HK-51

A HK-51 azonosítójú droid hideg, számító és hihetetlenül halálos volt. Egy antik Systech Corporation protokoll egységre emlékeztető karcsú testet kapott ez a HK-sorozatú merénylő droid, aki évekig aludt egy birodalmi hajó egy tárolójában. Bármi is volt a HK-51-es eredeti programozása, ébredése, és újra aktiválódása után abszolút hűséget fogadott ígéretben új gazdájának. Eddig akár HK-47-ről is beszélhettem volna, annyira hasonló az előtörténetük.

A HK-51 a könyörtelen hatékonyság modellje. Gyilkossági protokolljai, merénylő rutinjai leépülnek, hacsak nem gyakran használják őket időről időre. Ez az újabb és újabb célpontok állandó kijelöléséhez, üldözéséhez és végleges likvidálásához vezet, melyet HK-51 esetében kvázi majdnem minden élőlény megszállott és kényszeres megölési hajlamának tekinthetnénk. A sikeres gyilkosságok iránti büszkesége mellett HK-51 nem különösebben szereti az organikus lények triviális érzelmi problémáit az adott haláleset után. Nem tud mit kezdeni a jajveszékeléssel, sírással, könyörgéssel, gyásszal. Teljes mértékben hidegen hagyja az áldozat, vagy a rokonok sipákolása. Öl, és kész. Talán a magyar gyilkológép kifejezés róla szólhat?

HK-51 egy HK sorozatú orvgyilkos-merénylő droid, akit a Régi Köztársaság korszakában készítettek. Minden TOR játékos számára elérhető társ, frakciótól vagy osztálytól függetlenül, az 50. szint elérése után. A Legacy rendszeren keresztül is elérhető.

HK-51-et a Czerka Corporation készítette a Nagy Galaktikus Háború alatt. Valamikor feltehetően egy nagyobb HK-droid szállítmányt vásárolt a Birodalom, és berakodta őket a Fatality nevű cruiserbe. Ezt a hajót lelőtték a Belsavis köztársasági börtönbolygó felett. A HK egységeket leállították, és a hajó ott maradt a következő háborúig, ahol a Régi Köztársaság és a Birodalom hadereje is felfedezte mélyen a Belsavis felszíne alatt.

A Bukott Birodalom lovagjai

Megszerzése
Az 50. szintű játékost a lezuhant Fatality cruiserbe irányítják a X. szakaszban, ahol a Dread Master erőkön keresztül a hajó rakteréig kell elverekednie magát. Miután a játékos legyőzte az összes ellenséget, megszerzi a rakományjegyzéket. Ezután el kell menni egy régi Czerka hajóra, ahol végighaladnak a hajón, hogy megtalálják a fejlett droid vázlatait. Ezt követően a játékosunknak tűvé kell tennie az egész Galaxist, hogy pótalkatrészeket keressen. Az alkatrészek elhelyezkedése a következő:

Taris – Külső váz
Dromund Kaas – Kar / Motivátor
Coruscant – AI szabályozó
Hoth – Hajtómag (power core)
Tatooine – tranzisztor
Az alkatrészek visszaszerzése után a játékosnak vissza kell térnie a Fatality-be, ahol le kell győzniük még egy Sith-et, mielőtt megszerezhetné a HK-51-est.

Ahogy HK-51 meghatározza magát, ő harcra teremtetett. Amikor megkapjuk a HK-51-est, egy narancssárgás színezetű fémes droidot látunk, egy halálos mesterlövészpuskával és vibrokésekkel felszerelve. Minden képessége 50-es szintű. Ha HK51 is rálő egy olyan ellenségre, akit megölünk, ezért a segítségéért kap egy „target eliminated” pontot. Ennek az assassinate képességénél lesz jelentősége.

HK-51-nek nagyon kevés képessége van, de érdemes leírni.

Vanish Strike: HK-51 ráugrik a célpontra, és leszúrja a vibro késével.
Evasion protocol: HK-51 ledob egy füstgránátot, és visszaugrik hozzánk. A célpont elkábul 3-mpre.

