Clone Wars második évad

Clone Wars második évad kezdés

 Sok rajongótársam várja kíváncsian, mikor folytatódnak már végre Ahsoka Tano és a többi szeretett karakter  kalandjai a Clone Wars második évadjával. Elterjedt egy téves hír, miszerint februárban indul a második szezon, aztán reménykedtünk a márciusi folytatásban, de még mindig csak az első évad ismétlései pörögnek a Cartoon Networkon. Én már tudom egy ideje a pontos kezdés dátumát, és végre elérkezett az idő, hogy a CustomStarWars végre nyilvánosságra hozza a Clone Wars 2. évad kezdésének idejét, sőt, publikálhatom a Cartoon Network, és a Tuner Broadcasting pár exkluzív képi és szöveges anyagát, (a hivatalos sajtóközleményt, az első tucat epizód tartalmát, és egy aranyos kis tesztet,) melyet a CustomStarWars kedves Olvasóinak, és a Clone Wars kedves nézőinek, azaz a közvetlen célrétegnek küldenek szeretettel! Legnagyobb örömünkre a project rövidesen folytatódik Clone Wars második évadjával, ezért én is kiegészítettem speciális információkkal a sajtóközleményüket, kitérve a szinkronra, és más különlegességekre, olvassátok végig a Clone Wars „season 2” beharangozó anyagot, és ismerjétek meg a rajzfilm egyes új komponenseit!

Klónok háborúja második évad hivatalos sajtóközlemény

A Turner Broadcasting bemutatja a STAR WARS: A KLÓNOK HÁBORÚJA című sorozat második évadját!

A galaktikus konfliktus folytatódik CSÜTÖRTÖKÖNKÉNT 19.00 órától a Cartoon Network műsorán!



Elkészült a Cartoon Networkön tavaly nagy sikerrel bemutatott Star Wars: a Klónok Háborúja című animációs Lucas-produkció második évadja. A Star Wars – rajongók április 8-tól láthatják a sorozatot a Cartoon Network képernyőjén. 

Gigászi harcok szövevényes történetek és fantasztikus animációk – a Star Wars: A Klónok háborúja 2. évadjának bemutatója valóban izgalmasnak ígérkezik. Minél több tiltott viszonyról és titokról hull le a lepel, a Jedik világa annál kiismerhetetlenebb lesz, ráadásul a gonosztevők egy új csoportja, a fejvadászok is színre lépnek, hogy kihasználják a háborús zűrzavart saját céljaik elérése érdekében. A Star Wars univerzum megszokott látványos díszletei közt játszódó Klónok Háborúja 2. évad most grandiózusabb és lebilincselőbb, mint valaha! A vadonatúj sorozat karaktereinek olyan nagyszerű magyar színészek kölcsönözték a hangjukat, mint Szilágyi Tibor, Józsa Imre, vagy Varga Klára. 

Az új sorozat mind képi világában, mind cselekményében rengeteg újítást, változást hoz. Az új részekben feltűnnek a fejvadászok, akiknek köszönhetően a derék Jedi lovagok meginogni látszanak, mivel ellenségeik erőforrásai kimeríthetetlennek tűnnek. A háború vége egyelőre nem látszik, a küzdelem egyre csak fokozódik. „A második évadban a Jedik nem annyira katonai, mint inkább a béke harcosainak szerepét töltik be”, mondja Dave Filoni, a Klónok Háborúja vezető producere. „A háborús történések mellett számos régi titokra is fény derül – olyanokra, melyek alapjaiban rengetik meg eddigi meggyőződésünket. A Sötét Oldal újra beborít mindent és a Köztársaság meggyengül. Az új sorozatban igyekeztünk kicsit megnehezíteni a Jedik dolgát. Az eredeti történetben cselekményében a Fejvadászok csak egy mellékszálként vannak jelen, ebben a sorozatban viszont mindenképpen jelentősebb szerepet szántunk nekik. Az eddigi klasszikus harcokban eleget láttuk hőseinket helytállni, most itt az ideje felpezsdíteni a történéseket.” 

