Lénárt László

Lénárt László custom figurái, és bemutatkozásaLénárt Laci rajongó és customozó társunkkal véletlenül ismerkedtem össze. Egy figura vétele kapcsán derült ki, hogy át szeretné alakítani, custom figurát szeretne belőle készíteni. Mikor levelezni kezdtünk, kiderült, blogja van, diorámákat épít, és innovatív custom ötletekkel rendelkezik. Nem csak a figura ötletei jók, hanem az anyagválasztása is egyedi, ő is hozzányúlbuild a droid alkatrészekhez, háztartásban előforduló dolgokhoz, és még elektromos árammal is dolgozik, ha kell! Sajnos, eddig nem kapott szerintem olyan szélesebb körű ismertséget egy-két munkája, amit pedig megérdemelne. Remélem, ez az anyag segít felhívni a munkájára az avatott szemek figyelmét.

Legyen az első egy custom Mara Jade figura.

Hát itt igazából 2 G.I.JOE Scarlett figurát használtam. A fejüket cseréltem, mert ehhez a testhez ezt gondoltam jobbnak. Kapott egy lézerkardot az övére, valamint a kezébe egy másikat, amely eredetileg csak egy markolat volt és erre lett ráragasztva egy kék rudacska. A köpeny egy rossz pólóból készült. Némi száraz ecsetelés és kész.

 A következő figura Admiral Natasi Daala.

Nagyon szeretem ezt a karaktert, de sajna nem adták ki tudtommal, ezért is készítettem el. Ő az előzőekben említett másik G. I. Joe Scarlett figurából készült el, szintén fejcserével (itt a hajat egy picit faragni kellett). A figurát teljesen át kellett festenem, valamint egy meglévő képről lemásolni a jelzéseket a ruhájára.

A következő figura egy holokivetítő állvány.

Kellett hozzá egy kiszuperált napelemes kerti lámpa elektronikája (ha nincs akkor fillérekből össze lehet rakni), a SAGA kiadású Yoda levitációs platformja, 2 db kék led, némi vezeték és egy pici kapcsoló, valamint egy gomb elem ami az egész aljába lett betéve. Magát az állványt természetesen szét kell szedni, beledobni a cuccot, egy kis fúrás, ragasztás és kész is van. Már csak a hologramot kell ráhelyezni.

És végül az általam R5-DS1-nek elkeresztelt droid. (DS=Death Star) 

Recept:

– R5-ös fej (build a droid alkatrész) 
-bal droid kar (build a droid alkatrész) 
-gördülő lábak (build a droid alkatrész) 
-lábszárak (g.i.joe fegyverből lettek kivágva) 
-gépfegyver (pillanatragasztó kupak) 
-törzs (papírragasztó henger, mert ez forgatható)

Tehát a papírragasztó hengert két oldalt kifúrtam és ide illesztettem az összeragasztott lábakat csapolással, ezután a karokat tettem be ugyanígy. (Így minden végtag mozgatható.) A gépfegyverbe egy darab drótot vezettem, ez hátra megy egy akkumulátorba ,amely egy gyógyszeres ampullából készült. Végül a fej került a helyére, itt egy vízkőoldós flakon kifolyóbigyóját (jobb szó nem jut eszembe) ragasztottam a ragasztóhengerbe és ebbe ültettem bele a fejet, amely így szintén forgathatóvá vált. Festés, piszkosítás, fegyver a kézbe és kész. Ja, az eredeti droid fejbe egy alumínium szegecset tettem, ez a kis ezüst dudor a fejen.

***

 Köszönjük Laci!

***a bemutatkozó szöveget Lénárt László írta saját maga

 a kommentárt írta: Rostás Norbert 2012. 08. 01.