332. klón légió

332. klón a Clone Wars hetedik évad kezdésének tiszteletére

2019 áprilisában az idei Star Wars Celebration rendezvénynek Chicago adott otthont. Több starwars-os panel volt, melyekben a tervezett többnyire idei új projekteket mutatták be egy-egy ajánlóval, trailerrel, teaserrel. Így a kosztümösök felvonulása, a dedikáltatások, fotózkodások, kiállított csodák, különböző témájú műsorok mellett idén promotálták a Mandalorian, a Fallen Order, a Star Wars IX: Rise of Skywalker, és a Clone Wars 7. évadát is.

A Klónok Háborúja hetedik évadában fajsúlyos szerepet kap ismét Ahsoka, akinek bemutatták a “katonáit” is. Ez engem megihletett, ezért elkészítettem egy 332. klón légióst.
A 332. légió azon klón katonák egysége volt, akik hűségesek maradtak Ahsoka Tano Jedi Padawanhoz, miután az elhagyta a Jedi Rendet. Yavin előtt 19-ben Ahsoka Tano-t bűncselekménnyel vádolták és bűnösnek ítélték a Jedi Rend és a Tarkin által vezetett ítélőszék is. Bár később ártatlannak bizonyult, elidegenedett a Jedi Rendtől és szomorú körülmények közt elhagyta. (Ez a trailerben is hangsúlyos szerepet kap, mint látszólagos visszaemlékezés.) Később találkozott a régi egységével, az 501. légióval és a régi Jedi mesterével, Anakin Skywalkerrel. Úgy tűnik, hogy a 332. légió az 501-es légióból váltak ki, így hasonló szakadás történt, mint a Mandaloriak közt, miután Maul megosztotta őket, és legyőzve Pre Vizlát élükre állt. Ezt egy részük elfogadhatónak tartotta, egy részük kivált közülük. Ott a maradóknál történt egy stílusváltás, és Darth Maul arctetoválásához hasonló színekkel és formákkal festették át a sisakjukat és vértjeik egy részét, hogy kifejezzék hozzá való hűségüket. 

mandalorian_super_commando

Itt a Clone Wars-ban a kiválókkal történik hasonló, a 332. Légió Ahsokához hű tagjai, azért hogy kimutassák hozzá való lojalitásukat és szolidaritásukat, átfestették a sisakjukat, ami nyilvánvalóan Ahsoka arc-tetoválására hajaz. A II. Fázisú páncélzat vállvértje maradt sötétkék, az 501-es idők miatt. Gondolom az inhibitor chip kivétele is elsősorban az ilyen, ehhez hasonló klónoknál fog megtörténni, beleértve Rex kapitányt is.

ahsoka_legio

ahsoka_clone_helmet
332_legion

Ahsoka meghatódva fogadja ezt a szeretetmegnyilvánulást, egyrészt elég nyilvánvaló számára is a sisakminta, amit elérzékenyülve végigsimít a kezével, másrészt a két sorban vigyázzban álló klónok tisztelgése is szívhez szóló jelenetet sugall. Túl sokat nem tudunk még jelenleg a sorozatról, de igencsak várós. Talán az összes bejelentett projekt közül a legjobban. Csak nehogy elrontsák valahogy mégis a várva várt sorozat visszatapsolt évadját, mert az nagyon illúzióromboló lenne. De reménykedjünk a méltó befejezésben, benne tehát az Ahsoka sisakmintás klónokkal is.

Frissítés! (20.júl.18.)

