Tüzérségi klóntiszt

nehéztüzérségi klóntiszt a Clone Wars rajzfilm ihletésére

clone_heavy_gunner
hvy_gunner_clone

A Clone Wars rajzfilmben annak idején többször is láthattunk olyan klónokat, akik valamilyen nehéz fegyverzetet kezeltek. Az egyik epizódban, amikor a csapdába esett Jedikért egy Republic Gunship siet, hogy kimenekítse őket Grievous tábornok karmaiból, a hajóból sorra pattannak ki a különböző elit klónok, többek közt ez a helikopter ágyúhoz hasonló nehézfegyverzetű klón katona. Ez a fegyver felpörög, majd iszonyatos sebességgel kezdi ontani magából a lövedékeket, irgalmatlan pusztításra képes avatott kezekben. Ez a klón katona hosszú sorozatokat küld Grievous tábornok felé, de elhibázza, mert az hihetetlen sebességgel fedezékbe rohan, hol a falon futva, hol a mennyezetbe kapaszkodva robotikus karmaival. Ez a helikopter ágyú egyébként sok más filmben is felbukkan, egyik legemlékezetesebb jelenet szerintem a Terminátor 2-ben van, amikor Schwarzenegger felmegy a tetőre, és egy ilyen helikopterágyúval szórja meg a lenti rendőröket, és kommandósokat. Ám John Connor kérésére nem testre céloz, hanem csak a kocsikra, és más nem emberi célpontokra, majd büszkén írja ki a belső kivetítőjére, hogy human casualty 0.0, azaz emberi veszteség zéró pont zéró. 🙂 Ez a tüzér bizonyosan nem kapott ilyen jellegű utasítást sem John Connortól, sem a nehéztüzérségi klóntiszttől, így a két „mellétrafálás” közt igen nagy különbség van…

heavy_gun_clone
heavy_gunner

A másik hasonló nehéz géppuskát használó klón társa ugyanott, ugyanakkor, ugyanúgy Grievous ellen egy teljesen más fajta fegyvert kezel, de hasonló eredménytelenséggel. Ez a fegyver egy négycsövű gépágyú. Működési elvében nagyon hasonlít a Halálcsillag turbólézer tornyainak működéséhez. A nehéz fegyver 2 párban működteti a csöveket. Mikor mondjuk a két fölső csőből okád tüzet, a két alsót a gáznyomás visszalöki, és betárazza. Mikor a két felső kiürült, visszalökődik, és ezzel előretolja a két alsó csövet, amikészen áll máris folytatni a folytonos pusztítást, gyakorlatilag a túlhevülésig, vagy a muníció kifogyásáig. (Ideális esetben, ha valamilyen beragadás, malfunkció nem lép közbe.) Ez a fegyver legalább olyan brutális, mint a fent taglalt helikopterágyú. Ezt a klón ki is adta a Hasbro hivatalosan is, fején ezzel a jellegzetes AT-RT sisakkal, válláról lehajtható gépágyúval, egy igen impozáns figurát adva nekünk.

heavy_gunner_clone_coruscant

A rajzfilmben azt is nyomon követhettük, ahogy később a Szeparatista flotta megtámadta Coruscantot, hogy eltereljék a figyelmet Grievous tábornokról és magnatestőreiről, akik beszivárogtak a főkancellár rezidenciájára, hogy elrabolják Palpatinet. A harc ezért kiterjedt a bolygófelszínre is, és Coruscant utcáin elkezdődött egy elkeseredett fogócska. A menekülő Shaak Ti és Jedi társai védelmezni próbálták a főkancellárt az őket üldöző Magna őröktől. Mindeközben Yoda és Windu mesterek pedig a Coruscanti védelmi erőket koordinálva próbálták a landoló űrhajókból rájuk özönlő droid hadsereget feltartóztatni. Thire parancsnok saját maga is részt vett a város védelmében, és hasonló nehézfegyverzetet kezelő klónok bevetésével sikeresen vissza is verték a CIS offenzíváját. A kancellárt ennek ellenére Grievous tábornok és emberei elrabolták, és felvitték az Invisible Hand fedélzetére, az események további menetét az Epizód 3 precízen mutatja be számunkra.

Ezeknek a nehéztüzérségi fegyvereket kezelő katonáknak bizonyára volt egy felettese. Őket azonban nem láttuk a rajzfilmben soha. Ezért megálmodtam egy tüzértisztet, aki parancsot ad a tüzelésre nekik, kijelöli a célpontot, és az ő felelőssége még az alábbi dolgok mérlegelése is. 
Milyen hatást szeretnének elérni, ártalmatlanná tenni, vagy megsemmisíteni a célpontot. 
Kockázat felmérése a saját egységek, vagy civilek sebzésének elkerülésére. 
Milyen típusú muníciót használjon a tüzér. 
Mikor támadják a célszemély(eke)t, és mennyi ideig. 
Mennyi tüzér szükséges az adott akcióhoz. 
Koncentrált, vagy egyéni tűz parancsra. 
 

Nos, ezen a képen beállítottam egy egyéni tüzet elrendelő tüzérparancsnokot, aki kijelöli a célpontot, és a helikopter ágyús tüzér már meg is indul, hogy beterítse a célterületet iszonyatos erejű fegyverével.

heavy_gunner_clone_coruscant

Tekintsétek meg a custom tüzértiszt figurát!

Custom tüzértiszt figura elölről

custom tüzértiszt figura elölről

Custom „heavy gunner commander” hátulról

custom tüzértiszt figura hátulról

Köszönöm, hogy meglátogattad a CustomStarWars oldalt. Gyere vissza mielőbb!

 A cikket írta: Rostás Norbert 2011. 08. 27. (a figura készülte évekkel azelőtt.)