HK-47

A cikket és a custom figurát a HK-47 cikk, és a KotOR2 rovat nyitóhangját számomra elküldő Kristoffer Tabori tiszteletére ajánlom. A rovatnyitó hangokat kizárólagos felhasználásra kapta a CustomStarWars oldal, utánközlése tilos. A Művész hangüzenete ezzel a konzollal indítható, hallgassátok szeretettel!

HK47 egy Hunter-Killer (vadász-gyilkos) droid volt, amit, vagy összetett személyisége révén talán megkockáztathatjuk, hogy akit Darth Revan készített a Jedi Polgárháború idején, hogy HK merényletei révén nyers agresszió, és katonai incidensek nélkül megszabadulhasson azoktól, akikről úgy vélte, destabilizálhatják a galaxist. Bár HK-47 egy egyedi, és saját szóhasználata szerint szuperior konstrukciónak vélte magát, felépítése és szerkezete nagyban hasonlít a Czerka Vállalat által épített hasonló vadász-gyilkos robotokra. Igazság szerint Revan is egy HK-24-es droidot vett alapul, mikor megtervezte HK-47-et, persze azt alaposan felturbózta saját ötleteivel. HK-47 kifejezetten büszke volt „tökéletességére”, minden embernél, sőt, minden robotnál felsőbbrendűnek tartotta magát. Egyedül Revant tartotta nagyra, őt is inkább még a Darth Revanként végrehajtott gonoszságai alapján, melyeket HK egyszerűen csak „kreatív atrocitásoknak” nevezett magában. Programozása révén ugyanis HK-47 feltűnően élvezte a vérontás és agresszió minden formáját, és mivel ebben ő nagyon is jó volt, számára ez egyenértékű volt egyfajta művészettel. Lesújtó véleménye volt az emberekről, gyilkolási művészetének tárgyairól, el is nevezte őket húspofának. Ez a „húspofa” (meatbag) szállóige onnan ered, hogy Darth Revan tanítványa, Malak arca olyan kis húsos volt ifjabb korában, és HK ezért egyszer húspofának nevezte őt, melyen Malak jól felbakkerolta magát. Ezen Revan jól szórakozott, és átprogramozta HK-t, hogy Malakot innentől csakis így szólítsa, sőt, látva, hogy ez milyen vicces, később megint átprogramozta, hogy az összes emberre, (kivéve a mindenkori gazdájára,) a húspofa kifejezést kell használnia.

Revan úgy tervezte HK-47-et, hogy úgy nézzen ki, mint egy sima protokoll droid. Kinézete miatt sokan össze is tévesztették a robotot egy protokoll droiddal, ezt jól fel lehetett használni ellenük, az utolsó pillanatig titkolva valós céljait, miszerint likvidálni jött áldozatát. HK-47 egy profi orvgyilkos volt, és nagyon innovatív módon használt fel több technikát is, hogy levadássza a célpontot, mely akár egy Jedi is lehetett!

Darth Revan speciális tervezése és fejlesztései révén HK-47 bárkinek veszélyes ellenfele lett, akár lesből támadott, akár szemtől-szemben, hatékonyan harcolt. Revan feltöltötte HK-47 memóriájába az emberi test teljes anatómiai adatbázisát, aki ezáltal gyakorlatilag egy megtestesült terminátor lett.

hk47_emberi test anatomiai_adatbázis

Kapott egy “agility upgrade” nevű modult, mely által sokkal ügyesebb lett, és lecsökkent a reakcióideje.

hk47_agility_upgrade

Harci programot is kapott, mely révén halálos pontossággal bánt mindenféle lőfegyverrel, ráadásul képes volt olyan egyszeri töltésű (10 lőszeres) droid karhoz hasonló fegyverekkel is lőni, mint pl. az olvasztó ágyúval (egyfajta droid lángszóró kar), idegbénító karral emberek ellen, ion ágyúval robotikus ellenfelek ellen, plazma fegyverekkel, vagy épp karbon fagyasztó karokkal.

