Clone Wars harmadik évad kezdés

Clone Wars harmadik évad kezdés

 Sok rajongótársam várja már kíváncsian, mikor folytatódnak már végre Ahsoka Tano, Anakin Skywalker és a többi szeretett karakter kalandjai a Clone Wars harmadik évadjával. Tavaly áprilisban indult a második szezon, ezért abban reménykedtünk, hogy talán ezúttal is áprilisban megérkezik a folytatás, és ismét élvezhetjük a Szeparatisták és klónok, a Sith-ek és Jedi harcát a Cartoon Networkon. Én már tudom a pontos kezdés dátumát, és végre elérkezett az idő, hogy a CustomStarWars végre nyilvánosságra hozhatja a Clone Wars 3. évad kezdésének idejét, sőt, publikálhatom a Cartoon Network, és a Tuner Broadcasting pár exkluzív képi és szöveges anyagát, (a hivatalos sajtóközleményt, és pár aranyos kis képet,) melyet a CustomStarWars kedves Olvasóinak, és a Clone Wars kedves nézőinek, azaz a közvetlen célrétegnek küldenek szeretettel! Legnagyobb örömünkre a project rövidesen folytatódik Clone Wars harmadik évadjával, ezért én is kiegészítem pár speciális információval a sajtóközleményüket, és terveink szerint még további anyagok fognak érkezni, melyeket fokozatosan fogok feltölteni ebbe a cikkbe. Olvassátok el a Clone Wars „season 3” beharangozó anyagot, és ismerjétek meg a rajzfilm egyes új komponenseit!

Klónok háborúja harmadik évad hivatalos sajtóközlemény



STAR WARS: A KLÓNOK HÁBORÚJA – 3. évad! 
BEMUTATÓ: április 7. csütörtök, 18.15 óra 
SUGÁRZÁS: csütörtökönként, 18.15 óra a Cartoon Network műsorán! 

Réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban… A klasszikus filmet olyannyira népszerűvé tévő mitológiai archetípusokhoz tér vissza és a Star Wars univerzum teljesen új történelmi aspektusait mutatja be a Star Wars: a Klónok háborújának harmadik évadja. 

A Klónok háborúja ezúttal is számos, a szereplőkkel és az Erővel kapcsolatos titokról rántja le a leplet, valamint feltárja a katonai hadjáratok mögött lappangó politikai manipulációkat. 

A klasszikus Saga egyetemes gyökereihez visszanyúló évad a Jedik Sith-ek elleni bosszúhadjáratának visszatérése. A kiválasztott próféta hű szolgái és ingadozó szövetségesei igazi Csillagok háborúja-történetté teszik A klónok háborúja harmadik évadját. A köztársaság olyan szilárd alapokon nyugszik, amelyet még a vadonatúj, galaxis-rengető titkok sem képesek megrengetni. Vagy mégis? 

A mindent felőrlő küzdelem ezúttal is rengeteg áldozatot követel, a barikád mindkét oldalán. A Valiant – klónok állják a sarat a droidok csapásaival szemben, testvéri hűségük a Klónok háborújának egyik próbaköve. Békéért és igazságért vívott nemesi küzdelmüket Jedi vezetők segítik, akik a jót, a humort és a konfliktusból kivezető utat testesítik meg a galaxisban. 

A trilógiából ismert arcok és az univerzum hősei elvezetnek bennünket a Klónok háborúja-galaxis legrejtettebb szegleteibe, a Lucasfilm Animation pedig vadonatúj filmes trükkök és a legfejlettebb technológia segítségével egy merőben új Klónok háborúja-világot teremt számunkra. Az esztétikai igényességgel készített sorozat minden egyes epizódja garantált az egyedülálló filmes élmény.

Újabb sajtóközlemény április 5.-én!

A Star Wars: A klónok háborújáról:
Réges-régen egy messzi-messzi galaxisban…..
Dúl a háború, a Köztársaságot összeomlás fenyegeti. A Jedi lovagok és a nemesek a béke és az igazságosság állhatatos védelmezőitől, a vitéz klón katonáktól várják a megmentést. Az ismerős arcokkal kiegészült klón hadsereg halálos új veszélyekkel szembesül, ám keményen állják a sarat a Star Wars: a klónok háborúja új évadjában, ahol a hűség és jónéhány alapigazság kérdőjeleződik meg, galaxis rengető titkok kerülnek a felszínre, és a Star Wars univerzum léte forog kockán. Kezdetét veszi a Star Wars: a klónok háborúja harmadik évadja április 7-én 17.15 órakor a Cartoon Networkön. 