Nos, a fent leírtakból szinte semmi sem úgy lett, mint ahogy előre sejtettük, vagy amiket kommunikáltak. Rex nem magának vette ki a chipjét, ahogy az a Rebels alapján, és más infók alapján tudott volt. Nem tudjuk, hogy Gregor és Wolffe esetében hogy történt akkor, de egy bizonyos, Rex is zombi lett, és Ahsokára támadt a 66-os parancs kiadása után. Így teljes a káosz. A szabad akarat akkor gyakorlatilag kizárható. A klónok robottá válnak. Rex is, és a 332. klón légió félredob minden hűséget, minden korábban hangoztatott frázist, és mikor Palpatine kiadja a 66-os parancsot, Ahsoka ellen fordulnak mind egy szálig. Fura szituációt kapunk ezáltal. Egy megható jelenetsor után, melyben Ahsoka és Rex barátságukról, szeretetükről és tiszteletükről erősítik meg egymást, Ahsoka a hídon marad, Rex kimegy. Az ajtó mögött kapja meg a parancsot a Főkancellártól. Veszi az adást, ám a többi klón aktiválását nem tudjuk meg, hogyan történik! Rex nem tudja kiadni a parancsot számukra, mert gyakorlatilag egyből jön a konfrontáció Ahsokával. Ami fura, hogy a hídon ott maradt 2 klón Ahsokával, mikor Rex visszamegy Ahsokához, azt látjuk, hogy a két benti klón is aktiválódott, mert fegyverüket felemelve Ahsoka háta mögé settenkednek, és Rex szól rájuk, hogy majd ő maga intézi el a dolgot. Magyarán az a tézis, hogy Palpatine szóbeli utasítása, és maga a “hajtsa végre a 66-os Parancsot” mondat az aktiváló kulcs, ez a mondat indítja be a folyamatot a klónokban sem lehetséges opció ezen okok miatt.

Az sem lehet, hogy a tisztet aktiválja minden helyszínen, az adott osztag vezetőjét, aki az alárendelt klónoknak továbbítja az üzenetet, hiszen ilyet itt sem tapasztaltunk, és a filmben sem. Sőt, nem csak a két hídon levő klón aktiválódik, hanem berohan még vagy egy tucat, és tüzet nyitnak Ahsokára. Olyanok is AKTÍVAK LESZNEK TEHÁT, AKI JELEN SEM VOLTAK. Egy másik cikkemben felvetettem a tömeges szeánsz gondolatát, miszerint egységeket rendelnek vissza Coruscantra, és ott együtt az összeset aktiválja Palpatine egy mondjuk szabadtéri szeánsz során. Fura viszont az az ellentmondás, hogy míg Tup klón esetében a többi klón rávetette magát, mikor Tiplar és Tiplee ellen fordult, maga Fives is, pedig Tup barátja volt. Ennek ellenére, mivel ott Tupban egy hiba miatt aktiválódott a chip, a többi klón, akik nem voltak aktiválva, azonnal felléptek ellene, megdöbbenve azon, hogy Jedit ölt, azonnal leteperik, és átadják Anakinéknak a társukat. Itt viszont ilyet nem látunk! A jelen nem lévő, az aktiválásból kimaradt klónok nem teperik le Rexet, és azt a párat, akik Ahsoka ellen fordultak az első körben, hanem mind, mint egy felbolydult hangyaboly, rázúdulnak a Jedi lányra.

Ez már a filmben is fura volt. Például aktiválják Neyo parancsnokot, aki ránéz a mellette száguldó BARC speederes emberére, aki mint egy gondolatolvasó, biccent a fejével, mintha tudná, hogy miért néztek rá. Lemaradnak, behúzódnak a Jedi mögé, és szétlövik a speederét.

Yodánál ugyanez. Gree parancsot kap a a wookie faház előtt. Lezárja a holokapcsolatot a kancellárral, bemegy, ahol rátekint egy Kashyyyk trooperre. Az biccent, felemeli a fegyverét, Yoda mögé sunnyognak, de hirtelen leesik a fejük, mint Peti papagájnak a Dumb és Dumberben. Mindig, mindenhol a szakaszvezetők vannak megszólítva, a közklónok nem. Mégis, minden esetben a többi is aktív lesz, szinte minden helyszínen. Itt is. Imádom a Clone Wars-t, de ez egy káosz, melyet nem sikerült megmagyarázniuk, nincs rá egyértelmű és hivatalos ukáz.