hk47_droidkarok

HK-47 nagy affinitással bánt a ismétlő fegyverekkel, és a mesterlövész puskákkal is, de én a legpusztítóbbnak és legveszélyesebbnek a képen látható charric puskával éreztem őt.

hk47_charric

Mivel azelőtt Darth Revan maga is Jedi volt, ezért jól ismerte őket, ismerte gyenge pontjaikat, ezért jól fel tudta készíteni robotját azokra a technikákra, melyekkel eséllyel likvidálhat Jediket is, mely technikákat HK-47 később a Sötét Oldali Exile Jedinek át is adott, hogy leverhessék Jedi ellenségeiket. HK-47 például előszeretettel használt olyan fegyvereket a Jedik ellen, melyek ellen nem lehetett fénykarddal védekezni, ilyenek voltak a különböző gránátok, szonikus (hang) fegyverek, rakétavetők, plazma töltetek, mérgek és gázok, melyekkel minddel precízen bánt harc közben. Ezeket nem lehetett fénykarddal visszaverni, sőt, a hangfegyverek még a Jedi koncentrációját is megtörték, mely miatt nem-, vagy csak kevésbé tudott Erőt használni. Az aknák és a gázok hasznosak voltak, hogy meglepetésszerűen lehessen megtámadni a Jedit, mely előnyt adhatott HK-47-nek a csatában. Ezenkívül HK beszélt arról is, hogy egy mesterlövész puskával messziről, észrevétlenül tudta leszedni akár Jedi ellenfeleit is. HK-47 képes volt megtörni a Jedi ellenfelei akaraterejét is, megkérdőjelezve hitüket, mely ugyancsak legyengítette koncentrációjukat, és megszakította kapcsolatukat az Erővel. Ha ez mind-mind hiábavalónak is bizonyult volna, Darth Revan megtanította droidját arra, hogy ilyenkor érdemes a Jedi civil társait megtámadni, mert a Jedik ez esetben sokszor feláldozták magukat, hogy megmentsék a társukat, akár bevetve magukat az áldozat elé.

Mint sok más droid, HK-47 is profi mechanikus volt, azaz értett a javításhoz,  a robbantáshoz, a zár és kódfeltöréshez, valamint a számítógép konzolokhoz, de leginkább a harchoz, melyet egy speciális warfare upgrade növelt meg benne. Revan ezen kívül még sok esetleges problémára felkészítette a robotját, ezzel hihetetlen mértékben megnövelve összhatékonyságát, és így csúcsra fejlesztve küldte küldetésekre.

hk47_warfare_upgrade harc fejlesztő  modul

Mikor HK épp egy küldetésen volt, Darth Revant megtámadták a Jedik, és saját tanítványa, Malak is turbólézer tüzet zúdított Revan zászlóshajójára. Revan elesett, beverte a fejét, és elvesztette emlékezőtehetségét, így HK-47 létére sem emlékezhetett. HK mandalóriai területen elvégezte a feladatát ugyan, de motorikus funkciói megsérültek, és egy mandalóriai katona elkapta őt. HK-47 ezen kívül gazdájához hasonlóan a memóriáját is elvesztette. Nem tudta ki ő, miért készült, csak azt tudta, hogy erőszakra termett. Nem értette, miért lett ilyen, de élvezte a dolgot. A mandalóriai megszerelte a robotot, (ezért van az a mandalóriai implantátum benne, mely Canderous Ordohoz hasonlóan regenerálja életerejét), és elkezdte őt használni, hogy kinyírassa riválisait, hogy feljebb kerülhessen a mandalóriai ranglétrán. Végül a mandalóriai ráküldte HK-47-et magára az akkori Mandalore-ra. Ez hiba volt, mert a Mandalore elkapta a robotot, és átprogramozta, hogy ölje meg azt, aki küldte. HK-47-nek ennek eleget kellett tennie, de mivel alapprogramja szerint ki kell kapcsoljon, ha a mindenkori gazdája elhalálozik, lepuffantotta mandalóriai gazdáját, majd deaktiválta magát. A Mandalore ezek után eladta a droidot Bochaba a Huttnak, Sleheyron gonosz bűnöző Huttjának.