A klasszikus Saga egyetemes gyökereihez visszanyúló évad a Jedik Sith-ek elleni bosszúhadjáratának visszatéréséről szól. A kiválasztott próféta hű szolgái és ingadozó szövetségesei igazi Csillagok háborúja-történetté teszik A klónok háborúja harmadik évadját. A sorozat meglepetése, hogy a producer George Lucas és családja is feltűnik egy-egy jelenetben. 

A trilógiából ismert arcok és az univerzum hősei elvezetnek bennünket a Klónok háborúja-galaxis legrejtettebb szegleteibe, a Lucasfilm Animation pedig vadonatúj filmes trükkök és a legfejlettebb technológia segítségével egy merőben új Klónok háborúja-világot teremt számunkra. Az esztétikai igényességgel készített sorozat minden egyes epizódja garantált az egyedülálló filmes élmény.

Eddig a két sajtóközlemény. Ugye milyen érdekesnek hangzanak? Nézzünk picit még mélyebbre, milyen is lesz az új szezon?

Milyennek ígérkezik a Clone Wars harmadik évadja?

A harmadik évad első fele még mélyebb összefüggéseket tár fel, mint a második évadban, és sokkal bonyolultabb lesz a cselekmény is, amit nem tudom, az ifjabb nézők mennyire fognak érteni, illetve mennyire fogják élvezetesnek találni. Sokkal több lesz a politika, a szenátusi jelenet, az intrikák, a vesztegetések, és a korrupció, így például több részben is megcsodálhatjuk, miért is Lot Dodd a Neimoidiak szóforgató, csavaros eszű szenátora.

Ezzel párhuzamosan az akció, a csihi-puhi picit hátrébb szorul, de még a „legunalmasabb” részekben is azért lesz minimum egy kis lövöldézés, vagy egy kis fénykard suhogtató jelenet. Véleményem szerint ezúttal inkább az idősebb nézők, és a hardcore rajongók lettek megcélozva, mint célréteg. A kicsik azt is nehezen fogják megemészteni, hogy miért ugrál majd a rajzfilm az idősíkok közt. Lesznek olyan részek, amik még a PILOT epizód előtt játszódnak, és lesznek olyanok, amik az előző évadok egyes részei elé ugranak, mintegy előzményként bemutatva a történteket. Az első évad 5. részében megismert kopaszok („Rookies”) részből ismert klónok (Echo, és Fives, magyarul Visszhang, és Ötös, az, akinek a kék tenyérnyom lesz a mellvértjén) például ezúttal még tanulják a szakmát Kaminón, még a Richi bázis előtt jó pár évvel. Fura lesz látni, hogy most, a harmadik évadban készíti elő Cad Bane a Jedi Templomba való betörését, amit ugye a második évadban már megtett, ellopva egy értékes holokront.

Ziro a hutt is előbukkan ismét, picit időzavart okozva a fejekben, és több más epizód is zavaró lehet a fiatalabb nézők számára. Olyanok fognak szerepelni ismét, akiket már halottként ismerünk, így például még az Epizód 1-ben megölt Qui Gon Jinn is felbukkan, sőt gyilkosa, Darth Maul is rövid utalásszerű módon. De például Shmi Skywalker, Anakin Epizód 2-ben elhunyt édesanyja is ismét él majd. Felbukkan a Republic Commandóból ismert elit klón alakulat is, ami nagy öröm nekünk, akik a játékok világában is élvezettel kalandozunk a Star Wars univerzumában, de fájó hiba, hogy a 4 fős alakulat sajnálatos körülmények közt elkapott, ne adj Isten megölt tagját, Sevet is visszahozták a készítők, annak ellenére, hogy az oldalamon már bemutatott „Hetes” klón még az első geonozisi csata idején eltűnt/meghalt.

Republic Commando banner
Republic Commando banner

Ilyen, és ehhez hasonló időutazások tehát picit megzavarják majd a nézőket, de ha nem feltétlenül keresünk választ a miértekre, végül is örömteli, hogy további kedvenceinkkel találkozhatunk még egyszer a Clone Warsban is. Sőt! További jedik is megjelennek majd a részek alatt, olyanok, akiket idáig nem látunk Clone Warsos formában. Minden évadba bejön 2-3 új Jedi, ezúttal is örülhetnek majd a srácok, hisz látható lesz Quinlan Vos, Shaak Ti, Even Piel, és pár eddig ismeretlen jedi, Halsey, Knox, meg egy weequay jedi, akik egy része hősi halált fog halni sajnos. Véleményem szerint az évad második fele azonban fergeteges lesz, és mozgalmas, látványos, izgalmas részekkel kényezteti el az első pár részt végigásítozó, szenátusi és diplomáciai részeket unó srácokat!

