Suvam Tan

Suvam Tan egy rodiai kereskedő volt a Knights of the Old Republic 1 játékban, aki egy elhagyott Régi köztársasági űrállomáson élt a Yavin mellett a Jedi Polgárháború idején. Miután Revannal összehozta a véletlen, Suvam Tan a barátja lett. Revan többször is meglátogatta rodiai barátját ezen az űrállomáson, beszélgettek, és nagyokat pazaakoztak (=egy kártyajáték), sőt, egyszer Revan segített neki, mikor pár Trandoshan thug (=rosszfiú) megtámadta, ezzel megmentve Suvam Tan életét. 

 

Suvam Tan a Nagy Sith Háborúk alatt rabszolga volt, de mikor rájöttek, hogy kitűnően ért a Baragwin fegyverkovácsoláshoz, elkezdték feltalálóként, fejlesztőként is használni őt. Exar Kun háborúja után az Régi Köztársaság kőkeményen lebombázta Yavin 4 majdnem az egész felszínét, legyilkolva rengeteg Sith-et, és sajnos Suvam Tan Baragwin barátait is. Mivel Suvam Tan gazdája is meghalt a bombázásokban, szabad lett.

Hogy megéljen, átkutatta a Yavin holdakat zsákmányolható alkatrészek miatt, csomó szaftos, fosztogatható területre viszont fejből emlékezett még rabszolga évei miatt. Állítása szerint még további „lootolható”, azaz szabadon zsákmányolható hely van még a felszínen, ahol a kegyetlen bombázások ellenére sok jó cuccot lehetne még találni.

Suvam Tan ezek után felköltözött a Yavin mellett keringő mesterséges űrállomásra, mely annak idején egy ellátó raktárként funkcionált, de immár elhagyatottan állt a háború után. Ott rendezkedett be, kialakítva egy kellemes kis műhelyt magának, kitűnő kellékeket barkácsolva magának, és eladásra, és mivel cuccai világhírűek lettek, hamar felkeltette a Tőzsde figyelmét is (ez egy bűnszervezet neve, nem egy érték, vagy árutőzsde). Találmányait sokan meg akarták szerezni, így hamar a csempészek is felfigyeltek rá. Suvam Tan kényszerből üzletelt velük is, akik „megvédték”, és kajával, valamint további nyersanyagokkal és alkatrészekkel látták el őt, cserébe azért, hogy csináljon nekik tuti fegyvereket, kiegészítőket, és páncélokat. 

Még egy fénykardot is csinált, amibe egyesek szerint készített, mások szerint csak talált néhány eszméletlenül erős kardkristályt, név szerint a legendás „Védelmező szíve”, és az „Erő palástja” nevű fénykard kristályokat, melyeket a későbbiek során eladta barátjának, a valamilyen formában újjászületett Revannak, aki nagy hasznát látta mindkettőnek a Csillagkohót kutató küldetéssorozata során.

Suvam Tan más értékes tárgyakat is talált, és/vagy készített, melyeket mindig megosztott barátjával, Revannal, aki utánpótlás bázisként, és fejlesztő üzemként használta ezt az űrállomást.

Többek közt innen ruházta és fegyverezte fel magát és csapatát, valamint más kiegészítőket is tőle szerzett be, melyek sokkalta erősebbek voltak, mint bármely hasonló eszköz a többi más bolygókon fellelhető kereskedőtől. Ugyanakkor azt se felejtsük, hogy Suvam Tan a Yavinon minden felesleges cuccunkért sokkal többet hajlandó fizetni, mint bármelyik másik kereskedő bármelyik másik bolygón. Ha Revannak, vagy csapata bármely tagjának volt valami cucca, melyre már nem volt szükségük, egy már nem olyan erős fegyver, amit már nem használtak, egy gyenge páncél, melyet már nem hordtak, mert már volt egy vastagabb, de még a Tatooine swoop versenyeken kapott verseny kötvényekért, és a zsákmányolt wraid lemezekért is sokkal többet kapunk majd Suvamtól, mint bárki mástól! Csak ajánld fel neki megvételre felesleges dolgaidat, Suvam Tan sokkal több kreditet fog fizetni! Ezért vele kereskedni javasolt, és jövedelmező! 

