Rako Hardeen

Rako Hardeen a Clone Wars 4. és 5. évadjából ismert karakter

rakohardeen_obiwan a clone wars 5 évadban is felbukkan

Rako Hardeen először a Star Wars: The Clone Wars animációs sorozatban jelent meg a negyedik évadban,  ám a ruhája megjelenik majd az ötödik évadban is. (Köszönet a sneak preview képért Darth Strykernek!) Hardeen hangját James Arnold Taylor adta az eredeti sorozatban, itthon pedig Anger Zsolt szinkronizálta. Az eredeti Rako Hardeen egy humán férfi fejvadász volt a Klón Háborúk idején. Hardeen eredetileg „csak” egy remek céllövész/orvlövész volt, emiatt hamar elhíresült a Galaxisban, és ezáltal lett fejvadász. Az, ahogy bánt a mesterlövész puskával egy címet is hozott neki, ő lett Concord Dawn mesterlövésze. Rako Hardeen vágyott a nagyságra, szeretett volna bekerülni a legendás fejvadászok közé, ám sajnos még addig sem jutott, mint hasonló kortársai, Cad Bane, Embo vagy épp a kevésbé ismert Twazzi. Egy pompás lövész, ennyi. Szülőbolygója, Concord Dawn mesterlövésze, de általános elismerésben, hírnévben nem részesült. Egész addig, míg „megölte” Obi-Wan Kenobi Jedi Mestert. Rako Hardeen alapfelszerelése egy mesterlövész puska, egy oldalfegyver volt. Volt nála mindig egy füstgránát, arra az esetre, ha gyorsan kellett volna lelépni egy helyszínről, a jótékony füst leple alatt elrohant saját BARC Speedeéhez, felpattant rá, és szélsebesen elmotorozott.

A Klón Háborúk alatt Rako Hardeen megbízást kapott egy titokzatos szervezettől, hogy öljön meg egy Jedi Mestert, nem kisebb nevet, mint Obi-Wan Kenobit a Coruscanton. Miután leterítette a Jedit, mellbe lőve őt, Hardeennak menekülnie kellett, mert Kenobi bosszúszomjas tanítványa, Anakin Skywalker eredt utána. Hardeen épphogy le tudta rázni, eldobta a füstgránátot, és a jótékony füst leple alatt elrohant BARC Speederéhez, felpattant rá, és szélsebesen elmotorozott. Mire Anakin visszatért, Obi-Wanhoz és Ahsokához, megtudta, hogy mestere, és régi barátja meghalt. (Mint kiderült, Obi-wannak volt egy különleges képessége: időszakosan le bírta állítani az életfunkcióit, így nem volt kitapintható pulzusa, amivel átverte barátját.)

Hardeen első útja a Trueping kocsma volt, beült, és nagy hangon előadta hőstettét, hogy mindenki megtudja, megölt egy Jedit. Miközben fürdött a rég óta áhított elismerő pillantásokban, megérkezett a megbízója, aki behívatta őt egy sötét szobába, hogy kifizessék a járandóságát. Ahogy belépett a sötét szobába, lábai a földbe gyökereztek; előtte állt 2 Jedi, Mace Windu és a „halott” Obi-Wan Kenobi, aki Hardeenéhoz hasonló ruhát viselt! Rako megdöbbenve jött rá, a Jedi Tanács volt a megrendelő! Egy titkos terv részévé vált, mert ezzel a fedősztorival akartak a személyében bejuttatni egy téglát az alvilágba, hogy megakadályozzanak egy bűntényt. A fülesek szerint Dooku gróf el akarja majd rabolni Palpatine kancellárt. Windu rögzítette  a gonosztevő hangját, amit majd később Obi-Wan fog használni, ahogy Tom Cruise tette a Mission Impossible című filmben láthatott módon. Windu ezután elaltatta Rakot, aki egyfajta sztázisba került. A Jedik még egy temetést is rendeztek Kenobinak a tökéletes látszatért, de mindeközben Ahsoka volt az egyetlen, aki rájött, hogy a kegyetlen színjáték maradandó sérüléseket okoz az ifjú Anakin Skywalker lelkén.