Bochaba arra szerette volna használni HK-t, hogy általa fenntarthassa „Sleheyron legrettegettebb gonosztevője” címét. HK-47 egyetlen esztendő alatt 322 célpontot végzett ki Bochaba utasításai szerint, ám egy riválisa ezt megunta és megölette a Huttot. Emiatt HK ismét lekapcsolta magát.

Ezután egy coruscanti szenátorhoz került, aki egy sima protokoll droidnak vélte HK-47-et. A szenátor egyik asszisztense azonban rájött a robot merénylő funkcióira, és tájékoztatta a szenátort, aki lelövette az asszisztenst, majd elkezdte a droiddal kivégeztetni politikai ellenfeleit. Már majdnem kinevezték őt főkancellárnak, mikor már csak egy “kolonctól” akart megszabadulni, a feleségétől, aki csalta őt. HK megközelítette a feleséget, és szeretőjét, és becélozta a nőt. A szenátor azonban megijedt, meggondolta magát, és megpróbálta megakadályozni a merényletet. Belépve a nő és HK közé ő kapta a feleségnek szánt golyót. HK-nak ismét nem maradt más választása, lekapcsolt. A feleség ezután eladta őt a Systech Corporation egy tisztségviselőjének.

A hivatalnok először mint egy protokoll droidot, majd testőr droidot használta HK-t, majd rájött orvgyilkos protokolljára. Ezután egy rivális cég alkalmazottjaira uszította a robotot, mert azok egy olyan terméket csináltak, mely piacra kerülve lerontotta volna a hivatalnok hasonló témájú eladási statisztikáját. A hivatalnok később jött rá, hogy az a cég is a Systech egyik leányvállalata, de mire erre rádöbbent, HK már kiszedett 104 alkalmazottat az ottani pakliból. A hivatalnok zavarodottságában rátámadt HK-ra egy ceruzával, beledöfte a robotba, ami elektromos áram kisülést okozott, mely agyonütötte a férfit, egyúttal tönkretette HK-47 merénylő modulját is. Mivel vétlenül ugyan, de HK megölte a gazdáját, ismét lekapcsolta magát.

Mindezek után került HK-47 ahhoz a Yuka Laka nevű ithoriai droidkereskedőhöz, aki a tatooine-i Anchorhead egyik boltjának volt a tulajdonosa.

yuka_laka_droid_boltja

A kalapácsfejű rárakott HK-ra egy korlátozó pecket, mely letiltotta a memória-hozzáférését, és a merénylő funkcióit. Ilyen előzmények után, és ilyen állapotban találta őt meg az amnéziás és a Jedik által átnevelt Revan, első és jelenlegi új gazdája. Azonnal megvette a droidot, hiszen szüksége volt rá, HK-47 ugyanis beszél a tusken fosztogatók szamárnyerítéshez hasonló nyelvén is, és Revannak megoldást kellett találnia a tuskenek állandó támadásaira a Czerka vállalat és a helyiek ellen.

hk47tusken nyelvre fordít

Így HK-47 újraegyesült gazdájával, bár egyikőjük sem emlékezett a másikra. Revan azonnal elkezdett dolgozni a roboton, részben visszaállította képességeit, melyek adtak neki néhány extra ügyesség pontot, és mandalori implantátuma megjavítása után 6 másodpercenként egy életpontot regenerálódott, tovább javítva már három másodpercenként egyet.

revan megpróbálja megjavítani hk47et

Ráadásul „életereje” és ügyessége is megnőtt, HK-47 25-ös dexterityvel minden lövése pontos találatot fog eredményezni.

