Gamorrean TOR companion

A TOR játékban a társak (companions) olyan NPC-k, akik végig kísérik a játékosokat a játék során. Az elsőt a játékos kezdőbolygóján szerezhetjük meg. Minden osztály öt egyedi kísérőt nyithat ki és szerezhet meg a játék során egy általános hajódroid-társ mellett, és két bónusztársat, akiket küldetések során lehet feloldani. A társak szakterületüktől függően segítséget nyújtanak, és legénységi feladatokat hajtanak végre. Közben kommentárokat fűznek a dolgokhoz, segítenek megérteni dolgokat, vagy pedig jópofa hozzászólásokat mondanak, mint annak idején HK-47. Természetesen harci támogatást is kapunk tőlük. Mint minden Kotor játékban is, a velünk tartó társak együtt harcolnak velünk az ellenségeink ellen.

A játékosok a beszélgetések során választott párbeszéd soroktól, mondatoktól és az ajándékozástól függően szereznek befolyást a velük tartó társak felett. Egyes társak romantikus lehetőségeket is rejtenek magukban, mint hajdan Bastila vagy Visas esetében. Ahhoz, hogy privátban beszélhessünk egy társunkkal, közösen kell teljesítenünk velük egy vagy több küldetést. Ennek talán a legegyszerűbb módja, hogy fel kell vinni őket egy csillaghajóra, vagy el kell látogatni egy kantinba velük.

Az eredeti osztálytörténet során minden osztály fokozatosan felold öt társat és egy hajódroid társat. Mindegyik társnak megvan a maga egyéni történetszála, amelyet a játékos a beszélgetéseken keresztül fedezhet fel. A hátterük feltárása során a játékosok többet megtudhatnak arról, honnan jöttek, találkozhatnak barátaikkal és családtagjaikkal, és még együtt is harcolhatnak saját személyes ellenségeik ellen. Ez is Kotor örökség hiszen Carth története is megismerhető volt (még ha elég idegesítő is az ürge), de a végén együtt küzdhetünk vele Saul Karath ellen.

Vagy ott van például Canderous Ordo is, akinek történetei amolyan katonás háborús sztorik voltak inkább. De a végén vele is együtt harcolunk majd Jagi ellen a Tatooine-on, aki egykori veterán katonatársa volt.

Vagy pl Juhani rabszolgaságnak története is így derül ki és lesz lehetőségünk segíteni neki szembenézni a múltjával amikor találkozik majd egykori rabszolgatartójával, Xorral.

Van néhány különleges kísérő is, akiket különféle küldetések és jutalmak révén kaphatunk meg.

A Knights of the Fallen Empire-től kezdve majd számos új társ áll a játékosok rendelkezésére, valamint a visszatérő társak, akik közül néhány korábban kizárólag bizonyos osztályok vagy frakciók számára volt elérhető.

A Cartel Market is lehetővé teszi a játékosok számára, hogy további társakat szerezzenek. Kétféle társ csatlakozhat a játékosokhoz a csatában: lények és droidok.

A játékosok személyre szabhatják társaik megjelenését, beleértve a páncélt, a fegyvereket és a fizikai megjelenésüket is. A felszerelés nincs hatással a társ tulajdonságaira, és a társak csak olyan típusú felszerelést tudnak viselni, amilyenben jártasok. A companion felszerelésének megváltoztatásához ki kell nyitni a Karakterlapot a játékban, és a companion fülre kattintani. A játékosok ezután bármilyen felszerelést áthúzhatnak a készletükből a megfelelő felszerelési helyre, torzóra, vagy kézbe. A Gamo esetén csak ide lehet rakni cuccot, e 2 slotba, fejre, pl sisakot, vagy a másik kézbe is valamit nem tehetünk.

A társkereskedők szétszórva vannak a galaxisban, és olyan tokenekkel rendelkeznek, amelyek megváltoztatják bizonyos kísérők fizikai megjelenését. Ezek a változások lehetnek a droidok különböző festési mintái, vagy akár a humanoid társak faji jellegének, vagy a frizurájának megváltoztatása is.

A játékosok ajándékokat adhatnak társuknak, ami tovább növeli a játékos befolyását a társukra. Ez ráadásul bónuszokat is ad a társaknak a harchoz, a küldetésidőhöz és a kritikus küldetésekhez. Minden társnak vannak ajándékpreferenciái, amelyeket az ajándékok oldalon részleteznek.