Kenobit eközben kopaszra nyírják, és megfosztják arcszőrzetétől is. Ám ezután még alá kell vetni magát egy fájdalmas eljárásnak is, ami elváltoztatja a fejét Rako Hardeenéhoz hasonlóra. Ez egy nanotechnológiás eljárás a Clone Warsban, ám maga az ötlet nagyon hasonlít az ÁL/ARC című filmben látható dolgokhoz.    Ezek után le kell nyelnie egy voice emulator droidot, amibe előzetesen betáplálták Rako Hardeen hangját, amit ugye Windu vett fel korábban, és abból digitalizálták ki a teljes hanghordozást. Ezek után átadják a „bűnözőt” Anakinnak, hogy vigye  el a Köztársasági börtönhöz, és adja át Fox parancsnoknak. Ani felajánlja a segítségét is a klónnak, amennyiben a rab nem viselkedne jól, Anakin szívesen megregulázza, és ha kell, „módosítja a kognitív funkcióit”. Hardeen ezután bekerül a sittre, ahova már eljutott a híre. Ez jól is jön Kenobinak, mert ezáltal lesz egy kis reputációja, nem igazán mernek belekötni, hanem áhítattal nézik. Legalábbis a többség. Ám egy cápaember meg a cimborája odamegy hozzá, és belekóstol az új fiúba. Kenobinak muszáj gonosznak látszódnia, de mivel megölni nem akarja a kötekedő alakot, végülis beledöfi a villáját annak a kezébe. (Vagy uszonyába?)  A keménykedéseknek meglesz az eredménye, felfigyel rá a rosszfiú, Moralo Eval, aki a hírek szerint a kancellár ellen tervezett bűntény egyik kulcsfigurája. Eval elintézi, hogy elé vezessék a klónok az új fiút, és kifejezi az elismerését, egyrészt a cápás dolog miatt, másrészt ugye Kenobi megöléséért. Ám Eval cellatársa, Cad Bane egyáltalán nem csípi a feltörekvő fejvadászt, és nem akarja bevenni a buliba, de mielőtt kivezettetik a cellából, azért annyit elárulnak, hogy rövidesen meg szeretnének lépni a dutyiból.

hardeen_obi_kopasz
hardeen_kenobi_nanotechnologia
hardeen_commander_fox
hardeen_capaember_kostolgatas
hardeen_borton_kostolgatas
hardeen_bane_eval

Ehhez rövidesen meg is teremtődik a megfelelő pillanat. A kis Boba felbukkan, de körülbelül ugyanolyan esetlen, mint eddig, és amilyen mindig is volt, és marad is haláláig. Beleköt Obi-wanba, akarom mondani Rako Hardeenba, valami régi közös dolguk miatt. Kenobi nem akar ártani a kis Bobának, de hiába könyörög neki, hagyja békén, tűnjön el, a fiú nem veszi a lapot, így Kenobi/Hardeen hátracsavarja a kezét, és rányomja egy asztalra. Ám megjelenik Bossk, aki a sorozat szerint valamiért Boba csicskája, aki azért már keményebb dió. Kirobban egy komolyabb bunyó, ami előtt tömegbunyóvá, később általános lázadássá fokozódik. A shock trooperek eleinte tehetetlenek, sokat lefegyvereznek a rabok, és veszteségeket szenvednek, így elérkezik az idő, hogy Bane és Eval dobbantson. Hardeen gyorsan mellettük terem, és kéretlenül is, de a társaságukba kerül. Elbújnak, megvárják, míg elül a vihar, és a katonák leverik a felkelést. Persze lesznek hullák, akiket koporsókba raknak, és lehordanak a krematóriumba. Megszületik a terv, el kell bújni 3 koporsóban, majd lent azokból kibújva lelövöldözik a katonákat. Egyébként ez az első alkalom, hogy láthatjuk azokat a méhsejt alakú folyosókat a börtönben, amik kísértetiesen hasonlítanak arra a folyosóra, amin Luke, Leia, Han, és Chewie lövöldözi a rohamosztagosokat a Halálcsillagban. Tehát végülis sikerül a terv, kijutnak a folyosókról, és a börtönből, elkötik egy squidhead hajóját, és elmenekülnek a bolygóról. Bane folyamatos ellenségeskedése ellenére Eval befogadja Obi-wan Rako Hardeent, és elfogadja ideiglenes társuknak. 

