Baljós Árnyak KOTF diorámákkal

Kedves Olvasók! Egy új sorozatot indítunk útjára! Darth Stryker olvasónk egy olyanfajta „customozás” fajtát fejlesztett ki mesteri fokra, mely a dioráma készítés egy új módját mutatja be. Ő nem gipszből épít „terepet”, hanem pályaszerkesztővel, és nem modellfestéket használ, hanem skineket. Azaz olyan szoftveres diorámákat csinál, melyekkel a filmek, és játékok főbb jeleneteit modellezi le, melyeket utána ugye le is lehet játszani, adott esetben rekonstruálva az eseményeket, adott esetben újraírva a történelmet. Új sorozatunkban ezért a Knights of the Force – KotF (magyarul az Erő Lovagjai) Jedi Academy mod segítségével kísérjük majd végig mind a hat StarWars epizód néhány főbb eseményét. Nem lehetett egyszerű lemodellezni egyes mozdulatokat, történéseket úgy, hogy csak egy karaktert lehet irányítani, és azzal is csak korlátozott mozgásokat lehet végrehajtani, mégis, véleményem szerint majd’ minden képen látszódik az az elhivatottság, az a Star Wars iránti szeretet, és az a temérdek munka, mellyel közel kétszáz custom Star Wars jelenetet mutatunk be majd nektek egyfajta virtuális-szoftveres customozási tevékenységet bemutatva. Fogadjátok szeretettel elsőként a Baljós Árnyakat bemutató sorozatindító részünket!

A Kereskedelmi Szövetség blokád alá vonja Naboo-t

A kereskedelmi útvonalak megadóztatása miatt a pénzéhes Kereskedelmi Szövetség blokád alá vonja a parányi, békés Naboo bolygót, és körülzárja Lucrehulk osztályú hajóival, melyeken droid csapatok szolgálnak Nute Gunray Neimodiai alkirály irányítása alatt.

A Köztársaság Jedi követeket küld

A Köztársaság Jedi követeket küld, hogy békésen oldják meg a konfliktust, de a Kereskedelmi Szövetség vezetője, Nute Gunray egy titokzatos Sith parancsára az életükre tör. Bezáratja őket a droidvezérlő hajó egyik szobájába, melyet mérges gázzal árasztanak el, és az ajtó elé droid csapatokat küldenek.

Qui Gon Jinn és Obi-wan Kenobi kitör az elgázosított szobából

Qui Gon Jinn és Obi-wan Kenobi kitör az elgázosított szobából, és lekaszabolja a droidokat. TC-14 protokoll droid földbegyökerezett lábbal döbben rá, hogy csalinak használták, de a Jedik őt nem bántják.

A Jediket megpróbálják vastag páncélajtók mögött tartani

A Jediket megpróbálják vastag páncélajtók mögött tartani a gyáva Neimodiak. Míg Qui Gon megpróbálja fénykardjával tönkretenni az ajtó szerkezetét, Padawanja fedezi őt, és lekaszabol pár harci droidot.

Megérkeznek a droidikák, kialakul a „patthelyzet”

Megérkeznek a droidikák, kialakul a „patthelyzet”. A droidikák képtelenek eltalálni a Jediket, mert azok naphosszat képesek hárítani és visszaverni a lövedékeket, de pajzsozott droidikákat sem lehet megsemmisíteni. A Jedik Erő-futással egy szempillantás alatt elszaladnak a droidikák elől, és bevetik magukat a szellőző rendszerbe. (Obi-wan már sprintel is a képen, Qui-Gon Jinn még védekezik.)

A Jedik elrejtőznek egy-egy hajón, és lejutnak Naboo-ra

A Jedik elrejtőznek egy-egy droidszállító-hajón, és lejutnak Naboo-ra. Az inváziós csapatszállítók gyomrából gépek, droidok, járművek özönlenek ki, melyek elől fejvesztve menekül az őslakos élővilág. Egy csapatszállító elől menekül Jar Jar a Gungan is, akit majdnem elgázolnak, de Qui Gon megmenti őt, ezért Jar Jar örök hálát és szolgálatot fogad neki.

Kiszabadítják Amidala királynőt

Egy rövid Otoh Gungás kitérő után a kis csapat eljut Theedbe, Naboo fővárosába, melyet már megszállt a Kereskedelmi Szövetség, és letartoztatták Amidala királynőt, akit a Camp Fourba, azaz a Négyes táborba akarnak deportálni. A Jedik kiszabadítják Amidala királynőt!

Bejuttatják a hangárba, hajót szereznek, és elmenekülnek

Bejuttatják a hangárba, hajót szereznek, és elmenekülnek a megszállt városból. Ám ahogy áttörnek a blokádon, a Nubiant eltalálja egy lövedék, és le kell szálljanak a Tatooine bolygó felszínén.

