Xizor testőr (Imperial guard)

Xizor testőrei (másképpen Imperial guard, birodalmi őr) olyanok, mint a sima katonái, csak kezükben dárda szerű fegyver van, nem pisztoly. Míg a cikk témáját képező testőrök a trónteremben, és a trónterem előtt strázsáltak, valamint maga a palota előtt, addig a katonák Xizor palotájának folyosóin védtek stratégiai helyeket, és a palota alatti csatornarendszerben is ők fogadták a kéretlen látogatót.

Nyilván Xizor is érezte, hogy a csatornarendszer a gyenge pont, az a hely, ami kevésbé átlátható és ellenőrizhető, ahol potenciálisan megpróbálhatlak bejutni a palotájába, ezért megannyi biztonsági rendszert, és rengeteg katonát helyezett el lent a csatornában. Ők tehát lőfegyvereket kaptak, de a testőrök, már-már Starwars hagyományosan kézifegyvert, lásd Palpatine Royal guard-jai, vagy Snoke Praetorian testőrei, akik hasonló elit emberek, különlegesen képzett, és válogatott személyes testőrök voltak. 

A Birodalom győzelme a Hoth-i csatában nehéz helyzetbe hozta a Lázadók Szövetségét.

Erőik menekülnek, vezetőikre is nehéz idők járnak. Han Solo-t Darth Vader ugye karbonitba fagyasztatta a film szerint. A SOTE szerint pedig két óriási fejpénz került Luke Skywalker fejére is. A Császár életben kívánta elfogatni a fiatal Jedit, de Xizor herceg, a Galaxis legerősebb bűnszervezetének alelnöke holtan. Ráadásul az ördögi Xizor a sztori szerint a Coruscant Birodalmi Központban lévő kastélyában Leia Organa hercegnőt tartja fogva.

Ez egy taktikai lépés, része egy nagyobb tervnek, egyrészt hogy Luke Skywalkert odacsalja a kastélyba, ahol tervei szerint megöletné – másrészt, és ez a legfontosabb Xizor terveiben, hogy Darth Vadert helyettesítse a Császár oldalán, helyére léphessen egy ekkora dolgot végrehajtva, mint Luke likvidálása. Nem ismerve a Császár motivációit, és alábecsülve azt a veszélyt, hogy magához csalja a fiatal Jedit és barátait, hiszen nyilvánvaló, hogy előbb-utóbb kiötlenek valamit, hogy bejussanak hozzá, és megmentsék Leiát. Coruscantra jönni persze nem egy egyszerű, és nagyon veszélyes cselekedet Luke, Lando, vagy Dash Rendar számára: a Birodalom által legkeresettebb “bűnözőinek” listáján elől vannak, ismerik őket, vérdíj van a fejükön, könnyen felismerhetők és elfoghatók – vagy Dash esetében akár meg is gyilkolhatók. Koldusként álcázzák magukat, majd Luke ás Lando megszerzi ezt a páncélt egy pár elit Birodalmi Őrtől. Luke fel is ölti ezt a cuccot a SOTE története szerint, és ilyenben hatol be Xizor kastélyába, hogy megmentse a hercegnőt. 

Ez a történés adta az apropót a Shadows of the Empire akció figura sorozatban kiadott Luke Skywalker in Imperial Guard disguise figurához. A korábban tárgyalt katonákhoz képest a Birodalmi Őr páncélja talán egy tónussal sötétebb vörös, a világos részeknél pedig nem fehér, hanem szürke. Kezükben pedig ugye nem pisztoly, hanem ez a két végén vastagabb dárdaszerű kézifegyver van. 

Egy ilyen figurához jutottam én is annak idején, de borzalmas állapotban volt. Egy csavaros hátú kínai hamisítvány volt, lityegős-lötyögős, kopott, hiányos darab. Ezt tehát nem én csináltam, hanem kvázi “restauráltam”, azaz pótoltam a hiányzó részeket, festettem a kopott részeket, illetve szereztem hozzá autentikus fegyvert, amit ugyancsak nem kaptam hozzá annak idején, amikor vettem. Ez a customozás egy “könnyebb” dolga, amikor az ember nem maga csinálja putty-ból például, hanem egy rossz figurát hoz elfogadható állapotba.

 

Tekintsétek meg a Custom Xizor testőr figurámat is.

Custom Xizor testőr figura elölről


Köszönöm szépen a figyelmet, látogasd a CustomStarWarst rendszeresen!

A cikket írta: Rostás Norbert 2018. 11. 26. (a figura készülte évekkel azelőtt.)