rako_vs_boba
prisoncell_block_hardeen
hardeen_escape_from_coruscant


Rako Hardeen (aki továbbra is Obi-Wan Kenobi) direkt lezuhan a menekülő hajóval a Nal Hutta nevű bolygó egyik mocsarába, azért, hogy a hajó elsüllyedjen, és az üldözőik elveszítsék a nyomaikat. Ezután ő, Moralo Eval és Cad Bane elmennek a Bilbousa Bazárba, vagy más néven Pablo boltjába, hogy felszerelkezzenek. Itt jut Rako Hardeen ahhoz a kiegészítő-ruházathoz, amit az „ő” ruhájának, kiegészítőinek, felszerelésének tartunk hivatalosan. Például itt látja meg az egyik polcon azt a sisakot, ami innentől az övé lesz. Ez a sisak egyébként a Mc Quarry féle prototípus Boba Fett sisak egy módosított változata.  A bevásárlás során azonban az elmebeteg Cad Bane durván beleköt a Rodiai tulajdonosba, Pabloba, majdnem meg is öli, ami duplán is ostobaság: vagy ölte volna meg, de nem tette, vagy hagyta volna békén. Így viszont máris van egy haragosuk, aki be is fogja köpni a kis csapatot. Semmi értelme nem volt emberkedni az eladóval. Kenobi jóval okosabb, tudja, hogy ez nagy baj, és próbálja kreditekkel vigasztalni a boltost, de a Twi’lek asszisztense nem fogadja el, nyilvánvalóan sértett, és az őröket fogja utánuk küldeni. Bane elküldi Hardeent új hajóért, míg ő és Eval fegyverekért indulnak. Mind a két csoport megszerzi a dolgokat, ám Bane nem valami hálás, lefújja valami gázzal Hardeent, és lerúgja az általa vett hajó rámpájáról, martalékul hagyva őt a már feléjük rohanó   Gamorrean őröknek, akiket Pablóék riasztottak. Szerencsére az okos Kenobi azonban előrelátó volt, elhelyezett a hajón egy nyomkövetőt. Így alkuképes lesz, mert amikor a Hutt zsiványok megakarják kínozni, el tudja érni, hogy a nyomkövető frekvenciájáért cserébe elengedjék. A Huttok utána küldik Evaléknak a Sailbarge-hoz hasonló dizájnú Hutt vadászgépeket, akik le is lövik a menekülőket, villámgyorsan visszatérítve őket Nal Huttára. Persze a Huttok sem tartják be a szavukat, és Hardeen nem számíthat kegyelemre. Életét az menti meg, hogy az egyik Hutt pribéknek megtetszik Hardeen spéci kis sisakja, és míg azzal foglalkozik, Kenobi az Erőt használva kiszabadítja magát, majd magához szippantja a Nikto őr staffját, és jól fejbevágja vele. Ahogy Will Smith szokta mondani a Bad Boys-ban, mikor a kocsija sérül, vagy piszkolódik, „ezen azért bepöcccennék”, valahogy így lehet Hardeen is a sisakkal, még mit nem, azt nem adom, gondolhatta, mielőtt leütötte az őrt. Ezután kapcsolatba lépett Yoda és Mace Windu mesterekkel, megkérve őket, hogy állítsák le az üldözésüket, vonják vissza a kitűzött fejpénzt rájuk, hogy szabadon mozoghassanak, és ha lehet, küldjenek még pénzt, mert kéne vennie még egy hajót… Miután megszerezte az új hajót, ismét felvette a kapcsolatot Evallal, felajánlva nekik ismét a szolgálatait, amit Moralo elfogadott, Cad Bane-t meg majdnem megütötte a guta. De végülis jól jött a hajó, mert a Huttok üldözték őket, így végülis neki is le kellett nyelnie a békát, és Hardeent elfogadva társnak végül elhagyták Nal Huttát. 

hardeen_pablo boltjában találja meg a sisakját
hardeen_moraloeval
rako_hardeen_teljesalak
hardeen_bith
hardeen_hajot_vesz
hardeen_elarulasa
hardeen vakon fekszik mindjárt elkapják a gamorrean őrök
hutt_fighters
hardeen_niktoguard

