Jaden Korr

Sajnos esély sincs arra, hogy a Hasbro kiadja Jaden Korrt, vagy más Jedi Academy szereplőt. Mivel ebbe a “tűrhetetlen” állapotba nem lehet belemenni, úgy döntöttem, elkészítem magamnak a főhőst. Mint említettem a Jedi Academy rovatnyitó cikkében is, jómagam is a kel dor fajt választottam, engedve a nyitó képernyő sugallatának, ahol Jaden kel dor testben, és a hivatalosnak tekintett/javasolt ruházatban köszön reánk. Kék felsőrész, szürke csíkok, ezüstös mellvért, mint a fáraón, – igazi nagy Jedi “uralkodó”. A ruházat egyébként szabadon választható, úgy öltöztetjük fel karakterünket a játék elején, ahogy akarjuk! Az eredeti felsőrész tiszteletben tartása mellett én a sárga nadrágot választottam, amin barna oldalzsebszerű területek vannak, kék szegéllyel. Csizmáján is pont ezért vannak sárga páncéllemezek, a szoftverkészítők rendkívül eredeti, kicsit rikító, csiricsáré színeket használtak, amik egyedivé, szokatlanná teszik az Új Jedi Akadémia növendékeinek Jedi hagyományokkal szakító kezeslábasait.

Figurában is teljesen új egy ilyen fíling! Ezért egy kel dor testre volt szükségem. Plo Koon mesternél nem is teremtettek “kel dorabb” kel dort, nosza neki, vettem egy EP3-as testű darabot, és nekiláttam a nagy munkának. A jedi tunikát comb előtt le kellett faragni, mert a karakterek túlnyomó többségén nincs ilyen lelógó ruhadarab, vagy betűrik, vagy övükben összefogva ágyékuk elé vezetik, mint az indiánok. Jaden kurtítva ugyan, de részlegesen megtartotta a Jedi tunika ágyék, és ülep előtti részeit, ezt vissza kellett adni a figurán is. Mellvértje ezüstösen csillog, két kantárral van egy kapocs segítségével rögzítve a felsőruházat fölött. Ezt egy kétkomponensű modellező “gyurmából”, ún. “puttyból” gyúrtam neki. Vállvértjei picit a katonák vállon található rangjelzéseire hasonlítanak. Ruházata lefelé futó sötétkék csíkokkal, és szürke területekkel van díszítve a játékban, ezt modellfestékkel vittem fel a felületre. Nadrágja színe kiemeli a környezetéből, Jaden vonzza a tekinteteket. A Jedi őrszemek (sentinel-ek) színe sárga, ezt Jaden Korr is tiszteletben tartotta, ezért kardkristályát és nadrágszínét is sárgának választotta. Később, mikor betemeti őt és Kyle-t egy törmelékhalom, amit Tavion omlaszt rájuk egy küzdelem után, első kardja megsemmisül. A játék ezen pontján dönthetünk, hogy 2 darab egykezes, vagy egy darab kétkezes kardot fogunk innentől használni. Én visszaadtam Jaden kezébe sárga kardját, és mellétettem a jedi tanácsnokok (consular-ok) hagyományos zöld lézerkardját is, így kapta meg a képen is látható sárga-zöld kardpárt.

Persze nem vagyok modellező, de ahhoz képest, hogy ez a figura csinált, úgy nevezett “custom” figura, nem is olyan rossz. (Főleg, hogy ha azt nézzük, hogy 2007-ben csináltam, nagyon-nagyon rég, kezdeti tudásommal.) Tekintve, hogy a Hasbro nem ad nekünk túl sok gamer figurát, szegény ember vízzel főz alapon meg kell csinálni magunknak, ha akarjuk!

Hűséges olvasónk, Roland ismét küldött pár szép képet a választható Jaden Korr fajokról! Nincs konkrét ajánlás Jaden Korr fajáról, sugallják ugyan a Kel Dort, de mi választjuk ki végül, hogy milyen legyen, mint ahogy a nemét, ruházatát, sőt, a fénykard markolatát is. Mi, férfi játékosok bizonyára mindannyian elkövettük azt a hibát, hogy figyelmen kívül hagytuk a játszható női Jaden Korr karaktert, gondolván, hogy majd a karakán férfi Jadenünkkel jól lekaszabolunk mindenkit. Ja. Pont ezért mulasztottuk el a játék másik óriási vonzerejét, és buktuk el Jennifer Hale élvezetes szinkronmunkáját, ugyanis ő a női Jaden Korr “magyarhangja”! Ha mást nem, hát ezért érdemes a játékot újra feltenni, és még egyszer végigtolni! (A férfi Jaden hangja pedig a történeti hűség miatt: Phil Tanzini.)

Jaden Korr humán férfi karakterek


Jaden Korr humán női karakterek


Jaden Korr kel’dor férfi karakterek


Jaden Korr twi’lek női karakterek


Jaden Korr zabrak női karakterek


Jaden Korr rodiai férfi karakterek


Tekintsétek meg a custom Jaden Korr figurámat!

Custom Jaden Korr figura elölről


Custom Jaden Korr figura hátulról


Külön köszönet Darth Strykernek (alias Rolandnak), hűséges olvasónknak ezekért a szép screenshotokért!Köszönöm, hogy a CustomStarWars cikkeit olvassátok.

A cikket írta: Rostás Norbert 2009. 12. 07. (a figura készülte évekkel azelőtt.)