„Magnaguard” testőr droid

Magna testőr droid figura

Az IG-100 Magna testőr droid széria egy heurisztikus önmotivációs rendszerű harci droid volt a Star Wars univerzumában. Egy fejlesztett harci droid, melyet a Holowan üzem gyártott, hogy segítsék a CIS harci tevékenységét a Klón Háborúk alatt. Dooku gróf rendelte meg az első darabokat saját céljaira, de végül a droid sorozat tagjai Grievous tábornok személyes testőrségét is képezték a források szerint. igaz, ahhoz az kellett, hogy az Intergalaktikus Bankár Klán visszautasítsa Grievous azon kérését, hogy elit Kaleesh harcosokat béreljenek fel számára saját fajából válogatva össze a testőreit. Mivel Grievous ragaszkodott ahhoz, hogy őt ne az ostoba sima rohamdroidok, hanem valamilyen értelmesebb droid széria védje, így kapott ő is Magna guardokat saját kíséretébe.

grievous_bodyguard

A közel 2 méter magas Magna testőrök egy olyan elektromos bottal voltak felszerelve, melynek anyaga egy phrik nevű fém volt, mely ellenállt a lézerkarnak is. Olyasmi köpenyt viseltek, mely régen Grievous elit Izvoshra harcosait is fedte, még abban az időben, mikor még Kaleesh hadúr volt. Az electro staffos Magna droidokon kívül voltak olyan távolsági hadviselésre is alkalmas típusok, melyek Bulldog puskával, gránátvetővel, és aknavetővel voltak felszerelve. Ezeket irányíthatjuk is a Battlefront 2 játékban. Ezen kívül alkalmanként a széria egyes darabjait felszerelték más eszközökkel is, például karjukból kötelet tudtak kilőni, mágneses volt a talpuk, vagy épp személyes álcázó berendezésük volt.

A droidok színe mindig utalt a típusra. Voltak gyakoribb, és ritkább színek is, így többek közt előfordult fekete, fehér, kék droid is. Nagyon erős, szívós droid fajta volt, képes volt akár fej nélkül is tovább harcolni, hasi tartalék fotoreceptorára hagyatkozva. Súlyos sérülések után is működőképes maradt sok esetben a robot.

Képesek voltak beszélni is, sőt, akár sértegetni is az ellenfelüket. Az emberi nyelven kívül természetesen droid audio formában is képes volt kommunikálni a többi robottal.

magna_propeller

A droidokat alapvető robot harci protokollokkal látták el, melyeket Grievous kevesellt. Úgyhogy töröltette a droidok memóriáját, és mindet saját maga oktatta 7 féle fénykard kezelési stílusra. Ráadásképp megtanította nekik azt az eszeveszetten gyors fegyverpörgetési módszert, mellyel gyakorlatilag egy helikopter rotorjának forgási sebességével tudták forgatni a botjukat. (Ez a propellerpörgetés nagyon hatásos, és félelmetes módszer volt, melyet ugye Grievous majd az Utapaun fog bemutatni 4 karddal Kenobi mester ellen.) Kegyetlenül meghajtotta a magnaguardokat, és a vívásgyakorlatokon sokszor súlyosan meg is rongálta a droidokat. Ráadásul nem is hagyta őket megjavíttatni, úgy vélte, hogy a kopott, vágásokkal, sérülésekkel borított Magna droidok sokkal harcedzettebb, félelmetesebb látványt fognak majd nyújtani.