Qui-Gon bemegy Mos Espába

Qui-Gon bemegy Mos Espába Jar-Jar, R2-D2, és a királynő egyik szolgálólányának, Padménak a társaságában, és felkeresik Wattot, a helyi alkatrész kereskedőt boltjában, hogy hiperhajtómű alkatrészeket vegyenek tőle. Ott ismerkednek meg Anakin Skywalkerrel, aki Watto rabszolgája ezidőtájt. Megismerve Anakint és édesanyját, Qui-Gonban erősödik a felismerés, hogy a nagy erejű gyermek lehet a Kiválasztott, aki egyensúlyt fog hozni az Erőbe. Qui-Gonnak fogadást kell kötnie Anakin tulajdonosával, hogy fizesse be őt egy Podrace versenyre, amit ha Anakin nyer meg, felszabadítják. Anakin megnyeri a fogatversenyt, annak ellenére, hogy a legnagyobb ellenfele, az amúgy is hatalmas és erősebb fogattal rendelkező Sebulba súlyosan megrongálja a kisfiú podracerét.

Darth Maul megtalálja Otoh Gungát

Közben a dühös Sith-ek rájönnek, hogy valaki pártolta a királynőt, és a Jediket. Darth Maul megtalálja Otoh Gungát, és a félmeztelen Sith tanítvány leúszik, hogy példát statuáljon, hogy jár az, aki pártolja a lázadókat. Egy csomó Gungant lemészárol, Otoh Gunga buborékvárosát tönkreteszi, ezért a túlélő Gunganek, és még maga a Gungan uralkodó Boss Nass is kénytelenek kimenekülni felszíni titkos bázisukra.

Darth Maul felfedezi a Királynőt és a Jediket Tatooine-on

Darth Maul felfedezi a Királynőt és a Jediket Tatooine-on, és azonnal oda utazik Sith Infiltratorán. Elenged pár Sith kutászdroidot, hogy lokalizálja, hol vannak a Jedik. Eközben Qui-Gon iránymutatásaival, Anakinnak sikerül megnyerni a versenyt, és csatlakozik a csoporthoz. Miután elbúcsúzik anyukájától, Shmi Skywalkertől, és elindulnak vissza a hajó felé, Darth Maul tör rájuk a sivatagban. Egy rövid harc után végülis sikerül elmenekülniük.

A Kereskedelmi Szövetség megszállja Naboo-t

A Kereskedelmi Szövetség megszállja Naboo-t, és óriási droid erőket mozgósít, hatalmas C-9979 típusú droid landoló hajókkal szállítva a Naboo-ra MTT-ket, AAT-ket, és droid hadosztályokat, hogy felkészüljenek egy esetleges ellenállásra.

Naboo mezei csata

A Gungan Szárazföldi Hadsereg szembeszáll a túlerőben, és technikai előnyben levő droid sereggel. Óriási Gungan pajzsuk csak egy ideig védi meg a csapataikat, mert a droid gyalogság behatol az erőtéren belülre, és megsemmisíti a Fambaa-k hátára erősített energia fejlesztőket, és a Gungan sereg pajzs nélkül kénytelen folytatni a harcot.

Gunganek a droidok ellen

Kialakul a közelharc. Gunganek a droidok ellen. Közben a tankok is belépnek a csatába, és az iszonyatos túlerő megadásra készteti a Gungan harcosokat.

Qui Gon és Obi-wan megküzd Darth Maullal

Míg kint a Naboo mezőn a Gungan csapatok lekötik a droidsereget, egy pici csapat behatol a theedi palotába Amidala királynő, Panaka kapitány, Obi-wan, és Qui-Gon Jinn vezetésével. Útjukat azonban elállja Darth Maul, ezért Qui Gon és Obi-wan megküzd Darth Maullal, míg a nabook kerülő úton bejutnak Nute Gunray szobájába. Mindeközben az ördögfejű Sith lerúgja Kenobit egy alacsonyabb platformra, hogy elválassza a két Jedit.

Darth Maul megöli Qui Gon Jinnt

Ötlete beválik. Mire Obi-wan visszaugrik, és utánuk szalad, az ördögi Sith behátrál az erőtér cellák mögé, így kettesben marad Qui-Gonnal, míg az ifjú Obi-wan tehetetlenül nézi kintről, hogy Darth Maul megöli Qui Gon Jinnt. A másik fronton viszont sikerül a terv, a nabook behatolnak a trónterembe, visszaveszik az irányítást, és letartóztatják Nute Gunrayt.

Obi-wan Kenobi félbevágja Mault

Mikor az erőtér megszűnik, az eszeveszett dühtől és fájdalomtól Obi-wan őrjöngve támad Darth Maulra, és bemutatják a Star Wars filmek talán egyik leglátványosabb kardpárbaját. A harag azonban rossz tanácsadó – Kenobi is elveszti a kardját, és épphogy meg tud kapaszkodni a theedi reaktormag peremén. Az Erővel magához rántja leszúrt mestere kardját, kiszaltózik a lyukból, és végül Obi-wan Kenobi félbevágja Mault. Mielőtt Qui-Gon egyesül az Erővel, Padawanjának meg kell ígérnie, hogy kitanítja Anakint.

Darth Stryker (aka Roland) hűséges olvasónk küldte ismét ezeket a remek screenshotokat a KotF-ból, valamint ezt a vadonatúj rovatot is együtt találtuk ki, köszönet mindenért!Köszönöm, hogy a CustomStarWars cikkeit olvassátok.

A cikket írta: Rostás Norbert 2009. 04. 27.