Mindeközben a Coruscanton Palpatine kancellárt megkéri Windu, hogy ne üldöztesse a menekülőket. Anakin azonban, aki ugyancsak ekkor látogatta meg a kancellárt ezt nem tűrheti, mert vérlázítónak tartja, hogy szabad utat kapjon mestere gyilkosa. A Jedi Tanács ugyanis továbbra sem avatta be Anakint a titokba, így az mit sem tud arról, hogy pont Mestere érdekében kéne nekik zöld lámpát adni. Ezért ő pedig arra kéri a kancellárt, hadd menjen utánuk a Nal Huttára. Palpatine ezt jóváhagyja, így Anakin és Ahsoka azon nyomban Nal Hutta felé veszi az irányt. A sors fura véletlenje, hogy szinte akkor szállnak le, amikor Kenobiék éppen fel. Pont elkerülik egymást. Anakin fojtogatós kihallgatásokat tart a kocsmában, így rájön, hogy a menekültek már továbbálltak egy Bith hajóján. A kufár Bith azonban csak annyi üzemanyagot töltött a hajójukba, (ami kísértetiesen hasonlít Lando Calrissian Lady Luck nevű járgányára a Jedi Outcastból,) amennyi pont arra elég, hogy a „benzinkutas” testvéréig eljussanak, ahol máris tankolni kell majd.  Ani megtudja, hogy a másik kupec Bith az Orondián üzemelteti a töltőállomást, így nyilvánvalóan oda fognak menni a szökevények. Utánuk! Utol is érik őket, és a két hajót nem kímélve lökdösni kezdik egymást a levegőben. Ani átugrik Hardeenék hajójára, hogy kardjával működésképtelenné tegye, ezért Bane is kiszáll, és megütközik vele. Végül a csetepatéban mindkét hajó lezuhan. Obi-Wan/Hardeen  gyorsan kimegy a hajóból, mert Anakin veszélyben van, ám mivel az nem tudja, hogy ő ki, így Kenobi is fél. Ezért előveszi a pisztolyát, ám Anakin dühöngve ráveti magát, és kész akár megölni is, de ezt Bane megakadályozza. Kialakul egy közelharc. Obi-wan/Hardeen nem akarja bántani a barátját, de meghalni sem akar, és mivel Anakin fogát csikorgatva fojtogatja, Kenobinak nem marad más választása, hogy mögé kerüljön, és egy szorítófogással addig fojtsa, míg a barátja el nem ájul. Előtte megsúgja neki, hogy ne üldözze, és Anakinnak nevezi. Ám Bane nem elégszik meg azzal, hogy Anakin elalélt, az ájult embert kivégezné, ám Ahsoka megérkezve mestere elé veti magát, és testével, és két kardjával fedezi a tehetetlen, földön fekvő embert. Végülis otthagyják őket, és elmenekülnek. Mikor Anakin magához tér, elmondja Ahsokának, hogy megérezte régi mesterét, és eltökéli, megtudja, mi a fene folyik itt. Yoda és Windu közben megtudják, hogy kérésük ellenére Palpatine a menekülők után küldte Anakinékat, így végül ők is eldöntik, Anakint be kell avatni a titokba, mert enélkül veszélyezteti a küldetés sikerét, mestere életét, vagy akár saját magát is elkeseredett dühében.

hardeen_cadbane_moraloeval újra együtt
hardeen_ladyduck
hardeen_blaster
hardeen_vs_anakin
ahsoka_vedi_anakint_hardeenektol

A trió, tehát Obi-Wan, Moralo Eval és Cad Bane megérkezik Dooku palotájához a  Serenno bolygóra, ahol a gróf személyesen üdvözli őket. Ugyanakkor arra is kíváncsi, mi a késedelmük oka. Ekkor tudja meg Hardeen és Bane a titkot, Eval azért iparkodott ennyire, mert a gróf utasítására személyesen kell felügyelnie egy versenyt, amire a gróf jelenlévő két másik fejvadászt is be szeretné nevezni. Bane és Hardeen elfogadja, és elindulnak befelé, a gróf vizslató tekintetétől kísérve.