Ezekkel a droidokkal legelőször a Clone Wars rajzfilmben találkoztunk. Ők rohamozták meg a Főkancellár irodáját, hogy elrabolják Palpatinet. Pár Jedit ezért védelmére küldtek, konkrétan Shaak Ti, Foul Moudama, és Roron Corobb mestereket, valamint pár klónt. Kimenekítve a kancellárt a szobájából elkezdődött egy őrült hajsza a liftek, utcák, metrók, és egyéb járművek során át, melynek során a Jedik több magnadroidot is megsemmisítettek. Ám a bunkert elérve Magna testőrök tucatjai törtek rájuk, így Shaak Ti hátramaradt, hogy feltartóztassa őket, míg a többiek lemenekítik Palpatinet. Ám önfeláldozása hiábavaló lett, Grievous valahogy lejutott, kivégezte a Jediket, és a klónokat, és elrabolta a kancellárt. Kifelé menet még megalázta a hullafáradt Shaak Tit, akit megkötözött, és életben hagyott, hogy elregélhesse Grievous hőstettét. Windu és Fisto mesterek találnak majd rá, akiknek elmondja, hogy a kancellárt elhurcolták Grievous hajójára, akik utána indulnak, de a kimerült Shaak Tit visszaküldik a Jedi Templom biztonságába regenerálódni. A Köztársasági flotta üldözőbe vette az Invisible Handet, ahol túszul tartották a kancellárt, de a Szeparatista flotta felvette velük a küzdelmet Coruscant felett. A hajóba beszivárgó Anakin és Obi-wan személyesen is találkozott magna droidokkal. Roland barátom megcsinálta a kivágott jelenetben látható pillanatot a KOTF motorjával, mikor Grievous a 2 beszivárgó Jedi előtt öli meg Shaak Tit.

(Szegény Shaak Ti az egyik legtöbbször meghaló Jedi mester lett ezzel. Az írott formátum szerint Anakin öli meg a Jedi templomban, ahova mint előbb is említettem, Winduék rendelték vissza a fáradt Jedi nőt. A film extráiban a kivágott jelenetben Grievous döfi őt hátba az Invisible Handen, ez viszont azt feltételezné, hogy nem hagyta gúzsba kötve Coruscanton, hanem Palpatine mellett őt is magával hurcolta volna az Invisble Handre. Harmadjára pedig szegény Shaak Ti megütközik Galen Marekkel, alias Starkillerrel a Force Unleashed játékban, ahol a játékosnak kell megölnie szegény nőt.) Anakinék később a hajóhídon szembekerülnek Grievous 2 tán legrégebbi, ezáltal talán legtapasztaltabb veterán droidjával, akiket pont harcedzettségük miatt Grievous maga mellett tartott személyes testőrként, ők híresültek el a szériából a legjobban, bekerülve a Star Wars képes enciklopédiába is, ők voltak IG-101, és IG-102. (IG-102 a fehér testű, akiknek barna jel van a köpenyén, IG-101 a kék testű, akinek zöld csík van a köpenyén.)

magnaguardok_filmből

Kenobi lecsapta az egyik fejét, és döbbenten konstatálta, hogy a droid továbbra is funkcionál, sőt, támad. Anakin nem vacakolt az övével, kettévágta, így azzal már nem volt több probléma. Ezt a jelenetet is megcsodálhatjátok az eredeti képsorok mellett a KOTF motorjával is, ugyancsak Roland munkájaként megjelenve szoftveres diorámaként is.

white_magna_guard_attacked_kenobi

Az Epizód 3-ban egyébként később is felbukkannak majd, hiszen ott sunnyognak fent az árnyékban Utapaun, mikor Kenobi a landoló platformon tárgyal a helyiek vezetőjével, de később is lesz pár, mikor Grievous védelmére kelnek.

magnaguard_utapau
magna_white

Kenobi mester tanulva az előzőekből kitér a párbaj elől, és egy masszív fém szellőzőrendszert szaggat le a plafonról, és ejt a robotokra. Az egyik még így félig a blokk alól is megpróbálja hason fekve elérni elektrobotját, de Kenobi végez vele.

magnaguards_vs_kenobi

Ez az Utapau jelenet is megihlette a CustomStarWars egyik leghűségesebb olvasóját, tekintsétek meg a munkáját.

