Prosecutor astromech droidok

Egy évvel a Klónok háborújának kezdete után az immár veterán Delta Osztagot elküldik az elhagyottnak tűnő Prosecutor nevű Acclamator-osztályú Köztársasági csatahajóra, amelyet a közelmúltban épen fedeztek fel a Chaykin Clusterben. (A cirkáló azelőtt pont az ő hajójuk volt.) Feladatuk, hogy derítsék fel a szellemhajót, és ha lehet, szerezzék vissza felette az irányítást. A Delta osztag szétválik a nyomozás érdekében, és a kommandósok négy különböző helyen hatolnak be a hajóba, és mindegyikük a hajó négy adatmagja felé tart. Röviddel az érkezésük után a kommandósok elveszítették a kapcsolatot tanácsadójukkal az ún. Advisorral, de tovább folytatták küldetésüket. Beljebb haladva az osztag azt feltételezi, hogy a Prosecutor elhagyott és rossz állapotban van, mert senkivel sem találkoznak. Ám az osztag hirtelen elveszíti a kapcsolatot Scorch-csal, aki elektromos interferenciát jelent, majd elérhetetlenné válik. Boss-t hamarosan scavenger droidok támadják meg, majd Trandoshanek. Egyértelművé válik, hogy a Prosecutoron idegenek vannak, ez az első bizonyíték a hajón tartózkodó betolakodókra. Röviddel ezután Boss találkozott a hajó egyik katonájával, és tehetetlenül figyelte, ahogy a katonát megöli egy droid. A csapat folytatja a tervet, hogy a négy adatmag lekérdezésével rájöhessen, pontosan mi is történt. Boss az Aft Data Core felé tartott, hogy visszakeresse a repülési adatrögzítő adatait, Sev a Starboard Data Core-hoz az érzékelők naplójáért, Fixer a port adatmagjához, a fegyver- és járműleltári adatok lehívása miatt. Boss a saját Data core-ja felé tartva szemtanúja lesz, ahogy Sevet egy szinttel lejjebb hirtelen megtámadja és elfogja egy Trandoshan. Boss és Fixer, akik jelenleg az a két Delta maradt, akik még akcióképesek, folytatták az útjukat saját céljuk felé. Boss lekérte az érzékelők naplóit a Starboard adatmagjából és a repülőgép-adatrögzítő adatainak Aft Data Core-ból, végig harcolva az útját Trandoshan rabszolgatartókkal, Elitekkel, és a hajó saját automatizált védelmi lövegtornyaival, amelyeket a Trandoshanek átprogramoztak. Mindeközben néha találkozott túlélő katonákkal is, egy-egy klónnal, akiket mind elvesztett az akciók során, gyakorlatilag végig egyedül maradva. Valamint találkozott 1-2 asztromech droiddal, akik a fedélzeten tevékenykedtek. A droidok a Prosecutor rendszereit, és a tűzharcban sérült dolgokat próbálták megjavítani, miközben ők maguk is csak hellyel-közzel voltak működőképesek. A szitu nagyban hasonlít az Ében Héja megjavítására, ahol legénység híján ugyancsak két droid,T3-M4 és 3C-FD próbálja a sérült hajót úgy összekalapálni, hogy a közeli Peragus állomásra tudják navigálni.

Itt azonban egy rózsaszínű ütött-kopott R5-ös, és egy zöld-fehér R2-es próbálkozik a robbanások, tűzharcok, szivárgások okozta problémák ideiglenes javításával. Nevük nem ismert.

Fixer és Boss egyébként a találkozási ponton újra összeálltak, és együtt folytatták útjukat. Sikerült Sevet felkutatniuk és megmenteniük a Trandoshanektől. Sev felépülése után a kommandósok a fogdába mentek, hogy megmentsék Scorchot is. Végül az ismét teljes egység, a Delta osztag a híd felé vette az irányt. A hídnál a delták megsemmisítettek egy zavaró eszközt, amelyet a Trandoshanek helyeztek el, lehetővé téve számukra, hogy ismét kapcsolatba léphessenek tanácsadójukkal. Világossá válik, hogy a trandosenek a harci droidadagolókért cserébe el akarják adni a hajót a szeparatistáknak. A kalandjaik természetesen még folytatódtak, de ez az a rész tehát, ahol a cikk két ismeretlen kis asztroszerjével találkozhatunk.

Tekintsétek meg custom Repcomm rózsaszín R5-ösömet és egy hasonló zöld R2-est is! Sőt, melléjük téve a custom Sevet, és mögéjük a teljes Republic Commando csatacsomagot, így együtt válik igazán szép kis RepComm emlékké, gyakorlatilag a játék kalandot megörökítve.

Republic Commando figurák elölről


Prosecutor droidok oldalról


Prosecutor droidok hátulról


Köszönöm a figyelmet. Látogasd a CustomStarWars oldalt rendszeresen!

A cikket írta Rostás Norbert 2020. október 7-én, a figurák készülte évekkel ezelőtt.