U9-C4

U9-C4 egy valószínűleg R5 szériás asztromech droid volt a Klónok Háborúja idején. Thongla Jur Jedinek volt a droidja. Mind a ketten, a droid és a Jedi is, a többség számára ismeretlenek. A robotot általában Szífornak, azaz Cénégynek nevezték, angolosan Ceefor-nak. Gascon ezredes azonban, szokásához híven őt is átkeresztelve, csúfolva, a Kockafej gúnynevet ragasztotta rá. Bár a sorozatszám rendhagyó, és nem tartalmazza az R széria számát, a droid valószínűleg egy R5 szériás robot, erre azonban az U9 nem utal. Narancssárga alapszínű, hím programozású droid volt.

Doktor Gubacher, a parwan fejlesztő ebbe a droidba egy szuperlézert épített, ami hegesztéstől lángvágáson át akár fegyverkénti használatig sok mindenre lehetett alkalmas az előttük álló küldetéssorozat idején. Úgy is lett, hálózati rövidzárlatot okozott vele a CIS hajón, meg lövöldözött vele, néha olyan hatalmas kitöréseket kibocsátva, hogy a lézersugár őt visszafelé hátralökte, vagy a falhoz vágta.

Mikor M5 megsérült, és nem tudott a továbbiakban „parancsnoki egységként” funkcionálni, Gascon ezredes U9-C4 fején utazott, peckes hadvezéri beállást imitálva, kis Napóleonként.

U9-C4 bal hosszanti panelje volt a veszélyt jelző sárga-fekete csíkozással jelölve, mivel itt lett elhelyezve a szuperlézer. Egyébkét mindegyik droidon ott van a jel, ahol az ő speciális eszköze lett beépítve, ami azért eléggé feltűnő. Csengő a macska farkára, hogy itt van valami, a „titkos” panel alatt.

C4 is épségben hazaért a küldetések után, és közös osztagba került a társaival a további küldetésekre is.

Tekintsétek meg U9-C4 figurámat is, külön és csoportképen.

Custom U9-C4, direkt visszakoptatott, piszkolt változat

U9-C4 hátulról

Köszönöm a figyelmet, olvasd a CustomStarWars-t rendszeresen.

A cikket írta Rostás Norbert 2022 májusában, a figura készülte évekkel azelőtt.