Super battle droid prototípus (béta verzió)

A super battledroid egy erőteljesebb harci droid, melyet a nagyobb tűzerő, és a vastagabb páncélzat miatt fejlesztett ki a CIS (Condfederacy of Independent Systems – Független Rendszerek Konföderációja). Azelőtt a Kereskedelmi Szövetség droidjait nagy tömegben állították elő, de nem nagyon váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. Bár nagy tömegben azért mind a klónoknak, mind a Jediknek meggyűlt a baja egy hadtestnyi rohamdroiddal, de alapvetően nem voltak olyan erősek, mint amilyenre számítottak a gyártóik. Hamar szét lehetett őket lőni, és a tűzerejük sem volt tökéletes. A CIS nagy pénzeket hozott be a Szeparatisták kasszájába, ezért elhárultak az akadályok a fejlesztések elől. Először felspécizték a régi rohamdroidokat, (ezekből lettek a vörös harcidroidok), majd kitaláltak egy sokkal robosztusabb konstrukciót, aminek már a megjelenése is sokkal impozánsabb volt. A széles vállak, hatalmas mellkasi rész, és a fej nyakba húzása olyasmi feelinget kölcsönöz a SBD-knek, mintha egy testépítő kontúrját látnánk. A phase 1-es szuperbattledroidok egyfajta nehéztüzérséget is képviseltek a régi harcidroidokhoz képest, mert sokkal erősebb volt a csukló fölé szerelt kétcsövű lézerágyújuk, mint a sima csatadroidok puskái. Páncélzatukat is rettentően megerősítették, vastag, és erős héjat kaptak. Mindenek azonban lett egy hátulütője, a superbattledroid lassú, mondhatni lomha. Alig vonszolja magát a nagy súlya miatt, bár ez a lassúság elég félelmetes, tekintélyt parancsoló vonulásnak tűnik, a droid nem is nagyon tud annál gyorsabban menni, mint amit általában látunk. A Phase 1-es SBD futni egyáltalán nem tud, ellentétben a régi harcidroidokkkal. De nem is nagyon kell nekik, feladatuk általában csoportosan behatolni, és szétlőni mindent atomjaira. Nyilván a feladatuk is más, mint írtam, ők egyfajta tüzérséget képviseltek. Más feladatokra más droidokat tervezett a CIS. Nyilvánvalóan például egy kommandó droid sokkal gyorsabb, szinte akrobatikus mozgású ninja-szerű harcos, aki ugrál, rohan, szaltózik, és több fegyverfajtával is képes harcolni, ám a commando droid egy későbbi konstrukció.

A B2es sorozatszámmal ellátott  prototípus super battle droidot a Techno Union készíttette a korábbi B1es “sima” harci droidok alapjait, terveit felhasználva. Miután a prototípus tesztjei sikeresen lezajlottak, Count Dooku megállapodott Poggle Geonosisi főherceggel, hogy kezdjék el nagy tömegben gyártani ezeket a droidokat. Bár a naboo-i invázió után a Royal Naboo Security Forces egy kommandója megtalált egy kereskedelmi szövetségi létesítményt, amiben rábukkantak a béta verzió tervrajzaira, nem tudták hol, és miként zajlik az új robotok készítése. SBD-ket először bevetették, és a Geonosison először lépdeltek ki az aréna homokjára, még nem voltak commando droidok, taktikai droidok, aqua droidok, vagy épp azok a takarítódroidnak álcázott hihetetlenül kemény merénylő droidok, amik egymással összekapcsolódva bombaként robbantották fel a coruscanti generátorokat a Clone Warsban. Az SBD akkor, abban az adott pillanatban a csúcskategóriát jelentették a sima harcidroidok után. Ez a kezdeti Phase 1-es állapot még a kezdeti prototípus változat, ami egy béta verzió, teszt állapot, ami csak a Galactic Battlegrounds-ban játszható egyedül!

A Galactic Battelgrounds játékban a CIS-t irányítva a Troop centerben gyárthatunk superbattle droidokat. A Phase 1-es SBD nyilvánvalóan az első korszakban gyártható csak, ha feljebb lépünk a következő technikai korba, a Phase 1-es SBD továbbfejleszthető Phase 2-essé.