Míg az újító szellemű első évad minden eddiginél jobb minőségű animációs technikákat mutatott be, a Lucasfilm Animation művészei mindezt még tovább fejlesztették. „Az új részek sokkal magabiztosabb gyártásra utalnak. Igyekeztük korábbi tapasztalatainkból építkezni. Minden sokkal nagyszabásúbb, lüktetőbb és vagányabb, mint azelőtt. Meggyőződésem, hogy még a legfanatikusabb rajongóinkat is sikerül majd lenyűgöznünk.” 

A sorozat másik különlegessége, hogy a trilógia rajongói ismerős arcokra lelhetnek Cad Bane fejvadász-hadtestjében, úgy, mint a vérszomjas Bossk (akit először a Birodalom visszavág-ban láthattunk), vagy a vészjósló Aurra Sing (aki korábban már felbukkant a Fantom fenyegetése c. részben, illetve a Klónok háborúja első évadának fináléjában) személyében. De ez még nem minden. Minden sarokból veszély leselkedik. A régi ellenségekhez újak társulnak, hogy megdöntsék a Birodalom uralmát, és a legyőzött hősök rájönnek, hogy senkiben sem bízhatnak igazán.

Eddig a sajtóközlemény. Ugye milyen érdekesnek hangzik? Nézzünk picit még mélyebbre, milyen is lesz az új szezon?

A Klón Háborúk 2. szezonjának szinkronjai



Ismét különlegessé teszi a Clone Wars rajzfilmet, hogy ezúttal is a filmekből már ismert, „eredeti” szinkronhangok adják hazánkban a rajzfilm szereplőinek a hangját. Külföldön sok helyen nem így történik, így mi akár szerencsésnek is mondhatjuk magunkat amiatt, hogy a megszokott remek hangokat hallhatjuk. Az egyik legfájóbb hiányosság mégis ebből fog fakadni, ugyanis ha minden igaz sajnos mostantól nem Zsigmond Tamara adja majd a hangját Padme Amidalának, mivel a művésznőnek gyermeke született a szinkronizálás idején.

A többi megszokott és megszeretett magyarhangot továbbra is élvezhetjük majd. Akinek volt lehetősége meghallgatni az eredeti, amerikai kópiát is, nagy örömmel konstatálhatta, hogy több szeretett KotOR szinkronhang is bejutott a második évad munkálataira a stúdiókba, így igazi akusztikus orgazmusban lehet része azoknak, akik az angol eredeti hangokat szeretik! Ismét szerepet, sőt szerepeket kap Cat Taber, Tom Kane, és személyes kedvencem, Jennifer Hale művésznő, (Bastila Shan és megannyi Starwarsos játék karakterének angol hangja). Ismét több szerepben tündököl majd, ha jól tudom többek közt ő lesz szokás szerint Aayla Secura megszemélyesítője.

Mikor először hallottam, hogy az új sorozatban benne lesz Kelly Hu művésznő is, (Visas Marr hangja) nagyon örültem, volt egy olyan pletyka, hogy ha minden igaz ő lesz Adi Galia hangja, de sajnos ez nem így lett, a művésznő nem került be! Viszont a mandalori katonák  hangjai is a KotORból már ismert Mandalori szinkronkarakter lesznek, úgyhogy mind magyarul, mind eredeti nyelven minden Star Wars rajongó meg lesz elégedve, a hangeffektek, a szinkron, a géphangok, de gyakorlatilag minden egyes zörej első osztályú, Star Warshoz méltó minőséget képvisel!

Milyennek ígérkezik a Clone Wars második évadja?

