R4-M6

R4-M6 egy R4-sorozatú asztromech droid volt, akit Mace Windu ETA-2 Actis-osztályú elfogó vadászának foglalatában láthattunk a Clone Wars rajzfilmsorozatban. Ezt a kis droidot tehát a Tartakovsky féle első Clone Wars project adta nekünk, akárcsak Asajj Ventress-t, Durge-öt,Grunda Dolmát, L8-L9-et, sok más olyan karakter mellett, akiket ebben a kis sorozatban láthattunk először – igaz, a későbbi Clone Wars animációs sorozathoz képest grafikailag mai szemmel igencsak elmaradott formában, mégis nagyon szerethető tálalásban. A magyarság Star Wars-os “testvérnépét”, a nelvaanokat is ebben a sorozatban ismertük meg, akik érdekes módon magyarul beszéltek, sámánjukat “Orvosnak” hívták, és sok mindenben az ősi magyarságra emlékeztetnek.

A kis R4 egyébként a sorozatban ahogy felbukkant, szinte egyből meg is semmisült a Coruscant-i csata során, mikor is Mace Windu összeütközött egy flotta keselyű droiddal és droid tri-vadásszal, és kénytelen volt kiugrani a sérült hajó pilótafülkéjéből, hogy elhagyja azt mielőtt lezuhanna R4-M6-al együtt. Windu ráugrott egy Keselyű droidra, kardjával felhasítja a burkolatát, átköti annak drótjait, és kézi irányítással, mintha egy lovat irányítana a zablával, úgy száll vele keresztül kasul Coruscant egén. Döbbenetes teljesítményén még tapasztalt ARC-170 pilóták is elhűlnek, akik hitetlenkedve nézik Windut, akinek arra is van ereje, hogy leszedjen három további Keselyűt az ARC pilóták mögül, melyek üldözték a klónokat.

R4-M6, akárcsak R4-P17 (és néhány más astromech droid akik Jedik tulajdonában voltak), módosult fejjel rendelkezett, hisz a nyújtott trapezoid fej helyett egy R2-sorozatú astromech droid dome-nak nevezett félkör alakú fejet kapott. Úgy tűnik, a Jediknek nem tetszett a nyújtott R4-es fej.

A kis R4-M6 asztrodroid egyébként lila színű volt, akárcsak Windu csillagvadászának és fénykardjának színe is ugye lila volt, valamint azoknak a klón egységeknek a páncélfestése is lila volt, akik Windu alatt szolgáltak. Így Windu arculata homogén lett, teljesen lila volt szinte minden hozzá köthető dolog. Ettől azonban eltért, mikor a lezuhant és megsemmisült R4 helyett új asztromechet fogadott maga mellé, hisz az általam már korábban elkészített, és bemutatott második droidja, R8-B7 ebbe a lila arculatba nem illett be a maga szürke, kék, sárga színeivel. (Lásd alul egy fiktív képen együtt a két asztromechjét, amik bár jól mutatnak együtt, a valóságban nem találkozhattak volna, hisz R4 megsemmisült a coruscanti csata során, ezután nem sokkal szerezte be R8-at.)

A Hasbro elkészítette és kiadta R4-M6 akciófiguráját 2006-ban, mégpedig egy igényes doboz projectben, a SAGA 2 sorozat tagjaként, mely arról volt híres, hogy hátteret kapott, így a figura gyakorlatilag egy jelenetbe került. Érdekes módon a háttér bár egy Köztársasági hangár, feltételezhetőleg a Jedi Templom hangára, mégsem Windu csillagvadásza elé került R4-M6, hanem egy Republic Gunship elé, ami nem a legjobb háttér számára, de megfelelő. Mivel róla figura már van tehát, ezért a nemrég elkészített custom R4-M6 figurámat az Akció figurák rovatba teszem. Ha valakinek a kezébe kerül egy R2-es, és át kívánja festeni, ez a kis droid remek custom ötlet lehet, hisz egyedi figura, a lila színe igen figyelemfelkeltő (bár nem könnyű kikeverni!), ráadásul egy Tartakovsky karaktert reprodukálhatunk realisztikus formában, ami igen ritka, hisz az első Clone Wars rajzfilmből alig adtak ki valakit, méltatlanul parlagon hagyva ezt a remek területet.

Tekintsétek meg a custom R4-M6 robotomat!

Custom R4-M6 droid figura elölről


R4-M6 hátulról


R4-M6 és R8-B7 (fiktíven) együtt


Köszönöm a figyelmeteket, látogassatok vissza máskor is, még sok minden érdekesség vár rátok!

A cikket írta: Rostás Norbert 2016. 12. 11. (a figura készülte évekkel azelőtt.)