Az alap SBD neve ekkor még csak Trooper recruit, azaz toborzott katona, ami nem állja meg a helyét, hisz egy super battle droid nem önként áll be a hadseregbe, hanem gyártják. Szerencsére alatta azért látható az is, hogy ez egy Super Battle droid Beta verzió, azaz kezdeti, alap változat. Előállítási költsége 25 food, és 35 carbon. Ez nem vészes összeg, de az első korszakban azért az embert nem vetik fel a nyersanyagok, szóval ez az ár korrekt. A Phase 1-es SBD 30 HP-vel rendelkezik, azaz annyi az “élete”. Lőtávolsága 3 egység, sebzése 7. Ha gyártunk párat, elkezdhetjük a fejlesztésüket. Ez még nem teszi őket Phase 2-essé, egyszerűen javíthatunk a Phase 1-es SBD tulajdonságain. Például a páncélján. Kell egy War center, egy háborús központ, ahol 2 dolgukat is fejleszthetjük. Építsünk hát kis geonosisi lényeinkkel egy War centert! Az első balról az ikonok közül a basic armor, azaz egy alap páncélzat. Ez 100 kajánkba kerül, egyszeri kiadásként, viszont az összes SBD +1 armort fog kapni.

Máris vastagabb a páncéljuk. Ehhez mérten dög lassúak is, alig mennek szinte, inkább csak lépdelnek. Sajnos, ebbe a korszakban, és ezen akezdeti prototípus super battle droidokon nem is tudunk majd gyorsítani, majd csak a következő fokozatoknak lehet javítani a sebességén. Viszont még a negyedik ikon hasznos lehet, ez az úgy nevezett primary focusing coils, ami segít nekik a célzásban, fókuszálásban, ezáltal pontosabban lőnek, és nagyobbat sebeznek.

Ezzel a fejlesztéssel minden sikeres lövés +1-et sebez majd. Ez a fejlesztés is 100 foodba kerül, és ez is vonatkozik az összes SBD-re, sőt, az összes Troop centerben gyártott egységünkre, kivéve a légvédelmi droidjainkra. Kattintsunk a macrobinoculars ikonra! 

Ez egy hadászati távcső, mely használatával a droid jobban fel tudja térképezni a területet, mintha távcsöves puskája lenne. 75 kajánkba fog kerülni, viszont minden troop center egység kap +1 látótávolságot, azaz messzebbről észreveszi, és megtámadja az ellenséget, valamint kap +1 lőtávolságot is, azaz nem csak észreveszi, hanem tüzet is tud rá nyitni 1 kockával messzebbről is.

Többet nem is nagyon ugrálhatunk. A Phase 1-es SBD ennyit tud. Remek alap, ami pompásan fejleszthető majd tovább, egyike tán a játék legerősebb gyalogsági egységének. De ebben a fázisában még gyengécske. De az ellenfél katonái is ugyanilyen kezdetlegesek lesznek ebben a pillanatban, viszont ahogy múlik az idő, ha pusztán a Troop center egységeket nézzük, az olló egyre jobban fog nyílni, és a CIS lassan dominálni kezd majd. A következő lépés a rendes Super battle droid lesz, amit nevezhetünk akár Phase 2-esnek is, ez a fejlesztés a következő korszakban nyílik majd meg számunkra, ami 50 foodba, és 10 novába fog kerülni.

Arra az ikonra kell majd kattintani, amire a képen rátettem az egeret, és máris elkezdhetjük a Superbattledroid gyártást! Erről azonban majd a következő cikkemben számolok be, mert hogy lesz egy Phase 2-es SBD custom figura is!

Tekintsétek meg a custom Super battle droid prototípus (béta verzió) figurámat!

Custom Super battle droid prototípus figura elölről


Custom SBD béta verzió figura hátulról


Custom SBD phase 1 figura balról


Custom superbattledroid ph.1 figura jobbról


Köszönöm, hogy a CustomStarWars látogatója vagy! Gyere vissza máskor is!

írta: Rostás Norbert 2014.03.05., a figura készülte évekkel azelőtt.