Cikkem főhőse a gamorrean őr például a Nar Shaddaa Nightlife-ban érhető el.

Az alacsony, zömök humanoidok, a gamorriak könnyen azonosíthatók zöldes bőrük és ismert disznó vonásaik alapján. Szülővilágukon klánokban élnek, ahol a hím disznók kizárólag harcosként szolgálnak, míg a nőstény kocák a mindennapi teendőket, például a földművelést, a fiatalok nevelését és a fegyverek készítését végzik. A fizikai erejükről és állóképességükről ismert gamorriak általában az átlag alatti intelligenciájú fajnak számítanak. A legtöbb gamorrean nem tud alapnyelven sem beszélni, csak röfög, de képesek felfogni és megérteni a basic nyelvet. Katonaként, őrként vagy zsoldosként viszont jól megállják a helyüket a galaktikus közösségben. Erőszakos és brutális hírnevük miatt gyakran alkalmazzák őket bűnözők, bandavezérek és más rossz hírű elemek. Okosságukat, illetve annak hiányát kárpótolja nyers erejük, és mint ahogy a Kotorban például Zalbaar vagy Hanharr sem az eszéről volt híres, viszont két jó kardot a kezükbe adva komoly tankként előre küldhetők voltak, és sokszor nagyobbat tudtak ütni és/vagy sebezni, mint akár egy Jedi vagy egy Sith. Hanharr ráadásul párbeszéd opcióval tovább butítható viszont tovább erősíthető, azaz egy párbeszédet a végletekig ismételgetve sok wisdom pontot veszítve sok strength pontot kaphat, mellyel egy gamorreanhoz hasonló végtelenül ostoba, de roppant erős lényt lehet belőle is faragni.

A röfi minden karakter számára toborozható! Követelménye: 30 arany Certificate a Nightlife Event-ről.

A társ erejét a csatában nem a felszerelése határozza meg, hanem a befolyási szintje. A társ befolyási szintje befolyásolja a legénységi készségeinek kifejlesztési és gyűjtési sebességét, valamint a kritikus esélyt a megalkotásukra. A legtöbb társ az 1. befolyási szintről indul, és a játékos növelheti azt, ha olyan döntéseket hoz, amelyeket jóváhagy az NPC az utána következő cutscene jelenetben, vagy olyan ajándékokat ad nekik, amelyeket élvezettel használnak vagy viselnek.

Minél magasabb szintű az ajándék, és az, hogy nagyon szereti, vagy csak simán kedveli, vagy nem lényeges számára az befolyásolja, hogy mekkora befolyás szerezhető egy companion felett egy ajándékkal. A Gamorrean Guard például imádja a minőségi fegyvereket és az alvilági cuccokat, nagyon komája a tuti harci felszereléseket és még közepesen örül a luxus dolgoknak és a trófeáknak, ezekkel befolyást szerezhetünk felette, de a többi dolog számára teljes mértékben közömbös.

Tekintsétek meg Custom gamorrean figurámat, melyet hosszú évekkel ezelőtt láttam először, amikor egy régi ismerősöm megmutatta nekem a Tor játékot, benne azt a gazdag faj és forma világot, ami nagyon inspiráló egy Customozó számára, hiszen egyedi, különleges figura készíthető belőlük. Bár ez a Gamo épp egy másféle cuccban volt, de láttam, hogy végtelen tárháza a custom ötleteknek.

Köszönettel tartozom Kovács Zolinak, aki időt és energiát nem kímélve 8-10 alább látható screenshotot is küldött a kívánt páncélzatban a röfiről, sok szögből megmutatva nekem, hogy tanulmányozhassam aprólékos és roppant nehéz felszerelését, melyet képességeim szerint a lehető legjobban megpróbáltam reprodukálni.

Custom TOR gamorrean elölről


Custom TOR gamorrean oldalról


Custom TOR gamorrean hátulról

A cikket írta Rostás Norbert 2023 júniusában, a figura készülte mint ahogy írtam is évekkel ezelőtt.

Kérlek csatlakozz Facebook csoportunkhoz további háttérinformációkért, és olvasd a Custom Star Wars oldalt rendszeresen!