Narancs asztromech droid (R2-Y9)

Narancs asztromech droid a Clone Wars harmadik évad kezdésének tiszteletére

orange_astromech_droid

 A figyelmes nézők mindig észre tudnak venni valamilyen különleges, eleddig sosem látott, különleges R-szériás asztromechanikai droidot a filmekben, és a Clone Wars sorozatban is. És mivel a Star Wars rajongók általában igen szemfülesek, gyakran „kiplankolnak” valami érdekeset a háttérben, mivel sokszor pontosan ott láthatóak a különleges, sehol máshol fel nem bukkanó droidok, lények, és mindenféle gyalogosok, akik épp valahova igyekeznek, valamit dolgoznak, vagy épp csak viszonylag céltalanul ácsorognak valahol a főszereplők mögött, a háttérben.

narancs_astrodroid_piacon a háttérben

Ráadásul mikor már az adott részt tizedszer is megnézzük, és már kívülről tudjuk a szöveget, és ismerjük a helyszíneket, sok rajongó társam fordul a mellékszereplők felé, és a háttérben mozgó lényegtelennek tűnő, ám mégis rendkívül egyedi karakterek felé, akik pusztán jelenlétükkel is színesítik a Star Wars univerzumát. Mivel ezek általában névtelen karakterek, és még sohasem adták ki őket semmilyen formában, a feladat adott volt, hiszen ők tökéletes alanyai lehetnek egy custom figurának, el kell őket készíteni, és nem csak azért, mert ilyen senkinek sincs, és gyakorlatilag egy No00001-es figurát gyártunk le, hanem azért is, hogy emléket állítsuk kedvenc filmünknek, ráadásul mai kis figurámmal szeretném a közeledő Clone Wars 3. évadjára irányítani a figyelmeteket. A figura tisztelgés is egyben a magyar forgalmazónak, a Turner Broadcastingnak, megköszönve nekik hogy elhozzák nekünk az új évadot, és külön dedikálom egy kedves hölgy ismerősömnek a cégnél, akivel kitűnő együttműködést, és baráti kapcsolatot tudtunk kialakítani, melynek gyümölcseiből ti is kaphattatok már itt a CustomStarWarson, kezdve a Fradi droid gördeszkázásos promótól a gyermek kvíz teszten át az exkluzív sajtóközleményekig és képi anyagokig. Ez egy különleges alkalom, kisebb Star Wars „ünnep” minden rajongónak, és bár az amerikai barátainkhoz képest jóval lemaradva, de végre mi is láthatjuk az új évadot, melyet a Cartoon Network, és a Turner hoz el minden háztartásba, köszönet érte!

A Klón Háborúk idején az „R” asztroszer droid sorozat tagjait sokszor és sok feladatra használta a Köztársaság, gyakorta űrhajókon, vadászgépekben és bombázókon, és természetesen a klón ARC-170-esekben, sőt, az Acclamator cirkálók fedélzetén is. Láthattunk is egy ilyen kis narancssárga asztromechanikai droid egységet a Clone Wars animációs film első évadjában. Anakin pilótái mögött a háttérben ácsorog, abban a hangárban, ahonnan felszállt az Árnyék Osztag, hogy megtámadják Grievous tábornok ion-ágyúval felszerelt rombolóját, a Malevolence-t. Neve, azonosítója R2-Y9.

orange_astromech_cw3

Mellette láthatjuk azt a zöld R5-O13 nevű egységet, a „Fradi droidot”, akit már itt a CustomStarWars oldalon korábban bemutattunk.  Elárulom nektek, hogy a mellettük levő piros fejű, kék pocakú kis droidot is megcsináltam, és nemsokára őt is bemutatom itt az oldalon! (Frissítés: megjelent időközben, ő pedig R4-C7 – a Szerző.) Valószínűleg Gyufaszál, angolul Matchstick volt a pilótája, akit segít az űrcsaták küldetései alatt, és ők a Malevolence elleni támadáskor mind a ketten megsemmisültek. A többi narancs asztromech csak hasonlít, de ezek szerint nem ugyanaz a droid, de annyira egyedi kis krapek, hogy szerintem mindenképp érdemes volt elkészíteni egy kis custom figurának. Már csak azért is, mert később felbukkant egy coruscanti utca forgatagában is, amikor R2-D2 és 3PO elmennek a piacra gyümölcsöt venni, pont elsétálnak egy ilyen narancssárga asztromech mellett.

r4_schematics

A droid narancsszínű, ám nem mindenhol. A teste túlnyomórésze az, de az alsó régió, és a lábak, (amiket „thread”-nek hív a szakirodalom,) fehérek. Az űrhajókhoz kapcsolódó linkpanel fedele, és a a javítókarok takarólemeze is fehér, de a láb külső széle, és a „váll” rész is. A rendszerhűtő kivezetés, és a hangszóró körüli téglalap alakú lemez is fehér. A fejkupola azonban szürke, de a különböző kitüremkedő szerelvénypanelek, és a szenzor-takarólap a fejen körben ugyancsak narancsszínű a roboton.  A rendszer kijelző szemecske sárgán világít. A radarszem fekete, az alsó szem pedig kéken villog. Az R2-es és R3-as egységeket előszeretettel használták a klónpilóták a vadászgépekben, mert ezek az egységek okosak, és igen engedelmes, hűséges társak a repülések alatt. A robot a pilótafülke, más néven „cockpit” mögötti kis kabinban kapnak helyet, ahol azonban könnyen kilőhetőek. A cirkálók fedélzetén azonban biztonságban vannak, és szabadon gurulhatnak körbe a teljes fedélzeten, hogy elvégezzék a szükséges javítási munkákat, kiszámítsák a hiperűr ugráshoz szükséges koordinátákat, és hogy gyakorlatilag minden elképzelhető dologban segítő kezet, illetve segítő „droidkart” nyújthassanak a személyzetnek, akár még gyógyítási melókba is belefolyva, monitorozva az életmentő berendezések aktuális állapotát. 

Ez a kis figura tehát egy speciális, ritka, és értékes darab. Különböző színű „Build a droid” (BAD) darabokból készítettem, egy idáig soha, sehol ki nem adott figurát létrehozva, amit hivatalosan soha senki nem gyártott. Különlegessége, hogy a testrészeket magyar rajongó társaimtól, barátaimtól szereztem, megvéve, elcserélve, vagy épp ajándékba kapva szükséges alkatrészeket. Ezeket a kedves Olvasókat külön köszönetben részesítettem a CustomStarWars oldal Cserebere rovatában, mindenkit név szerint megemlítve, és megköszönve, hogy számukra értéktelen kacatjaikat rendelkezésemre bocsátva tették lehetővé ennek a kis barátságos robotnak a létrehozását. Gyakorlatilag így lesz a sok színes dirib-darabból egy homogén, egyedi kis custom figura, így született meg a narancs asztromech, és még sok kis robot, akiket majd mind bemutatok nektek itt az oldalon!

Tekintsétek meg a custom narancs asztroszer droid egység figurát!

Custom  R2-Y9 asztrodroid figura elölről

custom narancs asztrodroid egység figura elölről

Custom narancs asztroszer droid egység figura balról

custom narancs asztrodroid figura balról

Custom narancsszínű asztro robot figura hátulról

custom narancs asztroszer robot figura hátulról

Kereskedő droid, egér droid, asztroszerek, lásd a fenti Clone Wars jelenetben, saját anyagból.


Köszönöm, hogy meglátogattad a CustomStarWars oldalt. Gyere vissza mielőbb!

 A cikket írta: Rostás Norbert 2011. 04. 05. (a figura készülte évekkel azelőtt.)