HK-55

HK-55 egy társkarakter a Bukott Birodalom Lovagjai (Knights of the Fallen Empire) játékban, ami a Star Wars: The Old Republic videojátékhoz készült kiterjesztés. A droid Kristoffer Tabori hangján szólal meg a játékban, aki HK-47, HK-50 és HK-51 hangjait is adta a többi (Knights of) The Old Republic játékban is. HK-55 az első olyan HK modell, melynek elsődleges funkciója nem orvgyilkos, hanem testőr. HK-55 a második olyan HK egység, aki a szerves lényekre, emberekre, humanoidokra „hús zsákok”-ként hivatkozik, az első ilyen droid ugye HK-47 volt. A HK-50-esek és a HK-51-esek tipikusan „szervesnek” nevezték őket, a HK-51 pedig még „nem kívánatos elemeknek” vagy „bajkeverőknek” is titulálta őket.



Az újraépített HK-55 csak azok számára állt rendelkezésre, akik aktív TOR előfizetők voltak 2016. január 11-én. HK-55 nyilvánvaló „halála” ellenére a VIII. Fejezet: Taking Flight során a játékosok korlátozott ajánlatot kaphattak, hogy visszanyerjék őt állandó társként. A Star Wars: The Old Republic feliratkozott játékosai 2016. január 11-én kapták az „Arma Rasa” játékon belüli küldetést, amelyben találkozhattak az újjáépített HK-55-el. Ezen kívül a 2016. január 11-től 2016. augusztus 1-jéig feliratkozott játékosok bónusz küldetést kaptak a „Tartalék memória” címmel. A küldetésben a játékosoknak lehetőségük nyílik arra, hogy ismét megszerezhessék HK-55-öt, hozzáférjenek a karakter egyedülálló képességeihez és párbeszédeihez. Azok a játékosok, akik nem voltak feliratkozva a játékra a megfelelő időpontokban, nem tudták megkapni ezt a bónusz tartalmat.



A Gravestone küldetés során HK-55 csatlakozott a mesteréhez, mikor is az Outlander megküzdött Arcann-al. Egy hosszú, heves küzdelem után Arcann éppen arra készült, hogy egy Erő alkalmazással megölje az Outlandert, ami arra kényszerítette HK-55-öt, hogy bevesse magát Arcann és az gazdája közé. Ez az önfeláldozó dolog megmentette Outlandert, de HK-55 súlyos károkat szenvedett mely leállást okozott a droidban.



Arcann ezen sebzése eredetileg helyrehozhatatlannak tűnő károkat okozott a droidbant, de Dr. Juvard Illip Oggurobb, az Új Szövetség fő kutatója, képes volt HK-55-öt újjáépíteni a Odesseni laboratóriumában, bár néhány módosítással a droid külső vázán. Ez lett tehát HK-55 új teste. HK-55 memóriamagja azonban nem volt helyreállítható, így a droid programozása visszaállt a gyári beállításokra és a memória teljesen visszaállt a reaktiválás előtti állapotára.



Mindez mégis megérte. Ahogy a Kotorban HK-47 is, a TOR-ban HK-55 ugyanúgy közönségkedvenc lett. Így kiírása a játékból hiba lett volna. Ugyanakkor visszatérése fizetős opció lett. Magyarán visszaadják a rajongónak, ha fizet, vagy adott pillanatban már előfizető. Ez a tendencia nyomon követhető sajnos az új Battlefront játékban is, ahol ugyancsak bizonyos tartalmak csak fizetés után élvezhetőek. Ez a mentalitás a szolgáltató oldaláról anyagi szempontokból valamennyire érthető ugyan, de ha a jövőben ezt az utat választják, az nem biztos, hogy túl jó lesz, sem nekik, sem nekünk. Ne felejtsük el, hogy egyes mai játékok eleve brutális gépeken futnak csak, ami már anyagi befektetést kíván a játékostól, az MMORPG ráadásul netes játék, ami ugyancsak anyagi ráfordítást igényel, és ha még bizonyos játéktartalmakért is fizetni kell, ez egyes gamereket eltántoríthat a játéktól.



A TOR a napokban megszavaztatta a rajongókat, hogy HK-55 a jobb, vagy Scorpio. Jómagam is szavaztam, HK-55-re. A droid azonban nem szorult az én szavazatomra. 81%-al nyert.

Iszonyú népszerű. Jól is néz ki, ezzel az arany-fekete torzóval, a haspanelével, mindene pöpec. Tűzereje nem rossz, de ami a megkérdőjelezhetetlen előnye, az a dumája. Ugye Kris Tabori hangján szólal meg, mint 47, és 50 is, ugyanúgy poénkodva, előminősítve a mondatait, lazákat beszólva, az egész jelenség úgy ahogy van szerethető, népszerű. Egy HK-50-em áldoztam be érte, mivel kiadva nincs, ezért készítettem el magamnak. 
 

Custom HK-55 figura elölről


Custom HK-55 figura hátulról


HK Hunter Killer droidok

Köszönöm az érdeklődéseteket, a CustomStarWars visszavár benneteket. 

 

A cikket írta: Rostás Norbert 2018. 05. 16. (a figura készülte évekkel azelőtt.)