hk47_25ös dexterityvel igazi mesterlövész

Revan a robot memóriáját is túlnyomórészt megjavította, (ekkor kerülnek elő az előző gazdáiról származó emlékek), ám a fő memória áramkörét ekkor még nem tudta megjavítani, mert ahhoz egy olyan esemény kell, mely azonosítja Revanban az eredeti gazdáját. A droid innentől hűen szolgálta Revant, egészen a Csillagkohóig, és kicsit még utána is. Mikor Revan később elutazik az Ismeretlen világokba, hogy szembenézzen egy általunk ismeretlen veszéllyel, HK-47 el akarta kísérni, hogy megvédhesse, ám Revan egyedül ment el, hátrahagyta az Ében Héján HK-47-et és T3-M4-et mesterével, Kreiával, távozott és soha nem jött vissza. HK soha nem bocsátotta ezt meg magának.

t3_vs_hk47

Nem sokkal később, mikor Darth Sion flottája megtámadta a menekülő Jediket, többek közt az Exile Jedit is, HK-47 egy harcban megsérült az Ebon Hawk fedélzetén, ami végül az Exile kezébe került, az egyik kis szobában működésképtelenül ácsorgó HK-47-el együtt.

Az Exile végül megjavította a robotot, részben a rátámadó HK-50 droidokból kinyert alkatrészekből, részben egy Nar Shaddaa-i kereskedőtől megvéve robot alkatrészeket. Hk-47 az Exilet is hűen kísérte annak útján, hogy megtalálják a túlélő mestereket, sőt, meg is tanította az Exilet azokra a Jedi ölő módszerekre, melyeket annak idején Darth Revantól tanult. HK hamar visszanyeri majd emlékeit az előző gazdájával és annak társaival folytatott közös útjukról. Az egyik legviccesebb jelenete is ebből fakad, mikor Bastila Shant, és Carth Onasit utánozza saját hangjukhoz hasonlóan majd az Exile Jedinek. Nagyon tetszik, ahogy a társak mondatait is „Master”-rel kezdi, azaz úgy, ahogy ő szólította Revant. Bastila például ilyen lesz HK női hangú előadásában: Oh Master, menjünk át a másik szobába kettesben, és dugjuk össze a fejünket azon a nyálas gusztustalan módon. J Király. Carth Onasi pedig nem csak a társak idegeire ment állandó bizalmatlan aggályoskodásaival, hanem bizony HK-ban is ezeket a benyomásokat keltette: „Nem bízok benned Master! Senkiben sem bízok, és ezután sem fogok! Hagyjatok békén!”

Járulékos információk HK-47-ről:

HK-47 neve onnan származhat, hogy a BioWare programozójának, Drew Karpyshynnek volt egy biliárd csapata, akiknek mindannyiuknak a vezetékneve vagy H-val, vagy K vagy kezdődött, valószínűleg 4:7 arányban. De az is lehetséges, hogy a híres AK-47-es puskát alkalmazták rá, de előfordulhat, hogy a Hunter Killer szó rövidítése.