hardeen_serrano
hardeen_serennora erkezik
hardeen_dooku

A versenyre hivatalos sok más remek fejvadász is, különböző fajú és képességű lények a Galaxis minden szegletéből. A versenyzők a következők: Bane, Rako Hardeen/Obi-Wan, Embo, Derrown, Twazzi, Sixtat, Jakoli, Mantu, Kiera Swan, Sinrich, és Onca (utóbbi azért van egyedül, mert testvérét az alighogy megérkező eszement Cad Bane azért lövi agyon, mert kell neki annak kalapja.) A verseny lényege, hogy a résztvevőknek be kell lépniük egy kocka alakú komplexumba, amit Moralo Eval talált ki. Az úgy nevezett „Doboz” tele van csapdákkal, halálos veszedelmekkel, minden mozog benne, tűz, gáz, sugárpajzs nehezíti meg az előrejutást, szükség lesz a leleményükre, a helyzetfelismerésükre, és nem utolsó sorban a céllövési tudásukra. Sokan meghalhatnak, de ha nem is hal meg mind, csak az első 5 jut be az elit csapatba. A győztesek lehetnek részesei Dooku tervének, és a masszív jutalomnak. A sok csapdát szinte mindet Obi-wan/Rako Hardeen oldja meg. Néhol ő jön rá a megoldásra, néhol a sisakja menti meg a gázoktól, néha profi mesterlövész képességei által menti meg a többieket, és sorozatosan ő juttat ki mindenkit az adott szobából. Dooku el is kezd gyanakodni, és Moralo Evaltól megkérdi, ki ez az ember. Eval lekérdezi Rako Hardeen adatait, ám minden adat ellenére is megmagyarázhatatlan marad Dooku számára, hogyan lehet ilyen leleményes egy halandó ember, mint Hardeen. Egyetlen egyszer nem tudja Kenobi megmenteni a többieket, amikor 4 golyóval kell eltalálnia 5 mozgó célpontot.  Az immár terhes Hardeent tehát Moralo Eval el akarná veszejteni, és le is taszajtja egy vékony oszlopról, ám ezúttal Cad Bane menti meg őt; csuklóeszközéből utána lő egy kötelet, és elkapja a zuhanó Hardeent. Ez a módszer még Dookunak sem tetszik, ezért betaszítja Evalt a saját arénájába, hogy küzdjenek meg Hardeennel az osztagvezető címért. Hardeen Evalt is legyőzi, ám megölni még Dooku parancsára sem hajlandó, mondván, hogy ő csak pénzért öl. Ez nem tetszik a kegyetlen Sith-nek, így hiába nyerte meg a Dobozt, és a párbajt is, elveszi tőle a címet, és Cad Bane-nek adja.

rakohardeen_doboz
hardeen_bountyhunters
hardeen_box
selkath_bountyhunter_box
hardeen_datadisc

 Mindeközben a Jedi Templomban Anakin Skywalker magyarázatot követel a gyanújára, miszerint Obi-wan mégis él. Yoda beismeri végre, és elnézést kér Anakintól. Döntésüket azzal indokolja, hogy Ani mentalitása, forróvérűsége, gondolatainak fókuszálatlansága miatt nem akarták beavatni, mert veszélyeztethette volna a küldetést, mint ahogy egyébként így is azt tette. A módszerrel azonban én nem tudok egyetérteni, később ki is fejtem, miért.

A fejvadász csapat közben megszerveződik, és felkészül a kancellár elrablására. Dooku azt szeretné, hogy az értékes fogolyért cserébe elkérhesse a Köztársaság által fogva tartott Szeparatista vezetőket. Ám a Köztársaság is megteszi az ellenlépéseket, és olyan biztonsági intézkedéseket foganatosít, amivel lehetőleg garantálni tudják Palpatine védelmét. Lesz ugyanis egy ünnep, a Fényfesztivál, egy hagyományos naboo-i ünnepség, melyre a kancellár is hivatalos, és valószínűsíthető, hogy a támadók ott szeretnék foglyul ejteni. Végre Anakin és Ahsoka is belevetheti magát a munkába, és segíthet a védelem megszervezésébe. Anakin inkább Winduéknak segít, Ahsoka pedig a civilek, főleg a naboo-i királynő, és Padme Amidala életéért felel.  

