Battle droid figura variációk

Kedves Olvasók!

Ezúttal nem valami nehéz, bonyolultan elkészíthető custom figurát ajánlok a figyelmetekbe, ami putty munkát igényel, reszelést, ragasztást, és festést. Egyszerűen összerakható droidokról lesz szó, sokszor egy fej csere, vagy egy extra hátitáska már egyedivé tehet egy sima rohamdroidot is. Ezek a robotok tömegesen jelennek meg mindig, tehát sok kell belőlük, akár a Geonosist, akár más jelenetet akarunk modellezni, sok droidra lesz szükségünk. Elég sok fajta kapható is a boltokban, s mégis – a szemfüles gyűjtő találhat apró különbségeket egyes alap droidok közt is, melyekből kiegészítőkkel, testrész cserékkel egy egész kis hadsereget építhetünk magunknak! Hadd mutassak pár példát, hogy tudtok viszonylat egyszerűen ti is egyedi, különféle battle droidokra szert tenni!

Battledroid festett szemű fejjel, és vízszintes lábbal

A legegyszerűbb ú.n. “bónusz droidokkal” kezdjük. Ezek a droidok régen az Epizód 1-es dobozokban adott figurákhoz jártak, legalábbis egyes darabok mellett voltak megtalálhatóak. Az egyik típusnak a lába vízszintes volt, a másiknak a “lábujj” résznél felhajlott. Ez egy vízszintes lábú droid variáció, melyre átraktam egy festett szemű droid fejet, az eredeti süllyesztett szemű kialakítás helyett. Ennek a vízszintes lábú droid típusnak NINCS furat a hátában, ezért nem lehet hátitáskát tenni rájuk.

Battledroid mélyített szemű fejjel, csúcsos lábbal, pót hátitáskával, torkolattűzzel

battledroid mely szem_csucsos lab

Ennek a típusnak a lába csúcsos, azaz a “lábujj” résznél felhajlik. Ezen a droid variáción rajta hagytam az eredeti süllyesztett szemű fejet, de mivel ennek a csúcsos lábú típusnak VAN furat a hátában, ezért lehet hátitáskát tenni rájuk. Ha az ember a bolhapiacon körbenéz, és szerencséje van, párszáz forintért hozzájuthat egy eredeti droid hátitáskához, mellyel felspécizheti a figurát. Akinek van valahonnan piros torkolattüze, vagy olyat is lát a piacon, érdemes azt is felrakni, így a robot már “lőni” is tud majd.

Eredeti mélyszemű, de különböző lábú bonus droidok

battledroidok_mely_szem különböző láb

Nézzük meg most a két alaptípust együtt. Jól láthatóan az eredeti bónusz droidon nincs túl sok variálható dolog. A láb, a szem, és a hátitáska, valamint a torkolattűz tudja kicsit felélénkíteni őket. Ez a kép a két láb típust illusztrálja jól, de ugyanakkor felhívom a figyelmet arra, hogy kísérletező kedvű customozó barátaink megpróbálhatnak hátitáskát KÉSZÍTENI is, ezen a jobb oldali roboton már egy custom hátitáska van!

OOM-9

battledroid_oom9_csucsos lab
battledroid_oom9_csucsos lab hatulrol

Aki még bátrabb, és festeni is mer, két apró sárga festéssel létrehozhat egy ilyen bónusz droidból akár egy OOM-9 droid parancsnokot is, aki a Naboo mezei csatában vezette a droid hadsereget. Hogy érdekesebb legyen, cseréljük le a fejét egy festett szeműre, adjunk rá egy hátitáskát, és tegyünk egy kört a pocakjára, és sárgával fessük be a fejpáncélt, és a fej hátsó nyúlványait, és máris kész egy OOM-9!

Harci sérülésekkel fedett bónusz droid

battle_droid_harci serulesekkel
battle_droid_harci serulesekkel oldalrol hatitaskaval

Csináljunk harci sérült robotot is nyugodtan! Aki nem tud “antikolni”, nem akar “bepiszkolni”, vagy “ezüstsöpörni”, annak is lehet harcedzett droidja! Vegyünk egy rust color droidot, és a testére pattintsuk rá a bónusz droidunk végtagjait! Mivel a rust color már későbbi kiadás, annak a hátán már van furat, így akár egy csúcsos lábú, DE hátitáskás, harcedzett robotunk is lehet!

Mace Windus droid

battledroid_windu mellol

Aki már únja a bónusz droid testet, hozzányúlhat más droidokhoz is. Volt egy szett, amiben Mace Windu Jedi mester Erő-lökéssel semmisít meg egy droidot. Az egy vadi új torzó, akinek jobban tetszik, variálhat ezzel a testtel is, csak mivel ez állandóan szétesik, érdemes fixen összeragasztani. A másik hibája, hogy nem tud megállni saját lábán, és a talpban nincs furat, így még talapzatra sem állítható.

Battledroid mély szemű mágneses változat

battledroid_mely_szem_magnes egyben extra táskával
battledroid_mely_szem_magnes félbevágva

Aki emlékszik olyan jelenetekre, amikor egy félbevágott droid lábrésze még tovább menetel, és szeretne egy olyan jelenetet reprodukálni, annak javaslom a mágneses hasú droid variációt. Összerakva szinte észre sem lehet venni, hogy másfajta, de ha szétszedjük, nagyon feldobhat egy csatajelenetet egy ilyen félbevágott droid látványa.

Végtagizületes droid variáció custom táskával

végtagizületes droid variáció
battledroid_mely_szem_egyenes lab custom taska

Van olyan droid is, aminek már a könyöke, és a térde is mozgatható. Ezzel a srácok már jobban tudnak “játszani”, a modellezők pedig új, dinamikusabb pózokat találhatnak ki. Ez egy fokkal jobb, mint a bonus droid torzó, aminek ugye csak a válla és a csípőizülete mozgott. Ha gondoljuk, a hátán levő furat se hagyjuk kihasználatlanul, egy saját készítésű custom táska is sokat dobhat rajta!

Kashyyyk-i terepszínű droid variáció

battledroid_terep2
battledroid_terep2

Mikor megjelent a Kashyyyk-i droid duó eredeti kiszerelésben, egy barátommal közösen megvettük a csomagot, és a droidokat valamint a költséget is feleztük. Így lett ez a zöldes droidom. Ám a doboz referencia fotóján jól látható sérüléseket NEM festették rá a figurára. Én szerettem volna, ha olyan lesz, mint a képen, ezért “élkoptattam” a robotot, az antennája ezüst színű volt, hát lefestettem, és testszerte voltak a képen olyan kopások, amiket ráfestettem a figurára, így számomra azzá vált, aki a képen volt. Ez már nem olyan egyszerű, de nem is nehéz, száraz ecsettel kell felsöpörni az ezüstöt az élekre, és apró mozdulatokkal felfesteni a kopásokat, s máris élethűbb a droidunk!

Bátrabbak megpróbálkozhatnak komolyabb festésekkel is. Ha gondoljátok, próbáljatok meg hasonló droidokat készíteni, amiket már én is bemutattam külön-külön itt a CustomStarWars-on. Csinálhattok egyszerű vörös droidot, pilóta droidot, vagy nehezebb feladatnak tűnő security battle droidot, vagy vörös droid parancsnokot is. A lényeg, hogy élvezzétek, és egyedi, különleges robotokkal gyarapítsátok saját droidhadseregeteket!

Köszönöm az érdeklődést, látogasd rendszeresen a CustomStarWars oldalt!

 írta: Rostás Norbert 2011.07.30. A figurák készülte évekkel azelőtt.