Shock trooper

Filmes custom figurák – Shock trooper

A jellegzetes piros felségjelekkel díszített páncélzatú shock trooperek mindennapos látványt jelentettek Coruscanton, mivel ők képezték a Galaktikus Főváros rendfenntartó erőit, ők őrjáratoztak a nyilvános helyeken, még a plázákban is, és ők védelmezték a kormányzati épületeket, börtönöket, és a leszálló platformokat is, valamint a nagy Szenátusi Rotunda épületet. Ezt a klón osztagot maga Palpatine főkancellár javaslatára hozták létre, melyet a Háborús Tanácsadói Testület, és a “Homeworld” (Otthoni Világ-, de hogy megmaradjon a H kezdőbetű, lehet Haza) Védelmi Parancsnokság hagyott jóvá. Bár ők is ugyanazt a Kettes Fázisú klónpáncélt viselték, mint a többi klón a Klón Háborúk utolsó éveiben, mégis testszerte pirosra festett páncéljuk jellegzetesen elkülönítette őket a többi csapattól. Ezeknek a klónoknak joguk volt nyílt utcán igazoltatni az embereket, és másfajta biztonsági eljárásokat is alkalmazhattak. Azt pletykálták róluk az emberek, hogy “bizonyos felsővezetők” személyes területét is őrzik, és az esetleges vezető- vagy háború ellenes tüntetéseket kegyetlenül levernék. Mint minden klónnak, nekik is a DC-15A puska, és a DC-15S pisztoly volt a fegyverzetük, meg pár termál detonátor. Ugyan nem hivatalos forrás a Clone Wars animációs sorozat, ám meg kell említenem, hogy abban a shock troopereknél electro staff van, olyan bénító pálca, mellyel a hivatalos források szerint Grievous tábornok magna testőrei rendelkeztek. Ezt a koncepciót nem szeretem, hisz jól tudjuk, milyen hosszú, és nehéz volt a magnákat kiképezni, vagy inkább beprogramozni a kendo harcmodorhoz hasonló staff harcra. Azt is tudjuk, hogy a klónok a tudásukat részben az urnában kapták előre programozott rutinok szerint. Elképzelhető azonban, hogy Kaminón kaptak gyakorlati kiképzést elektromos bot kezelésre, főleg ha “csak” mondjuk fegyvertelen rabokat kellett vele sakkban tartani mondjuk egy börtön blokkban.

Ahhoz nem kell virtuóz módon kezelni a staffot, elég, ha megrázzák vele az engedetlenkedő rabot, mint egy ösztökével, hisz megölni úgy sem akarják, csak megrendszabályozni. (Arra azonban elegendő lett volna a DC15 is, amit egyetlen gombbal át lehet kapcsolni ugye bénító lövedékre.) Azonban az ötödik évadban látható, ahogy az Ahsokához érkező Anakin ellen is elektromos botot rántanak, mikor az vonakodik otthagyni Ahsokát, és/vagy átadni a fénykardját.

Na ez már nekem picit sok, nem hinném, hogy egy sokkbotos, vagy akár kettő shock trooper is eséllyel vehetné fel a harcot Anakin ellen, vagy akár egy Padawan ellen is, de mivel a jelenetben látható volt, hát érdekességképp 2 képpel is ábrázoljuk, az egyik a KotF moddal készült, direkt illusztrációs céllal.  A shock trooperek, és az 501-es Légió voltak megbízva Coruscant védelmével, és közvetlenül Palpatine alá tartoztak. A shock trooperek voltak az elsők, akikre már a Galactikus Birodalom kikiáltása előtt ráragasztották a “rohamosztagos” kifejezést, de mikortól a Köztársaság megszűnt létezni, az összes klónból rohamosztagos lett.A leghíresebb shock trooperek Fox, Jek, Rys, és Thire voltak. A háború korai éveiben a fiatal Thire mint hadnagy szolgált a Köztársasági Hadseregben.

Egyszer egy diplomácia küldetés miatt el kellett kísérnie Yoda Jedi mestert Rugosára, melyet a Klón Háborúk animációs filmsorozat nyitó epizódja mutat be. 

Transzport repülőjüket azonban Szeparatista Munificent-osztályú hadihajók támadják meg, hogy megakadályozzák Yoda és a Toydariai király találkozóját. Yoda és három klónja egy mentőkabinnal evakuál, és földet ér a hold felszínén. Thire, Jek, és Rys minden erejével segítették Yoda mestert hogy átverekedje magát egy teljes hadosztálynyi B1 harci droidon, SBD-n, és Armored Assault Tankokon, melyeket Asajj Ventress küldött ellenük, hogy “letesztelje” a Jedik és a Köztársaságiak képességeit, hogy a Toydariai Katuunko király az erősebb féllel köthesse meg az együttműködési megállapodást. Thire megsebesült egy super battle droid rakéta lövedéke miatt, de társai, és Yoda mester kihúzták őt a tűzvonalból, és megvédték őt a SBD-ktől, és együtt folytatták a harcot Yodával míg sikerült eljutniuk a találkozó helyszínéig.