hk47_hunter_killer droid csata közben

HK-47 hangját a magyar kötődésű Kristoffer Tabori adta a 2003-as KotOR1-ben, majd a folytatásban, a 2004-es KotOR2-ben is. A művész az egyetlen, akihez nemzetünk révén magyarként kötődhetünk, és rendkívül megtisztelő, hogy a hangját adta az első magyar custom oldalhoz. Bár a férfi játékosok számára Jennifer Hale és Kelly Hu hangja jelenti a legnagyobb élvezetet természetesen, de mégis úgy vélem, hogy a játék egyetlen magyar származású művészének baráti üzenete mindennél többet jelent! Mikor kapcsolatba léptem a művész úrral, én egy egyszerűbb, rövidke baráti üdvözletet szerettem volna tőle, amiben bemutatkozik, és HK-47 színészeként köszönti a rajongókat a saját hangján. A művész emlékezett, hogy a hangját gépileg torzították, de én nem kívántam volna egy olyat, bőven megelégedtem volna egy saját hangon elmondott Kristoffer Tabori baráti üdvözlettel. Nos, egy olyat is kaptunk, sőt, egy hihetetlen ráadás ajándékként a művész önszorgalomból készített egy saját intrót, egy olyan hangmintát, melyről álmodni sem mertem, kitalált nekünk egy vicces kis HK-47 bemutatkozást, melyben ugyan olyan módon elődeklarálja a mondandóját, meatbagnek titulálja az embereket, és ironikus szavakkal titulálja a halló berendezésünket, melyet az emberek „fülnek” neveznek. Ugyanazzal a vicces kommunikációval találkozhattok, mint a játékban, csak sokkal egyedibbel, egy olyan mondatsorral, melyet DIREKT nekünk küldött a művész! „Broadcasting: Hello to all Hungarian meatbag fans of Knights of the Old Republic, who are within hearing range of this transmission. Snider side: It is hard to imagine giving the pathetic hearing device meatbags employ name that ear, hahahaha. With great warms: This is HK-47 channelling my presence through the meatbag of thespean Kristoffer Tabori, wishing all Hungarian meatbag fans happiness and good will. With relish: Now, shall we all band together, and start killing and destroying with a band on?” Mely lefordítva nagyjából annyit tesz: „Adás kezdés: Üdvözlet a Knights of the Old Republic összes magyar rajongójának, azoknak a húspofáknak, akik hallják ezt az adást. Rosszindulatú közbevetés: Mindezt nehéz elképzelni azzal a szánalmas hallóberendezéssel, melyet a húspofák fülnek neveznek, hahaha! Nagy melegséggel: HK-47 vagyok, jelenlétemet egy Kristoffer Tabori nevű színművész húspofa közvetíti felétek, és általa kívánok a magyar rajongó húspofáknak sok boldogságot és minden jót! Ínyemre levő kívánság: Nos, most már végre mindezek után összetársulhatnánk, hogy együtt nekifoghassunk végre a húspofák leöldösésének, és a rombolásnak?” Ez lenne a HK-47 üdvözlet! Nem semmi, ugye? S még egyszer, ezt Kris pusztán szeretetből készítette a részemre, hogy megoszthassam a magyar rajongókkal személyes üdvözletét! Ez igen megtisztelő, és nagy öröm! Nem minden művész szereti a rajongóit, és még sok távolba szakadt hazánkfia is rekord idő alatt felejti el gyökereit, szerencsére a magyar nevelő apja révén az amerikai Kristofferel nem ez a helyzet. Bár amerikai, George Tabori révén valamilyen módon Magyarországhoz is köthető, így gyakorlatilag ő az egyetlen magyar vonzatú művész, aki a KotORban alakított. Persze számunkra ez a szerepe a legkedvesebb, de ezen kívül is sok szerepben tündököl a művész. Remek színpadi művész, több oldalnyi előadásban állt már a színpadon, sok filmben alakított epizód szerepektől nagyobb szerepekig, rendezett már színházi darabot és TV filmet, sorozatokban volt látható, pilotokat és reklámokat mond fel napjainkig, hangoskönyvet olvas fel, valamint ugye játékokban szinkronizál, a Star Warsos KotOR sorozat és az Empire at War mellett volt már a Battlestar Galacticában, a Pókemberben, a Gladiusban, a Dungeons and Dragonsban, az Everquest II-ben, és a 2010 nyarán kijött Aplha Protocolban is. Kristoffer Tabori munkája által HK-47 nyerte az év legeredetibb játék karaktere díjat és a 2003. év NPC-je díját is. Ő talán egyike a legnépszerűbb karaktereknek, vicces beszólásai miatt nagyon szeretik. Mondatai kétszer ütnek, először is vicces tartalmuk miatt, másodszor pedig azért, ahogy mondja őket. HK-47 egy igen eredeti módon beszél, minden mondata előtt kategorizálja mondandóját. Például ha kérdése van, először azt mondja, hogy kérdés, majd megkérdezi, amit akar. Ilyesmi:

Kommentár: Én is így vélem. Azt hiszem ezt a terhet viselnünk kell egész életünkön át, Mester. No sebaj. Ne gyilkoljunk le valakit, hogy kicsit felvidítsuk magunkat?  🙂

Még sok HK-47 poénbombát találhattok csokorba gyűjtve a következő címen, de én is készítettem nektek egy csomót:

HK-47 mondások, beszólások, viccek, mondatok:


A játék során rengeteg alkalommal fog poénkodni HK-47, csak vigyük magunkkal mindenhova!  Ezen a képen a Dantooine-on vagyunk, levertünk egy helyi embert, melyben HK nagy örömmel vett részt.Állítás: Mester, vannak olyan pillanatok, amikor a tetteid megbizsergetik a viselkedési áramköreimet. 

hk47 vicc2

Ezen a képen a Dxun-on vagyunk, és éppen felrobbantottunk egy mandalori harcost, egy permacrete detonátorral. Érdeklődés: Hát ez csodás volt Mester, legközelebb megpróbálhatom én? Mármint a detonátor lenyomását. 🙂

hk47 vicc4

Picit maradjunk még a Dxunon, bár lehet, hogy ennek HK-47 nem nagyon örül. A dzsungelben ugyanis egy vadállat a lehető legkényesebb helyen harapja meg HK-47-et. Szerencsére azonban HK szuperior konstrukció, nem egy mirigy vezérelt organikus húscsomó, mert az a bizonyos „húscsomó” nagyon tudna fájni, így azonban meg sem kottyan neki a harapás, s bár Exile és Brianna azonnal beindítják kardjaikat, és segítségére sietnek, mire odaérnek, HK-47 egy precíz fejlövéssel végez majd a vaddal. 🙂

hk47 szeme közé röhög és a szeme közé lő a dxuni vadállatnak, hiába harapja az lágyékon

Itt HK-47 saját robotikus tökéletességét hangsúlyozza az emberi test fogyatékosságaival szemben, mondván, hogy ő egy szuper konstrukció.Válasz: Oh kérlek Mester, ez az ötlet még feltételezésnek is rossz. Ti csak mirigy vezérelt húscsomók vagytok, míg én egy szuperior konstrukció.

hk vicc5

Telos visszafoglalásakor egy Dark Exilenak lehetősége van egy sérült telosi katonát megszabadítani fájdalmaitól, de nem gyógyszerrel, hanem lézerkarddal. Miután kinyírták, HK-47 így reagál: Megfigyelés: Egy egészen lenyűgöző spektrumban végzed a gonoszságaidat, Mester. Már alig bírom kategorizálni őket!

Itt az Ében Héján mondtam valami gonoszságot HK-47-nek, aki így reagált: Olyan vagy Mester, mint valami véletlen gonoszság generátor, ami igen örömteli. Megmérgezel mindent, amivel csak kapcsolatba kerülsz. Gyakorlatilag maga a végzet vagy mindenhol a szerves húscsimbókok számára!

hk vicc

A Dxunon vagyunk ismét, valakit legyilkolt a gonosz Exile és a két gonosz droid, GOTO, és HK-47. HK így reagált: Állítás: Az ilyen cselekedeteid miatt vagyok büszke arra, hogy a hűséges droidod lehetek.

hk47_vicc3



HK-47 a Tatooine-on lebecsmérlően nyilatkozik egy nem túl komoly kihívást jelentő ellenfélről:Készítsd a sugárvetőket mester, ez mókás lesz!

hkpoen3

HK nem csak fegyverrel, hanem szavakkal is védi mesterét. Mikor egy Dark Jedi beszólt neki Manaanon, HK így kelt a védelmére: Kommentár: A mestert nem lehetséges elpusztítani. Azt javaslom, fuss amíg a fegyverem bemelegszik, húscafat. 

hkvicc

Mikor a Korribanon Uthar Wynn nem nagyon ad ötleteket, mivel tudná a Dark Revan lenyűgözni őt, HK-47 feltalálja magát, és azt javasolja Mesterének, hogy akkor az épület lakóinak lemészárlásával nyűgözzék le esetleg a Sith mestert.