Marad még egy olyan alternatíva, hogy Palpatine egy általános frekvencián minden klón sisakjára rászól egyszerre, így utasítva őket. Ez az én elméletem volt egy ideig. De elvetettem. Mert ott is előfordulhatott volna, hogy egy klónon épp nincs sisak, alszik, sérült, a kantinban iszik, stb, magyarul rengeteg helyszínen rengeteg klónnak kellett volna értetlenül és aktiválatlanul maradva szembekerülnie az aktivált társaikkal, mint Tup esetében. Ilyenről pedig egyetlen egyről sem tudunk. Ráadásul akkor nem lenne az osztagvezetőknek külön holoüzenetezgetés, hanem az ő fülükre is rászólhatna a közklónokkal egyidőben.

Tehát minden 332. klón légiós Ahsoka ellen fordult, a kislány menekül, bujkál, egyedül 3 droid segít neki. Velük karöltve csalják csapdába Rex parancsnokot, elkábítják, elviszik a műtőbe, ahol ŐK VESZIK KI REX CHIPJÉT, nem Rex magának, mint ami eddig volt a sztori. Ezután Rex is velük tart.

Ahsoka azonban nem akarja legyilkolni a klónokat. Bárhogy is szomjúhozzák a vérét, benne marad tartás, a klónokkal ellentétben. Ám elkábítgatni, megsebesíteni ennyit lehetetlenség. A lövéseiket félreütögetni sem lehet napestig. Ráadásul a klónok eszelős módon készek meghalni a Maul által tönkretett cirkálón, nem mennek el a zuhanó gépről, hanem sorfalat állnak a hangárban, mintegy megakadályozva, hogy Ahsokáék se tudjanak elmenni.

Reménytelenül zuhannak, de azzal foglalkoznak, hogy megöljék szeretett, legalábbis eddig szeretett parancsnokukat. Maul el is viszi az egyetlen menekülésre alkalmas járművet, mert a sok ökör klón lefoglalja Ahsokát a lövöldözéseikkel.

A 3 droid mind kivégzésre kerül, egyedül Rex és Ahsoka marad életben, akik egy Y szárnyúval végül utolsó pillanatban elhagyják a zuhanó cruisert. A klónok viszont lezuhannak vele. Mind meg is halnak.

Ahsokáék lemennek értük a bolygófelszínre, egyesével kihordják a tetemeket, és elföldelik mindet, megadva a végtisztességet a pribék, őket megölni szándékozó embereiknek. Minden hant tetején az adott klón sisakját elhelyezve egy boton, vagy a puskáján.

Az évad utolsó kockáin megérkezik Vader is. Ahsoka nyomait keresve bukkan a bolygóra, megtalálva a kislány kék kardját, melyet ő adott neki még Anakinként. Bár a lányt nem találják, vélelmezik, hogy meghalt ő is, mint az osztag minden embere. A hófedte sírokon levő klónsisakon azonban elültetik benne a gyanút, hogy talán Ahsoka mégis túlélte, hiszen a gesztus nemes. Viszont lehetett esetleg pár túlélő klón is. Vader sem tudja bizonyosan. Felnéz az égre, ahol madarak köröznek, mint a keselyűk a sok tetem felett. Vader elrakja Ahsoka kardjait, megfordul, és elviharzik. Az egyik 332. klón sisakjára zoomol a kamera, ahogy a klón sisak mintha rémült tekintettel meredne a semmibe, későn, de ráébredve, hogy te jó ég, mit tettünk?! A törött vizorban Vader tükröződik, akit a klónsisak mintha jéggé fagyott tekintettel követne a záróévad záró kockáján.


Tekintsétek meg a custom 332. légiós figurát!

Custom Ahsoka sisakmintás klón figura

332_ahsoka_clone

Custom 332 klón légiós figura

custom 332_klon figura

Köszönöm, hogy meglátogattad a CustomStarWars oldalt. Gyere vissza mielőbb!

 A cikket írta: Rostás Norbert 2019. 04. 19.