nabooi feny fesztival



A szeparatista csapat megérkezik a Naboo-ra. Dooku, Moralo Eval, Cad Bane, Rako Hardeen/Obi-Wan, Embo, Derrown és Twazzi landol a theedi hangárban. Az ott dolgozó rakodómunkásokat, és technikusokat kegyetlenül lemészárolják, és behatolnak egy kis szobába, ahol leosztják a feladatokat. Derrown fog áthatolni a védőpajzson, Moralo Eval fogja a menekülőjárművet vezérelni, Embo és Twazzi Szenátusi őrnek lesznek öltözve, a mesterlövész Rako Hardeen pedig egyetlen lövést kap, hogy altatólövedékkel kiüsse a kancellárt. Kapnak egy térképeszközt, ami majd elvezeti őket a randevú pontra az akció végén, valamint egy holografikus álca ruhát, ami egy nagyon érdekes megoldás; egy eszköz kivetít kék szenátusi őr alakokat, amikbe mindannyian belépnek, és az álca felveszi az alakjukat. Végezetük megérkezik Palpatine is, akit erősen védenek a Jedik, és a szenátusi őrök. Neeyutnee királynő is jelen van, mellette foglal helyet Padmé Amidala és Sio Bibble. Az ünnepség elkezdődik.Obi-wan elfoglalja mesterlövész pozícióját egy tetőn, és onnan lép kapcsolatba Winduékkal. Fegyvere távcsövével gyakorlatilag mint egy magaslesről tudja figyelmemmel kísérni az eseményeket, valamint tájékoztatja a Jediket a támadók pozíciójáról, számáról, és ha tudja, az aktuális tevékenységükről. 

hardeen_senateguard
hardeen_sniper



A Naboo királyi palotában felgyorsulnak az események. Bane behatol a területre, és elvegyül a tömegben, mintha egy Neimoidiai lenne. (Ugyancsak egy holografikus álca segítségével.) Derrown , aki képes áthatolni a pajzsokon, és ezt a Dobozban is bizonyította, benyúl a védőernyőn belülre, és tönkreteszi a pajzs generátorát. Obi-wan/Hardeen ezt észreveszi, ám Anakinék nem tudják már megakadályozni. Hardeen az egyetlen lövedékét arra kell ellője, hogy a menekülni készülő Derrown jetpackjét kilője. A felrobbanó pajzsgenerátor detonációja miatt a kancellár elájul, ezért a támadó közül Twazzi felveszi az alakját egy holoálcával, míg az igazi Palpatine-t pedig egy halott palotaőrnek álcázzák a többiek. Anakinék lecsapnak a hamis kancellárra, és fogvatartóira, míg az igazival Bane és Eval elmenekülnek. Mint az egyetlen szabad ember, Obi-wan pattan fel egy robogóra, és veszi üldözőbe őket. A randevú pontig üldözi őket, ahol Hardeenként csatlakozást színlel, majd hirtelen ellenül támad. Kialakul közte és Bane között egy viadal, de Hardeen legyőzi mind a kettőt, és oldalfegyverével sakkban tartja őket addig, míg Anakin és Windu személyében meg nem érkezik a felmentő sereg. A 2 Jedi is kinyitja a fénykardját, így a menetnek vége, a két gonosztevőnek nincs esélye, megadják magukat. A Jedik megdicsérik Obi-wan Kenobit, Bane ekkor döbben rá, hogy Hardeen helyére egy Jedi, a „halott Obi-wan” épült be, és ekkora már tényleg kitör rajta az eszelős düh, és bosszút esküszik Obi-wan ellen. 

hardeen_mesterlovesz
hardeen_vs_moraloeval
hardeen_windu_anakin



A következő nap reggelén a Jedik Palpatine-hoz hivatalosak. Anakin és Obi-Wan is úton van a kancellárhoz, és közben beszélgetésbe elegyednek. A négy rész legfontosabb momentumai játszódnak le ekkor. Anakin még mindig nagyon mérges a Jedikre, és bizony társában, mentorában, és barátjában, Obi-wan Kenobiban is megrendül a bizodalma. Miért nem avattatok be? Miért hazudtatok? Miért nem bíztok bennem, konkrétan TE miért nem bízol legalább bennem, Obi-wan? Jogos kérdések. Meg kell értsük, ez a jelenet Anakin sorsát, és jövőbeli döntéseit is befolyásolja.  Ugye a 2 szeretett nő elvesztése az életében a legerősebb dolog, az nyilvánvaló. Ezek alapvetően befolyásolták döntéseit a filmben. De ez a dolog is hihetetlenül fontos, főleg az Epizód 3 azon jelenete tükrében, amikor a folyosón vitázik Obi-wannal, hogy miért kéri őt arra a Jedi tanács, hogy spionkodnia kelljen, ezzel elárulnia Palpatine-t, akit (tévesen, bár, de) mentorának tart. Anakin folyamatosan szenved, és mentálisan nagyon nehezen bírja a rá rakott terheket. Obi-wan elgondolkozik Anakin szavain, ám a szavak kapcsán nem Anakin indokait érti meg, hanem arra jön rá, hogy Dooku valószínűleg tudta, amit a Jedik tettek, ezért nem jelent meg a randevúponton. Visszasiet a mesterlövész pozíciójába, és a puskája táskájának bélésében megtalál egy adó-vevőt, amivel Dooku lehallgatta őt. 