Aki ismer engem, tudja, hogy sokszor jobban szeretem bizonyos játékok első részeit, vagy egyes filmek, film trilógiák korábbi epizódjait. Ami újabb, nem mindig jobb, mint a régi! Ám a Clone Wars második évadja jobb lesz, mint az első szezon! Remek volt az első sorozat is, élvezettel nézték kicsik és nagyok egyaránt, és bár a droidok viselkedéséből, és és több kliséből is kitűnt, hogy a rajzfilm célcsoportja elsősorban a fiatalabb korosztály, ennek ellenére remek történetszövése, mélyebb mondanivalói, és minden igényt kielégítő effektjei az idősebb rajongókat is magukkal ragadták! A 2. szezon még erőteljesebben nyit majd a felnőtt nézők felé, és komolyabb tartalommal, még mélyebb mondanivalóval, és még erőteljesebb, helyenként félelmetesebb vizuális orgiával ajándékozza meg majd a nézőt. Azok a sci-fi rajongók, akik szeretik a Star Wars sorozatot, többnyire más fantasztikus-tudományos filmeket is szeretettel szoktak nézni, és szeretik az akció dús, látványos, izgalmas filmeket is. George Lucas-ék ezért úgy döntöttek, hogy a második évad több részében is elrejtenek utalásokat más nagy sikerű filmalkotásokból, és bár ezek feladata nyilvánvalóan a kapcsolódó filmek élményanyagainak a Clone Wars-ba ágyazása, a recept sikeresen működik majd, és ütni fog! Így fordul majd elő, hogy a Leon a profiban látott kimenekülési módszert fogja választani Cad Bane. Ezért láthatunk olyat, hogy a Csillagkapu film és az SG1 sorozat  Goa’uld lárváihoz hasonló paraziták fogják majd teljesen hasonló módon átvenni az irányítás a klón, sőt, egy Jedi gazdatest felett is, akárcsak a Stargate-ben!

Ez az epizód bizonyára kellemes borzongással tölti el majd azokat, akik szerették figyelemmel kísérni Daniel Jackson, Jack O’Neill, Samantha Carter, T’ealc, és Ré, Apofisz, Kronosz, Baal, Anubisz,  meg a többi hamis „istenség” kalandjait. Apropó, ha már előbb kellemes borzongást említettem: erőteljesebb hatások is érik majd a fiatalabb generációkat, ugyanis régebbi sikeres horror-sci-fi filmek témái is vissza fognak köszönni a Klón Háborúk 2. szezonjában, lesznek Resident Evilhöz hasonló élőhalott geonosisi zombik,

sőt, lesz egy nyilvánvaló utalás az Alien sorozatra is, ezúttal ugyanis találkozunk majd a csuklyás, keltetőcsöves, és toronymagas geonosisi királynővel, mely kinézetében gyakorlatilag egy az egyben egy Alien királynő klónja!

A szórakoztatás mellett a nevelő szándék is benne van a sorozatban. Megvalósul a morális értékek ábrázolása, haza és családszeretet (utóbbira remek példa lesz egy dezertőr klón, aki letelepedik, és családot alapít), önfeláldozás, szeretet, idősebb generáció tisztelete, igaz ügyek védelme, stb. Az ifjú „padawanok” saját szemükkel láthatják majd, milyen „ciki”, hadd ne mondjam szégyenletes lesz Luminara Unduli, és jól nevelt padawanja szemén át látni a marakodó Anakint és Ahsokát. Meglátjuk majd, mi lesz a vége annak, ha nem fogadjuk meg az oktatóink, mentoraink tanácsát, hiszen a vérszemet kapott Ahsoka majdnem ottmarad a csatatéren, miután nem vesz figyelembe egy utasítást, és ha Anakin nem menti ki bekerített osztaga csapdájából, bizonyosan meghal! Ha nem vigyázunk gondosan a ránk bízott értékeinkre, úgy járhatunk mint Ahsoka, akitől ellopják fénykardját!

Aki már volt ilyen stresszhelyzetben tudja, hogy az ember azonnal utána akar eredni a tolvajnak, tehetetlen düh feszíti, el sem meri mondani otthon, hogy milyen csúful járt. Intellektuálisabb nézők egyik kedvenc része lesz ez, mert megismerünk majd egy bölcs, csendesen szemlélődő, tapasztalt, szeretetre méltó idős Yakface Jedi mestert, (Tera Sinube-t, kinek ezüst színű fénykardja a járóbotjába van elrejtve!) és aki új látásmódot, nyugalmat, fókuszált gondolatokat sugároz majd a bepánikolt, rohanni akaró kislányba, aki bizony majd sokat tanul tőle!

S bár sok nézőnek ez a rész nem fog tetszeni, mert kevés benne az „akcijó”, meg a „lézerkardcsata”, mégis az egyik legtanulságosabb, legérdekesebb rész lesz. Emlékezzünk vissza Obi-wan és Anakin nézetkülönbségére: mi a jobb, rohanni, és minden erőnket összeszedve helyből ugrani egy akkorát, amekkorát bírunk, vagy picit megállni, visszahátrálni 2-3 lépést, nekifutni, és ugrani egy nagyon nagyot? Egyúttal a másik oldalt képviselő tolvaj révén megértjük, milyen felelősség és egyben hatalom is egy fénykard birtoklása, így közvetve olyan erő birtokába jut, melyre méltatlan, és hogy talán jobban megértjük, milyen nehéz megfelelően sáfárkodnunk a ránkbízott kiváltságokkal, hatalommal. Tele lesz ilyen, és hasonló gondolatokkal ez a rész.