A Clone Wars 3D első epizódja megihlette házi KOTF felelősünket, Rolandot alias Darth Strykert is, aki lemodellezte az animációs film utolsó jelenetét. 

Később Thire-t századparancsnokká nevezték ki, és ő vezethette Palpatine főkancellár shock trooper csapatait a Klón Háborúk ideje alatt. Ahogy a háború kezdett a végéhez közeledni, Thire shock trooper hadosztályát a főváros, Coruscant védelmével bízták meg. Thire egyike volt azoknak, akik létrehozták a Homeworld Védelmi Parancsnokságot. Szerették volna centralizálni és korszerűsíteni Coruscant védelmi rendszereit egy esetleges támadást megelőzendő. Thire azonban kifejezte kétségeit aziránt, hogy a Köztársaság valaha képes lesz megfelelő és megbízható védelmet nyújtani Coruscantnak. Thire legrosszabb félelmei váltak valóra akkor, amikor Grievous tábornok csapatai egy hajnali órán hirtelen rajtaütöttek a fővároson. Thire és emberei szorosan együttműködve Appo parancsnok 501-es Légiójával mindent megtettek, hogy távol tartsák az előrenyomuló CIS erőket a Szenátusi Kerülettől, de azt már nem tudták megakadályozni, és Grievous és pár Magnatestőre beszivárogjon, és elrabolja Palpatine-t. A szomorú 66-os parancs, és az 501-es Légió rajtaütése a Jedi Templomon hamar végett vetett a Klón Háborúknak. Csak néhány Jedi élte túl, a legtöbbet saját klónjai gyilkolták le. Obi-wan Kenobi és Yoda túlélték a támadást, és úgy döntöttek, hogy meg kell állítaniuk a Császárt, és új tanítványát, Darth Vadert. Obi-wan Kenobi Mustafarra utazott, hogy szembenézzen Anakinnal-azaz-Darth Vaderrel, míg Yoda a Császárt látogatta meg az irodájában. Történelmi jelentőségű harcukat a Szenátusi Rotundában Palpatine nyerte, Yoda ugyanis lecsúszott egy lebegő szenátusi platformról, lezuhant, és elmenekült az épületből Bail Organa szenátor segítségével.

A dühös Sidious megbízta a késve érkező Thire parancsnokot és embereit, hogy kutassák át a Szenátusi épületet, és keressék a Jedi nyomait, ironikus módon arra kényszerítve Thire-t, hogy levadássza azt a Jedi Mestert, aki annak idején megmentette őt a Coral holdján.

Kíváncsi lettem volna, mit tett volna Thire, ha hasonlóan sérülten találta volna meg Yodát a földön, mint ahogy ő feküdt annak idején, de úgy hiszem, hogy ő egy fejlövéssel köszönte volna meg megmentőjének a régi segítségeket, de szerencsére Thire igyekezete, hogy megtalálja Yodát, kudarcot vallott, és azt kellett jelentenie a Császárnak, hogy Yoda eltűnt, csak a pici köpenyét találta meg, semmi mást. Eközben Palpatine zavart érzett az Erőben, és Yodánál jobban kezdte érdekelni, hogy érzése szerint új tanítványa, Anakin Skywalker nagy veszélyben volt. És valóban, a Császár jól érezte, Obi-wan legyőzte az ifjú Sith Darth Vadert, aki súlyosan megsérült, és éppen a pokoli hőségű lávában feküdt, életéért küzdve.

Ezért Thire shock troopereinek azonnal el kellett vinniük Palpatine-t Mustafarra, hogy megkeressék az életveszélyesen sérült Anakin Skywalkert, most már Darth Vadert. Mire megérkeztek a helyszínre, Obi-wan Kenobi már elment, de a Császár hamar észrevette a küszködő Vadert a lávában, azonnal megparancsolva shock troopereinek, hogy hozzanak egy medikai kapszulát haldokló tanítványának.

Így a shock trooperek visszarohantak a hajóhoz egy medikai kapszuláért, és végül beletették Anakin égett és megcsonkolt torzóját egy ilyen túlélést segítő berendezésbe, hogy életben tartsák míg megkaphatja a szükséges életmentő beavatkozásokat. Hajójukkal gyorsan visszaszálltak Coruscantra, ahol hamarjában átszállították Vadert egy gyógyászati központba, ahol befejeződött borzalmas átalakulása egy félig ember, félig gép Darth Vaderré.

Tekintsétek meg a custom shock trooper figurámat!

Annak idején semmilyen shock trooper nem volt még, mikor ezt a figurát csináltam. Egy ROTS “hatos” klónból lett csinálva, piros színűre festve azt.

Custom shock trooper figura elölről


custom shock trooper figura hátulrólKöszönöm az érdeklődést, látogass vissza hamarosan a CustomStarWarsra!

A cikket írta: Rostás Norbert 2010. 01. 04. (a figura készülte évekkel azelőtt.)