R5-A2

R5-A2 egy narancssárga-fehér színű R5 sorozatú asztromechanikai droid a Star Wars világában. Az Industrial Automaton gyártotta. Szenzorának színe fekete, magassága pedig 97 cm volt. 1977-ben az Új reményben láttuk először, abban a jelenetben, amikor Luke Skywalker, az idős Ben Kenobi, és a két droid Mos Eisley űrkikötőjébe érkeznek, és megállítja őket egy osztag rohamosztagos.

Ekkor gurul el elöttük – gyakorlatilag ennyi, és igazából nem is tudtunk róla hosszú ideig semmit. Még a nevét sem, mert pusztán csak az űrkikötő forgalmas utcai jövés-menésében volt szerepe, mintegy díszletként. A jelenetet 1976 áprilisában vették föl Tunéziában, Djerba-ban. Nevet nagyjából húsz évvel később kapott, amikor a New Hope Limited kártyajátékban felbukkant a karaktere, immár névvel, 1996-ban. Aztán még később 2017-ben a Battlefront 2 játékban is felbukkant, ugyanitt Mos Eisley kikötőjében. Aztán még egy évre rá 2018-ban ismét felbukkant egy Lego szettben, mégpedig a Sandcrawler 75220 sorozatszámú készletben, ahol állítólag ő is benne volt a jawa járműben, ám ez az információ nem kánon.

Végezetül meg kell említsem a Legacy collection build a droid alkatrészeiből összerakható R5-A2-t, ami nagyjából 2009 óta rengeteg droid szerető embernek okozott fejtörést, hogy hogy gyűjtse ki az összes alkatrészt, hogy azokból összepattinthassa a droidot. Bizony nem volt könnyű megszerezni az összeset. Nekem sem sikerült, ezért a hiányzó alkatrészt inkább customizáltam, a kigyűjtöttek mellé, hogy meglegyen és végre a polcra tehessem.

Tekintsétek meg custom R5-A2 droidomat!

Custom R5-A2 droid elölről

Custom R5-A2 droid oldalról

R5-A2 elgurul a sandtrooperek előtt (saját figuraanyagból modellezve)

A cikket írta Rostás Norbert 2023 januárjában, a figura készülte évekkel ezelőtt.

Köszönöm a figyelmet, látogasd az oldalt rendszeresen, és további háttérinformációkért, vagy a hasonló dolgokról való személyes beszélgetésekért csatlakozz a Facebook oldalunkhoz, melynek linkjét a főoldalon is megtalálod!