De akcióból is lesz ám bőven! Visszatérünk a Geonosisra, lesznek hihetetlen fénykard párbajok, és mindenféle csaták! Lesz ismét alakváltó, lesznek új robotfélék, bemutatkoznak a Clone Warsban is már ismert, de itt még soha nem szerepelt Jedik, (Ki Adi Mundi, Adi Galia, Eeth Koth), megismerünk pár új Mandalori katonát, tisztségviselőt, és királynőjüket, valamint a Halálőrség nevű titkos szervezetüket.

AZ ÚJ CLONE WARS EPIZÓDOK ÖSSZEFOGLALÁSA (spoiler!)


1. rész: „Harc a holokronért”
Ha megtanuljuk a leckét, az hasznunkra válik.
Összefoglalás: Miután Ahsoka túlzott lelkesedése a harctéren parancsszegéshez vezet, azt a feladatot kapja, hogy őrizze a Jedik Templomát. Eközben Lord Sidious megbízza a rejtélyes fejvadász Cad Bane-t, hogy törjön be a Jedik Templomába és lopja el a holokront (egy régi memóriatárat). Bane-nek és két társának sikerül bejutnia a Templomba és megszerezni a holokront, így Ahsokán, Anakinon és Obi-Wanon a sor hogy megállítsa a fejvadászt, mielőtt az elmenekülne az értékes Jedi ereklyével.


2. rész: „Végzetes rakomány”
A túlzott önbizalom a gondatlanság legveszélyesebb formája.
Összefoglalás: Anakin és Ahsoka feltartóztatnak egy ellenséges hadihajót, amelyet a fejvadász Cad Bane irányít. A kegyetlen fejvadász elmenekül a Jedik Templomából az értékes Jedi holokronnal és megöli a rodián Jedit, Bolla Ropalt, hogy megszerezzen egy memória kristályt. Sikerül hozzáférniük a holokronhoz és a memória tartalmához, Anakin és Ahsoka megkeresi a fejvadászt. Bane-t nem szabad alábecsülni, mivel rendelkezésére áll a Jedi Lovagok legyőzésére alkalmas taktika és a szükséges fegyverek.


3. rész: „Az erő gyermekei”
Egy hiba helyrehozásának az első lépése a türelem.
Összefoglalás: Miután Anakin és Ahsoka elmenekülnek, Cad Bane a fejvadász eljuttatja az ellopott Jedi holokron tartalmát Darth Sidiousnak. Ezután Sidious egy új feladattal bízza meg Bane-t: azzal, hogy találja meg és rabolja el a galaxis ifjoncait és vegye őket őrizetbe a Mustafaron,. Anakin és Ahsoka összefog Mace Winduval és Obi-Wan Kenobival hogy megállítsák Bane-t és helyreállítsák a holokront, így megmentve az Erő gyermekeit.

4. rész: „A szenátus kémje”
Egy igaz szívben sosem szabad kételkedni.
Összefoglalás: A Jedi Tanács felkéri Padme-t, hogy nyomozzon régi barátja Rush Clovis szenátor után, hogy leleplezzen egy, a Bankkartell, a Neimoidiánok és a szeparatisták közötti összeesküvést. Anakin kérése ellenére Padme elfogadja a küldetést és elkíséri Clovist a Cato Neimoidia-ra. Érkezésekor Lott Dod gyanítja, hogy Padme fenyegetést jelent a következő akciójukra, és egy véletlen balesetnek álcázott merényletet tervez ellene.


5. rész: „Randevú a pokolban”
Higgy magadban, különben más sem fog.
Összefoglalás: Anakin, Ahsoka és Ki-Adi-Mundi csapata el akar pusztítani egy droid gyárat, amit Poggle, a Kicsi épített újra a Geonosison. A dolog kudarcba fullad amikor szeparatista tüzérek lelövik a Köztársaság hajóit, melyek irányt vesztenek és elszakadnak egymástól. Hatalmas a nyomás: teljesíteniük kell a küldetést, mielőtt a gyár működésbe lép. Anakinnak és Ki-Adi-Mundinak számos kihívással kell szembenéznie – ellenséges törzsek hordáival, halálos csapdákkal és egy könyörtelen tereppel.