hkpoen2

HK-47 ért a Jawak nyelvén is. Lefordította egy Jawa mondandóját Revannak, hozzátéve, hogy ez a dialektusuk szerint kb. 98%-os fordítás volt. Íme a maradék 2: Fordítás: A maradék 2% szerint azonban elképzelhető, hogy ez a miniatűr kis organizmus csak a bajt keresi, és csak szeretné, hogy valaki lelője. Ha segítünk neki ez ügyben, jó lenne, ha ENGEM bíznál meg erre a feladatra, Mester.

hk_poen

Ezt a wookiet mandalóriai vadászok sebesítették meg. Mikor segítséget kért a Sötét Revantól, az ott hagyta megdögleni, még meg is sértve, hogy miért volt ilyen gyenge, és hogy örüljön neki, hogy ha Ő nem végzi ki a wookiet. HK-47 ezt a „kezelést” igencsak megfelelőnek találta!

hk47poen

Mikor Revan megszerezte Ajunta Pall kardját Korribanon a Sötét Nagyurak Völgyében, a piramisból kifelé jövet a Sith akadémia egy másik tanítványa, Sharadan az olcsóbb megoldást választja, és megfenyegeti Revant, hogy adja át az értékes kardot, vagy elveszi tőle erőszakkal. HK-47 azonnal gazdája védelmére kel, befenyítve Sharadant, hogy amelyik kezével hozzáér mestere zsákmányához, azt ő azon nyomban kitépi, mint egy szöcske lábát!

hk_vs_sharadan

S végül egy szerelési poén. Mikor egy szerelésben kevésbé járatos női Revannal próbáltam a szükséges javításokat elvégezni HK-47-en, párszor sikertelenül kellett befejeznem a műveletet, néha még kisebb károkat is okozva a robotban. HK ezért bizalmatlanná vált, és bár nem egy az egyben, de gyakorlatilag bénának titulált, és közölte, hogy ő túl értékes ahhoz, hogy egy ilyen ostoba szerelő tönkrevágja a szuperior funkcióit. 🙂

hk_poen_szerelés

Mikor kiszabadítjuk Griffet, Mission Vao testvérét a tuskenek fogságából, a Chief azt mondja, vihetjük. HK-47 fordít nekünk. Hozzáteszi, hogy szerinte Griff oly lényegtelen, hogy a tuskenek nem is pazarolják arra az időt, hogy kinyírják. Az előzékeny HK felveti, mint lehetőséget, hogy akkor ezt mi elvégezhetjük helyettük. Ő szívesen segít is ebben, gondolom én. 🙂 Pusztán jóakaratból.

***


Legtöbb figurámat már évekkel ezelőtt készítettem, mikor még nem tudtam róluk digitális fázisfotót készíteni. Olvasói kérés érkezett hozzám, hogy nagyon tetszene nektek egy félkész állapotot ábrázoló kép is, mert izgalmas, hogy miből lesz a cserebogár. Valamint egy tervezési képet is szerettetek volna. Hát íme a fej terve, és a félkész állapot egy képen. Egy magnaguard torzó volt az alap, minden putty rajta, szerencsére HK-47 egy olyan projectem, amiről már volt ilyen jellegű fotóm:

hk47_készítési fázis

Tekintsétek meg a custom HK-47 figurámat is!

custom HK-47 figura elölről fegyvertelenül

custom_hk47_elölről

custom HK-47 figura elölről egy távcsöves puskával

custom_hk47_figura

custom HK-47 figura hátulról

custom_hk47_figura hátulról

custom HK47 figura balról

custom_hk47_balról

custom HK-47 figura jobbról

custom_hk47_jobb

custom HK-47 figura féloldalról

custom_hk47_perspectivikusan

Köszönöm a figyelmet, a CustomStarWars visszavár! 

írta: Rostás Norbert 2010.08.11. a figura készülte évekkel azelőtt