, és eldöntsék a valószínűleg legjobban alkalmazható formációt. Aztán harcba vezették a klónokat, végezetül megnyerve Geonosisi csatát.

Drága győzelem a Geonosison

A győzelem azonban sokba került. Sok Jedi halt meg, mesterek, lovagok, és padawanok, valamint elvesztettek több száz klónt is. Ahogy Yoda mester később meg is mondta, ez nem volt győzelem, az egész dolgot a Sith-ek találták ki, ők irányítanak mindent a háttérből, és a Sötét Oldal fellege ráborult a Jedikre és a Köztársaságra.

A Jedik megvívnak Dookuval a hangárban

Dooku menekülőre fogja a dolgot! De Obi-Wan Kenobi és Anakin Skywalker utoléri, és sarokba szorítja őt a hangárban és megvívnak vele, de Dooku alaposan elbánik velük, levágja Anakin kezét, és Obi-want is lábon szúrja. Mielőtt hidegvérrel kivégezhetné sebesült ellenfeleit, megérkezik Yoda és kihívja Dookut egy párbajra megmentve sérült Jedi társait. Bár Dooku a Sötét Oldal erejét is használja Yoda ellene, az erős mesteren már nem tud kifogni, aki még az Erő Villámlását is könnyedén hatástalanítja. Így Dookunak el kell menekülnie, hogy kimenthesse a Halálcsillag terveit, és átadhassa Sith mesterének Coruscanton. A Klón Háborúk elkezdődnek, Anakin pedig titokban elveszi Padme Amidalát feleségül Naboo-n.

Darth Stryker (alias Roland) hűséges olvasónk küldte ismét ezeket a remek screenshotokat a KotF-ból, valamint ezt a vadonatúj rovatot is együtt találtuk ki, köszönet mindenért!Köszönöm, hogy a CustomStarWars cikkeit olvassátok.

A cikket írta: Rostás Norbert 2009. 05. 18.