utapau_war

A Clone Wars pilot részében is láthattunk Magna őröket. Mikor Anakin és Ahsoka megérkeznek Tatuinra, rájuk támad pár. Anakin még az űrben kilő sokat, űrhajójukkal együtt, de még így is pár lejut a felszínre, ahol Ahsokát veszik üldözőbe. Ahsoka kb. 3 magna őrt semmisít meg, míg Anakin Dooku gróffal vív meg. Ahsoka leveri a droidokat, ez a jelenet megihlette Roland barátunkat is, aki elkészítette virtuális eszközökkel a KOTF motorral ezt a jelenetet. Köszönet érte!

magna_vs_ahsoka

Később magában a Clone Wars sorozatban is felbukkannak majd ezek a Magna őrök, de ekkor már dömpingszerűen. Grievous nagyon jól harcol, de azért mindig jól jön neki egy kis biztosíték a diadalhoz. A leginkább vérlázító eset az volt, amikor Eeth Koth mesterrel „párbajozik”. Mindezt úgy, hogy a Jedit előbb megséríti egy commando droid, majd a sérült Jedivel nekiáll harcolni a tábornok, de úgy, hogy ha esetleg rosszul áll még így is, akkor a testőrdroidok egy szolid áramdózissal döfjék hátba a Jedit, míg Grievous ismét harcra nem kész, magyarán nincs esély a legyőzésére. 

Tele lesz ezért ilyen testőr droidokkal Grievous titkos erődje is, melyeket ugye Dooku kikapcsoltatott, hogy tesztelje a tábornokát, akit Kit Fisto, és padawanja Nahdar Vebb látogat majd meg. A durva túlerőben levő Magna testőrök még Fisto mestert is menekülésre késztetik, akit épphogy kimenekít okos kis asztomech droidja a jedi startfighterrel.

magnaguards_vs_kitfisto

Mindegyik évadban felbukkannak ezek a droidok, nem lesz kivétel az új, a negyedik évad sem, ahol egy picit módosított Magna droidokat álmodtak meg a készítők: hasi hidraulikájuk lesz egy picit más, mint a filmben látottnak, és a fotóreceptorok színe, melyek ezúttal sárgára sikerülnek majd. A sneak peek képeket Dzséjt Star Warsos rajongótársunktól kaptuk, köszönet érte!

magna_season4

Említsük meg a Republic Commando játékot is, ahol a Delta osztag Kashyyykra érkezve ki szeretné szabadítani a wookie Tarffult, de eközben nagy problémával szembesülnek, mikor rájönnek, hogy Grievous is a helyszínen van, aki rájuk küld pár Magna őrt, amikkel csak véres verejték árán boldogul majd a 4 elit kommandós, akik ilyen ellenféllel most találkoztak életükben először.

magnaguard_wookiee tarfful

Tekintsétek meg custom fehér magna testőr droid figurámat is!

Annak idején, mikor csináltam, bár már fehér magnatestőr figura létezett, de olyan drága volt, hogy nem érte meg megvenni. Nyilvánvalóan ugyanaz a test volt, mint a kék magnaguard figura, mégis, sokkal drágább volt. A miértre mindig az volt a válasz, hogy mert ez ritkább, nincs belőle annyi, mint a kékből. Erre Besenyő Pista bácsi azt mondaná, jogosan, hogy kérem, nooooormális?! Hát akkor miért nem gyártottak belőle többet? A dolgon sokan javítottak maguk – ha veszünk egy kéket, átfesthetjük fehérre, és ügyelve a köpeny csík színére is, átalakíthatjuk azt fehér magnatestőrré. Turbózzuk fel egy szebb fejjel, csináljuk meg rá a hírhedt kopásokat, és imitáljuk a bot elektromos kisülését egy kék energianyalábbal!

Custom fehér magna testőr droid figura elölről

magnaguard figura_custom

Custom fehér magnaguard figura hátulról

magnaguard fehér figura hátulról

Custom magna guard figura picit felülről

magnaguard_custom figura oldalról


Köszönöm az érdeklődést, látogasd rendszeresen a CustomStarWars oldalt!

 A cikket írta: Rostás Norbert 2011. 11. 20. (a figura készülte évekkel azelőtt.)