Szilvai László

Szilvai László custom figurája, és bemutatkozása




Szilvai Laci egy olyan rajongó társunk, akinek élményei sokkal elevenebbek, mint bármelyikünké. Története irigylésre méltó, és sokunk álma: részt vehetett egy Star Wars forgatáson. Szerepelt az Epizód 1-ben! Mikor a Baljós Árnyak végén van a Gunganek és nabooi humánok békeceremóniája, Laci a naboo-i humanoidok egyik helyszínen bámészkodó polgárát alakította. Gyakorlatilag felismerhetetlen – a háttérben áll, egy apró kis pötty, mégis, magába szívta a forgatás légkörét, és benne volt a történésekben. Hányan állnak a kerítés túloldalán, kukucskálnak, hátha láthatnak valamit a forgatásból, akár Ausztráliában, akár a többi forgatási helyszínen, nos, Laci egyike volt a szerencséseknek, aki mindezt BELÜLRŐL élhette át. Rengeteg kulisszatitkot tud, teljesen másképp lapozza a képes enciklopédiát, mint mi. Tudja, miből készült a commlink, és döbbenetes volt hallani, milyen egyszerű dolgokból raknak össze felszerelési tárgyakat, ruhadíszeket, kellékeket. Az élmény azóta is mélyen él benne, filmszerelme örök.

Egy barátja olyan ajándékot tervezett neki, ami Lacit ábrázolja a naboo-i ruhában. A barátja segítségemet kérte a figura elkészítésében, hogy meglephesse Lacit filmes szerepének mementójával, így készült el a rovat karaktere, naboo-i Lacus, ahogy ő nevezte el. Sok munkával, és Kittivel állandó kapcsolatban lépésről lépésre terveztük meg, és alakítgattuk a custom figurát, míg elérte a rovat alján található képeken megtekinthető állapotot. (Laci haja, és egyes jellemző karakterisztikái ma már mások, mint a fenti referencia fotón, ezért azokról frissebb “civil” képeket kaptam.)  

Ez a figura egyike azon keveseknek, amit nem magam számára készítettem. Nekem is tetszik, de ami a lényeg, Kittinek, és Lacinak is. Ez nem csak egy meglepi lett Lacinak, hanem egy barátság kezdete is. Ezért úgy döntöttem, hogy korlátozott mennyiségben, és bizonyos feltételekkel, de a továbbiakban vállalok egyedi megrendelés alapján készítendő custom figurákat, természetesen csakis akkor, ha ehhez megvan a megfelelő alapanyagom, képességem, motivációm, és lehetőségem.



Naboo-i Lacus figura perspektivikusan jobbról

***

Szilvai László saját magát ábrázoló figurája perspektivikusan jobbról

***

Naboo-i polgár Szilvai Laci figura hátulról

***

 a kommentárt írta: Rostás Norbert 2012. 05. 31.