Filmes párhuzamok a Clone Wars harmadik évadjában

A filmes párhuzamok is egyre erőteljesebbé fognak válni. A Clone Warsban is leképződnek egyes idáig animációban még soha meg nem alkotott, de a filmekből ismert gépek, láthatjuk a Trifightereket száguldani, és a rák droidokat lépegetni, sőt, ha minden igaz a filmhez hasonlóan itt is rá fog majd ugrani egy klón a tetejére, és felülről lövi ripityára. Megjelenik a rajzfilmben az ifjú Tarkin, és megalapozza a kapcsolatát Anakinnal, amit ugye mindannyian tudunk, hogy az Epizód 4 végéig, a Halálcsillag robbanásáig egy kölcsönös együttműködést fog jelenteni majd a két ember között. A fiatal Chewbaccát is megismerhetjük, és megérthetjük majd, hogy miért örökíti meg a Republic Commando, és a Galactic Battlegrounds is a Trandoshan nép, és a Wookie nép örök ellentétét. Megismerjük mélyebben a Huttokat is, a teljes kartelljüket, és Gardullát is, akiről az Epizód 1-ben szó is van, ha jól emlékszem tőle nyerte el Watto a kis Anakint és édesanyját. A Huttok környékén mindig nagyszámú slepp lebzsel, csodálkozva fogjátok látni, hogy már ekkor is köztük él Sy Snootless, a sárga bőrű, csőrös szájú molett énekesnő, akinek a szerepe ezúttal sokkal fontosabb lesz, mint hogy pipaszár lábait rogyasztgatva elénekeljen egy dalt, és egy fontos karaktert likvidál majd. Ráadásul a rajzfilmben is szerepet kapnak a víziók, a jövőlátó álmok, melyeket immár Ahsoka is képes lesz predikcióra használni, viszonylag pontos előrejelzésekkel szolgálva hol Padme Amidalának, hol másnak, még önálló küldetésén is megmentve a szenátort egy orvgyilkostól. Ahsoka egyébként picit idősebb lesz most, ráadásul ruháinak egyes elemei, sőt, fénykardja is megújult külsőt kap. Ez igaz lesz Kenobi mesterre, és Anakinra is, akik mind a ketten egyre inkább hasonlítani fognak Epizód 3-beli önmagukra. Egyes párhuzamok pedig egyfajta sorsszerű jóslatként fognak funkcionálni, érdekes lesz látni, ahogy Dooku gróf két karddal fogja ollóba Savage Opress nyakát, ugye ez az a mód, ahogy majd Anakin lefejezi Dookut az EP3-ban.

Új karakterek a Clone Wars harmadik évadjában

Előbb ugye megemlítette egy bizonyos Savage Opress-t, akit Dooku két karddal fog ollóba. Ő például egy vadi új karakter lesz, gyakorlatilag egy Darth Maul klón. Én rajta, és az idősíkok keverésén látom, hogy a Clone Wars project kezd a pénzről szólni, összeül a stáb, és akinek van valami jó ötlete, azt megcsinálják. Tök mindegy, hogy azon már túlhaladott a cselekmény, csinálunk egy visszaugrást, azt’ kész. A rajongók így is megeszik. Opress is egy ilyen húzzunk le még egy bőrt a rókáról projekt. Ki lehet majd szórni még egy csomó Maul figurát, picit átfestjük a testfestéseit, tetkóit, rakunk rá egy római kori páncélszerűséget, kezébe egy ormótlan nagy bárdot, vagy dárdafegyvert, aztán a gyerekek viszik majd, mint a cukrot. Igazából nem pontosan értem, miért tetszik annyira a srácoknak Maul, egy démoni karakter, aki már kinézetében is olyan, mint az ördög, negatív szereplő, gonosz, vérszomjas, ostoba, és agresszív, nincs egyetlen pozitív tulajdonsága sem, hát nesze, jön Maul 2, azaz Savage Opress. Ezen kívül lesznek ilyen piros hajú varázslók, Sith boszorkányok, akiknek talán Éjnővéreknek tudnám fordítani az angol megfelelőjét, (Nightsisters), akik véleményem szerint ugyancsak egy „rókabőrt” képviselnek. Ők már egyszer megtervezésre kerültek az Epizód 1-hez, de Lucas nem hagyta jóvá a karakterüket. Akkor. Most igen. Leporolták a concept artot, (koncepciós rajz), és ránk tukmálták, vegyétek-vigyétek, s meggyőződésem, hogy tetszeni is fog az embereknek, de nekem sem ők, sem a Maul klón nem jön be. Ezen kívül lesz még sok új karakter, ugye említettem egy csomó Jedit, régi nagyokat, és noname újakat, valamint lesznek új droidok, Aqua droidok, amik Kaminó ellen kerülnek bevetésre, és ilyen érdekes félgömb alakú bányászdroidnak álcázott brutál tűzerejű, bombát hordozó, öndetonációra képes pusztító masinák, amik viszont mind a ketten újszerű, és érdekes formák.Végezetül megszoktuk, hogy mindig jönnek be új klónok, na ez a másik örök tuti recept, idáig volt új AT-RT clone design, lángszórós klónok Geonózisra, téli cuccos Rex osztag, meg egy rakás pilóta és gyalogklón, most jön a harmadik hullám, csak győzzétek megvenni… Minden esetre lesz megint pár igen tetszetős klón ruha, gyakorlóruhában az első részekben, ARC ruhában Kaminón, és még sokféle klón design, ami részben jó, mert egy hadsereg valóban több fegyvernemből áll, amik külsőleg is meg vannak különböztetve a valóságban is, meg szeretjük és gyűjtjük is a klónokat, de kezd az ember telítődni, és elönt mindannyiunkat az az érzés, hogy ennek sosem lesz vége, mindig csinálnak egy új klónt, sosem fogjuk tudni kigyűjteni mindet, még ha a lakás összes polcán csak klón is lesz, egyszerűen nem fognak elférni. Az őszinte véleményem tehát az, hogy bár a karakterek mind érdekesek, és látványosak, az üzletszemlélet miatt rajongásunk tárgya kezd tömegáruvá, fullasztó dömpinggé válni, lassan elvesztve varázsát, ha ebben a szemléletben fogják a 4-5-6-7-X évadokat kiadni. Eljön a pillanat, hogy a Podrace pálya célegyenesében ezrével ülő nézőknek nevet adnak, és kiadják figuraként mindet egy podrace diorámában, és az ÖSSZES ewok „macit” az endori törzsből, azokat is, akik nem is látszódtak, de tudjuk, hogy rokoni kapcsolatban voltak a láthatókkal, vagy épp krumplit hámoztak a kunyhójuk belsejében…