hardeen_igazsag_anakin
hardeen_gyanakszik
hardeen_arc
hardeen_lehallgato

Eközben a gróf csapdát állít Anakinnak és a kancellárnak, akik besétálnak abba a terembe, ahol Dooku szemben ül az asztalfőn. (Hasonló jelenet volt az Epizód 4-ben, ahol Vader várta így Hanékat.)

Ez a helyzet Palpatine műve volt, amivel azt szerette volna elérni, hogy a történtek miatt frusztrált Anakint mentálisan támadja, gyengítse, előkészítve a nagyszabású tervét, hogy majd egy napon át is állítsa őt a Sötét Oldalra. Anakin rá is ront Dookura, mint egy tigris, az asztalon át veti rá magát. Egy ideig vívnak, eközben Anakin arra buzdítja a kancellárt, hogy meneküljön el. Ám feltartóztatja őt egy magnaőr. Végül Dooku szokás szerint Erő-villámokkal üti ki Anakint, és a magna testőrök kíséretében visszahátrál a kancellárral. Közben befut Obi-wan, és csatlakozik a feltápászkodó Anakinhoz, és üldözőbe veszik Dookuékat. Utol is érik őket a hajójánál. Obi-wan levágja az egyik magnát, majd felszaltózik a hajó rámpájára, míg Anakin ismét Dookuval kerül szembe. Ezúttal azonban elég időt nyernie. Obi-wan felnyalábolja Palpatine-t, és leugrik vele a hajóról, majd Anakin is utánuk ugrik. Dooku tiszteleg Obi-wannak, méltó ellenfélnek nevezve mind Rako Hardeenként, mind Obi-wan Kenobiként, ám hozzáteszi, hogy a tanítványáról nem ilyen jó a véleménye.  Palpatine megköszöni a Jediknek, hogy immár rövid idő lefogása alatt másodjára mentik meg, és hozzátesz egy sokat sejtető utalást, hogy nem is tudja mi lesz a Galaxissal, ha a Jedik nem lesznek többé…

hardeen_vs_magnaguard
hardeen_saves_palpatine

***

A Rako Hardeen figurám nagyon speciális. Nem tudok arról, hogy bárkinek is lenne a mai napig, a Neten sem található custom figuraként. (Kiadva sincs.) Darabjaihoz 4 figura szükséges: egy epizód hármas szakállas Obi-wan fej, egy prototípus Boba Fett sisakja, Lando Calrissian felsőteste, és egy lázadó katona lábai. Persze mindezeken rengeteg meló, putty, és festék. A CustomStarWars a világon először mutatja be a karaktert figurával együtt, ezért is lett előrehozva ez a bemutató, bár a figura még olyan új, hogy szinte még nedves rajta a festék!

Tekintsétek meg a custom Rako Hardeen figurámat!

Custom Rako Hardeen figura sisakjával a hóna alatt

custom Rako Hardeen figure jellegzetes pózában

Custom Rako Hardeen figura a „Dobozban” Dooku előtt

custom Rako Hardeen figura 
a dobozban Dooku vizslató tekintete előtt

Custom Rako Hardeen figura ahogy Anakint üldözi

custom Rako Hardeen figura 
ahogy Anakint üldözi

Custom Rako Hardeen hátulról

custom Rako Hardeen figura hátulról

Köszönöm, hogy meglátogattad a CustomStarWars oldalt. Gyere vissza mielőbb!

 A cikket írta: Rostás Norbert 2013. 02. 24. (a figura készülte évekkel azelőtt.)