6. rész: „A fegyvergyár”
A bizalomnál nincs értékesebb ajándék.
Összefoglalás: Anakin, Ahsoka, Luminara Unduli és padawanja, Barriss Offee egy küldetést vezetnek, melynek célja, hogy elpusztítsanak egy droid gyárat, amelyet Poggle a Kicsi épített újra a Geonosison. De Poggle-nek más tervei vannak és beveti legújabb fegyverét, egy baljós és halálos szuper-tankot, melyet szinte lehetetlen elpusztítani. A Jedik vakmerő tervet eszelnek ki, hogy teljesítsék a küldetést mielőtt a gyár működésbe lépne. Anakin és Luminara feladata, hogy csaliként elterelje a szuper-tankokat, míg Ahsoka és Barriss egy földalatti katakomba labirintuson keresztül bejut az üzembe. A terv kockázatos, a tét nagy. Egyetlen esélyük marad, de vajon a padawanok készen állnak a kihívásra?


7. rész: „Rémuralom”
Néha nehezebb kapni, mint adni.
Összefoglalás: A harc után, mely célja az Geonosison található új droid gyár elpusztítása, Luminara Unduli Jedi Mester eltűnik, amikor Poggle a Kicsit követi. Obi-Wan és Ki-Adi-Mundi klón harcosok egy csapatával indulnak a keresésére. A nyomokat követve hőseink alámerülnek Karina Nagy birodalmába. Rémülten értesülnek róla, hogy a boly életben van és nyüzsög az élőhalott védőktől. Úgy tűnik, Karina képes újjáéleszteni és irányítani a zombikat. Vajon Obi-Wan és Ki-Adi-Mundi képesek-e legyőzni Karina élőhalott hordáját és megtalálják Luminara-t mielőtt túl késő lenne?


8. rész: „Az élősködők”
A Geonosis-i csata után, Ahsoka és Barriss azt a feladatot kapja, hogy visszavigyen egy ellátmány hajót a Köztársaság által ellenőrzött területre. Viszont Ahsoka és Barriss nem tudja, hogy a hajó halálos potyautasokat szállít – ezek a Geonosis-i agyférgek, melyek a hordozó gazda minden gondolatát és cselekedetét irányítják. Most, hogy Ahsoka és Barriss egy repülő koporsóban ragad, tele agymosott klónokkal, le kell győzniük a saját csapatukat és meg kell akadályozniuk, hogy a hajó célba érjen és halálos pestist terjesszen el a galaxisban.


9. rész: „Grievous csapdája”
Nehogy azzá válj, amit megvetsz.
Összefoglalás: Eeth Koth Jedi Mester flottája megsemmisül, maga fogságba kerül Grievous tábornok pedig megkínozza, hogy odacsalja a Jediket. Anakin, Obi-Wan és Adi Gallia vakmerő tervet eszel ki barátjuk kiszabadítására és a szeparatisták vezetőjének elfogására, de nem tudják, hogy a tábornoknak is van egy terve. Végül az lesz a kérdés, hogy ki csal csapdába kit, és hogy a Jedik meg tudják-e menteni Koth-ot.


10. rész: „A dezertőr ”
Aki a megbecsülést keresi, tiszteletreméltóvá válik
Összefoglalás: Amikor Grievous tábornok a Saleucami-ra zuhan, Obi-Wan, Cody, és Rex egy kutató alakulatot küld, hogy elfogják. Rex egy tűzpárbaj közben súlyosan megsérül és egy helybeli család veszi gondjaiba. Kiderül, hogy Cut Lawquane, az apa egy klón dezertőr. Miközben együtt küzdenek, hogy visszaverjék a kommandó droid csapat támadását, Rex és Cut sokat megtudnak egymásról, önmagukról és arról, hogy a klónok miért harcolnak.