A Clone Wars harmadik évadjának szinkronja

A fentebb említett „élő-halott” Qui Gon Jinnt nagy örömünkre Liam Neeson fogja szinkronizálni, aki a filmben játszotta a karakterét. Ez nagyon jó. Az is igen örömteli, hogy Anakin mamáját is a filmes színésznő, Pernilla August személyesíti meg. De számomra az, hogy játékokból ismert további szeretett karakterek kaptak szinkronmunkát, az még szenzációsabb! Nagy öröm lehetett például az angol kópiát hallgatva a Force Unleashed játékot szerető srácoknak viszonthallani TÖBB SZEREPBEN is a főhős, Galen Marek, alias Starkiller angol hangját, Sam Witwert. Ráadásul egy másik Force Unleashed karakter, Maris Brood szinkronművésznője is szerepel majd ezúttal a sorozatban, a hölgy neve Adrienne Wilkinson. Nagy élmény Raphael Sbarge szinkron munkája, akiről nekem míg világ a világ Dellis Tantor fog eszembe jutni, Barta Orsi barátomnak pedig ahogy a Carth Onasi cikkében olvashattátok is, a sármos KotOR hős, Carth. De a non plus ultra számomra ezúttal is Jennifer Hale művésznő munkája, aki rendszeresen olvassa az oldalt, az már sok helyütt találkozhatott a művésznőt méltató sorokkal, és munkáival, több Force Commander karakter mellett ugye ő volt Bastila Shan hangja a KotOR sorozatban, és immár harmadik évadja kölcsönzi a hangját Clone Wars karaktereknek is, volt már Aayla Secura, Cucchi szenátor, és a ródiai Lolo, akit ezúttal is megkapott. A magyar kópiát még nem hallottam, de értesülésem szerint nagy változások nem lesznek, a megszokott, szeretett, és az oldalamon már majd’ minden főrovatban hallható kitűnő magyar szinkron művészek viszik tovább a karaktereiket. Fájó pont, hogy Zsigmond Tamara művésznő nem veszi/kapja vissza Amidalát, s bár Csondor Kata munkájára sem lehet egyetlen rossz szót sem mondani, de a rajongók fülének idegen a megszokott Amidala hang helyett egy teljesen más tónusú női hang. A szerepet Tamarával azonosítjuk, sőt, magát Natalie Portmant is, kicsit fura, hogy kicsúszott a kezéből a karakter, talán érdemes lenne megkérdezni a rajongókat is, egy közvélemény kutatás segíthetne a stúdiónak tisztá(bba)n látni a rajongói elvárásokat.

A cikk tovább fog bővülni, ahogy kapom a további anyagokat a Tuner Broadcastingtól, adom tovább nektek, és képek is lesznek még! Ha további információkra éhezel, kövesd figyelemmel a rajzfilmet a Cartoon Networkon, és olvasd a CustomStarWarst rendszeresen!

Köszönöm, hogy meglátogattad a CustomStarWars oldalt. Gyere vissza mielőbb!

 A cikket írta: Rostás Norbert 2011. 03. 27.