Ráadásként Suvam Tan egy szenvedélyes és professzionális pazaak játékos, ez a kedvenc időtöltése. Extra meglepetésként Suvam hajlandó lesz velünk is Pazaakozni, akár egy kőkemény 750 credites téttel is, ami a játék legnagyobb nyerhető pazaak nyereménye! És mivel egy brutális összeget kártyázhatunk össze nála, amiből egyből durva cuccokat vehetünk nála, gyakorlatilag ingyen juthatunk olyan dolgokhoz, melyek a játék legerősebb cuccai lesznek! Persze ez nem olyan könnyű dolog, mint amilyennek hangzik, mert Suvam Tan egy remek játékos, és a saját lapjaival szinte minden leosztást meg tud csinálni 20-ra. Mindenesetre ha sikerül megvernünk őt valahogy 10 alkalommal, nemes ellenfélként fel fog ajánlani egy 20% engedmény boltja összes cuccából, még a legjobb páncélokból is, (mint ez a fekete kitin páncél, melyet a Revanom visel ezen a manaani screenshoton) sőt, még az áhított fénykard kristályokra is ad kedvezményt!

Szóval mielőtt bármit is veszünk tőle, próbáljuk őt legyőzni 10 alkalommal hiszen onnantól Suvam mindent olcsóbban ad majd nekünk! A boltja legeslegjobb cuccai a Heart of the Guardian (a Védelmező szíve) és a Mantle of the Force (az Erő palástja) fénykard kristályok, melyeket Revan tud használni, valamint a könnyű és nehéz kitin páncélok, melyeket Revan és/vagy Canderous Ordo tud felvenni általában, (előképzettségtől függően „heavy armor viselés kell hozzá”) melyek a játék legjobb fejleszthető páncéljai, és sok extra bonuszt fognak adni (Erő+Ügyesség), ráadásként Suvamnál lehet csak vásárolni Baragwin termékeket, például Baragwin páncélt Missionnek,

ami kb. extra 8 lopakodás pontot ad neki, és lesznek Baragwin pajzsok T3-nek és HK-47-nek is, amik SOHA nem merülnek le, és kitűnő védelmet adnak, mellyel robotjainkat gyakorlatilag sérthetetlenné tehetjük ezzel az egyetlen pajzzsal! Ezen a screenshoton T3 épp egy baragwin pajzsba burkolózik, (Suvam Tantől vettük neki) az a vörös aura körülötte mutatja, hogy a pajzs aktív, ráadásul T3 egy Baragwin lángszóróval égeti az előtte álló Sith tanítványt.

Revanom csak áll, és mosolyogva figyeli, ahogy ügyes kis droidja úgy leperzseli ellenfelét, mint egy toros disznót, ráadásul a Sith szinte beleolvad a betonba a pusztító, nagy hőfokú lángok miatt! 

Mikor egyszer Revan ismét meglátogatta régi rodiai barátját, arra toppant be, hogy trandoshan fejvadászok veszik körbe Suman Tant.

Revannak nem volt más választása, megtámadta a gonosz trandosiakat, mivel azokkal nem lehetett beszélni, mindenképp meg akarták ölni a rodiait. Revan megölte a Trandoshan agresszorokat, és megmentette Suvam Tan életét. Bár ez nem tette Suvam Tant igazán boldoggá, hiszen tudta, a hiányzó Trandoshaneket hamarosan felfedezi a Tőzsde, és még többet küldenek, és ezért bár Suvam életben maradt, el kellett menekülnie rejtekhelyéről. Ezután már Revan soha többé nem fogja tudni itt meglátogatni a játék során sem, a Yavin űrállomás soha többé nem lesz választható uticél az Ebon Hawk nevű űrhajónk számára. 
 

Tekintsétek meg a custom Suvam Tan figurámat!

Custom Suvam Tan kezében tart egy pazaak 7 kártyalapot, és 2 értékes kardkristályt


Custom Suvam Tan egy pazaak kártyával és a Védelmező szíve és az Erő palástja fénykardkristályokkal


Köszönöm, hogy a CustomStarWarst látogatod!

A cikket írta: Rostás Norbert 2010. 09. 09. (a figura készülte évekkel azelőtt.)