Lesz kaland bőven, kitűnő évad vár ránk, megéri leülni, és figyelemmel kísérni Ahsoka és a többi karakter kalandjait, ne feledjétek tehát: Clone Wars, 2. évad, kezdés: április 8, csütörtök, a Cartoon Network csatornán!


11. rész: „Az ellopott fénykard”
Ami könnyű, az nem mindig egyszerű.
Összefoglalás: Ahsoka Tano veszélyes utazásra indul, hogy visszaszerezze lézerkardját, amikor az tolvajok kezébe kerül, Tera Sinube Jedi, aki a bűnös alvilág szakértője, csatlakozik hozzá. Közös munkájuk során rájönnek, hogy nem csak egy csoport lehet érdekelt a lézerkard megszerzésében. És közülük legalább egyvalaki bármit hajlandó megtenni érte. Ahsoka-nak vissza kell szereznie a lézerkardját, mielőtt túl késő lenne.


12. rész: „A mandalore-i összeesküvés”
Összefoglalás: Obi-Wan Kenobi Jedi Mester küldetése, hogy utánajárjon annak a szóbeszédnek, miszerint Satine hercegnő titokban egy szeparatista hadsereg tagja, és ezzel megszegi a háborúban vállalt függetlenségét. A hercegnő ádázul tagad, ám a Mandaloriai Halálőrség hirtelen támadása vallomásra kényszeríti. Obi-Wan-nak és Satine-nak ki kell fürkésznie a Halálőrség szándékait mielőtt az a Mandaloriaiakat egy kényszerháborúba kergetné.
 

***

TESZT

Csillagok háborúja: Klónok háborúja – Második évad

Teszteld intergalaktikus IQ-dat! 
 

Könnyű  (Jedi padawan) kérdések:

  1. Hogy hívják a fejvadászt, aki ellopja egy Jedi holokronját?
  2. Milyen színű Mace Windu lézerkardjának pengéje?
  3. Mi a neve a rozzant űrhajónak, amelyet Anakin Skywalker újjáépített?
  4. Egyszerre hány lézerkarddal képes harcolni Grievous tábornok?
  5. Hogy becézi Anakin Padawanját, Ahsokát?

Közepesen nehéz (Jedi lovag) kérdések:

  1. Hogy hívják a Cad Bane-el együtt dolgozó női fejvadászt?
  2. Mi a pontos hadi titulusa Jar Jar Binks-nek?
  3. Kivel házasodik össze titokban Anakin Skywalker?
  4. Melyik Sith nagyúrnak számol be titokban Dooku gróf?
  5. Melyik Jedi talált rá Ahsokára kiskorában?

Nehéz (Jedi mester) kérdések:

  1. Hogy hívják Luminara Unduli Padawanját?
  2. Melyik bolygón helyezkedik el a szeparatisták droid gyára?
  3. Hogy hívják a Jedi Archívum Főkönyvtárosát?
  4. Hány nyelven beszél C-3PO?
  5. Hogy nevezik az Erőre érzékeny gyermekeket, akik még nem Padawanok?

Megoldások: 
 

  1. Cad Bane, 2) bíborszínű, 3) a Twilight, 4) néggyel, 5) Szájas (Snips), 6) Aurra Sing, 7) képviselő, 8) Padmé Amidalával, 9) Darth Sidiousnak, 10) Plo Koon, 11) Barriss Offee, 12) a Geonosison, 13) Jocasta Nu, 14) több, mint hatmillió nyelven, 15) kis Jedi-tanonc gyerkőc

Értékelés: 
 

11-15 helyes válasz: Rendelkezel minden szükséges tudással – egy igazi Jedi-mester válna belőled! 
 

6-10 helyes válasz: Tanulnod kell még pár dolgot – de jó Padawan-tanonc lennél! 
 

2-5 helyes válasz: Jedi-tanonc gyerkőcként még sok mindent el kell sajátítanod! 
 

0-1 helyes válasz: tudásod egy harci droidéhoz hasonló … 
 

Ha nem jöttél rá valamelyik kérdésre adandó helyes válaszra, vagy további információkra éhezel, kövesd figyelemmel a rajzfilmet a Cartoon Networkon, és olvasd a CustomStarWarst rendszeresen!

Köszönöm, hogy meglátogattad a CustomStarWars oldalt. Gyere vissza mielőbb!

 A cikket írta: Rostás Norbert 2010. 03. 27.