Blindside: Ha eltereljük az ellenség figyelmét, HK-51 kihasználja a pillanatot, rálő, és nagy sebzést okoz.
Rail Blast: HK-51 rálő az ellenségre, és mérsékelt sebzést okoz.
Calibrated Shot: HK-51 célzott lövést ad le, mérsékelt sebzést okozva.
Terminate: HK-51 egy sorozat mikro-rakéta lövést ad le, az adott időtartam alatt nagy sebzést okozva.
Hunter Killer: HK-51 súlyos sebzést okoz egy olyan célpontnak, akinek 30% alatt van az élete.
Stealth Suit: HK-51 láthatatlanná válik, így nehezebb eltalálni.
Sürgősségi protokoll: HK-51 másodpercenként visszanyeri a maximális egészségének 1% -át 15 másodpercen át.
Assassinate: HK-51 gondosan céloz meg egy gyenge, átlagos, vagy erős célpontot, és egy lövéses, halálos találatot ér el. Magyarul agyonlövi az illetőt. Ez csak harcon kívül érhető el, és elfogyaszt 5 darab „Target eliminated” pontot az eddig felhalmozottakból.

Jó dumák
„Te már meghaltál! Már csak le kell feküdj!”
„Célpont bemérve; a halál elkerülhetetlen.”
„A Tervező kijelölt téged; ne vedd személyesre!”
„Egyél forró hatékonyságot!”
„Szolgálok és ölök!” (Ezt gondolom az angolszász területeken jobban értik, hiszen ott pl. a rendőrségi to protect and serve alapján ennek többlet jelentése van.)

Sith Empire verzióban:

„Állítás: Nincs információm számodra gazdám; folytathatjuk a nemkívánatos személyek likvidálását?”
” Kijelentés: Van új információm, amelyet megosztanék veled, gazdám. Ha lesz egy kis szünet a gyilkolászásban, majd beszéljük meg.”

Galaktikus Köztársaság verzióban:

” Állítás: Jelenleg nincs mit megvitassunk gazdám. Folytathatnánk a bajkeverők kinyírását.”
„Sürgős: Van egy bizalmas információm, amelyet megosztanék veled gazdám. Az elmondásához csak az űrhajó biztosítja a megfelelő biztonsági szintet.”

Dumák terén is van tehát evolúció. Nyilván az elődefiniálás megmaradt, mindig ott van ugyanis, hogy kérdés, kijelentés, sokszor minősíti is, például naiv kérdés, szomorú felelet, mérges kijelentés. Kristofer Tabori is közös pont a droidok hangját ő adja. Ami az evolúció következő lépcsője, az az emberek elnevezése. A kezdeti húspofa (meat bag) elnevezéstől jutottunk el tehát a „nemkívánatos elemekig”, „bajkeverőkig”, és más minket, embereket definiáló HK szavakig. Például „organikusok” is ugye.

Immár tehát négy HK egységről tudunk, a 47, 50, 51, és 55 szériáról. Bár sok mindenben rendkívül hasonlóak, mégis, mind egyedi. Az, hogy alkatrészeiket úgy kell összeszedni, az hogy egy működésképtelenül találjuk meg őket egy kis szobában, az hogy vérszomjasak, hogy vicceseket mondanak, és még sok minden hasonlóság azért azt mutatja, hogy nincs új a Nap alatt, a készítők kliséket követnek. De szerencsére egy jól bevált, és szeretett rendszerről van szó, HK egységgel nem igazán tudnak mellélőni. naná, hogy sikeres lett, és szeretik. Kiadott hivatalos verziója nincs. Customozásért üvöltött. Én egy HK-50-est áldoztam be erre. Főleg az arca nehéz, de testszerte más páncélelemeket kellett kidolgozni rajta, mint ami az alap droidon volt.

Tekintsétek meg custom HK-51-es droidomat!

Neki volt a legnehezebb a feje. Csőrösebb, több él, több elem, teljesen más fejkiképzés.A karosszéria elemei megegyeznek az 55-ösével nagyjából.

Custom HK-51 elölről

Custom HK-51 hátulról

Hunter Killer droidok együtt

Köszönöm a figyelmet. Látogass vissza gyakran, olvasd a CustomStarWarst rendszeresen.

Írta Rostás Norbert 2020. május. 13. A figura készülte évekkel ezelőtt.