Thug 2

thug csapat

Bemutatjuk a Thug 2-t, de ezúttal nem Tony Hawk Underground 2 nevű játékáról lesz szó, hanem a második custom thug figurámról. 🙂 A Thug egy angol szó, elsődleges jelentése gengszter, orgyilkos. A KotOR sorozatban azonban a thugok ennél sokrétűbb szerepet kaptak, kibővítve gonosz tevékenységi körüket igen széles repertoárban rosszalkodnak. Így a KotOR-ban a thug szó jelentése is szélesebb értelmezést kapott, ők lettek a rosszfiúk, a zsiványok, a rablók, a gonosztevők, az útonállók, a pribékek, a fosztogatók, a banditák, verőlegények, pénzbehajtók, haramiák, a garázda elemek. Viselkedésük általában agresszív, gyakran kötekednek, hol velünk, hol az ártatlan polgári lakossággal. Természetesen mindezt alaposan felfegyverkezve, és általában csoportosan teszik. A gengszter szó is ebből a csoportosságból fakad, hiszen az angol „gang” szó eredeti jelentése banda, csoport, mindez azt fejezi ki, hogy a gangster egy csoport, egy bűnszervezet tagja. A banda erőt ad a bűnszövetkezetben tömörült egyéneknek, együtt erősebbek, és több esélyük van a sikerre. Együtt, sokan, könnyebben tudnak hősködni a civilek ellen, alaposan megfélemlítve, terrorizálva azokat. Gonoszságaikat többnyire hatalmi szempontokért, esetleg pénzért, vagy néha pedig egyszerűen poénból követik el.A bandák azonban néha egymás ellen fordulnak, hogy eldöntsék, melyik szervezet az erősebb, vagy hogy egyedül tudjanak tevékenykedni az adott területen, ilyenkor az ellentét sokszor bandaháborúkhoz vezet. Az erősebb bandák néha akkora erőre tehetnek szert, hogy képesek befolyásolni a politikát, belekerülhetnek magasabb körökbe, és befolyásolni tudják a nagyhatalmi kérdéseket. Ezek a thugok például a KotOR2-ben nyíltan foglaltak állást az onderoni polgárháborúban, a rossz oldali küldetésben nagy szerepet vállalnak, Azkul vezetésével, és a beépített ember, Zheron közreműködésével megdöntik a dantooini kormányzatot, az Onderonon kormányra juttatják Vaklu tábornokot, sőt, egy rossz Exile-nak segítenek a telos-i csatában is. 

Azkulnak még egy Jedi mestert, Vrookot is sikerült csapdába csalnia, és foglyul ejtenie, majd a Dantooine-on egy barlangban bezárta egy erőtér ketrecbe. Mikor az Exile Jedi rájön erre, és kilép a barlangból, kint fogja őt várni Azkul és 6-7 embere. Azkul „munkát” ajánl nekünk, ez lesz az utolsó LS/DS döntésünk a Dantooine-on. A Jó Oldaliak (LS) Khoonda-t kell hogy védelmezzék, ezért ezen a ponton szembe kell szállni a gonoszokkal, és meg kell ütköznie Azkullal és zsoldosaival. Aztán vissza kell menni a Khoonda épületéhez, és felkészíteni a védekezésre az Akkere cikkemben leírtaknak megfelelően, és visszaverni a thugok nem sokára meginduló támadását. A Rossz Oldaliak (DS) összeállhatnak Azkullal, segíthetnek neki legyengíteni Khoonda védelmi rendszereit, sőt, segíthetnek neki leverni Terena Adminisztrátor védelmi erőit, végezetül kihívja majd egy párbajra Vrook Jedi mestert, aki utolsó csepp véréig hűen védi a Dantooine-i kormányzatot és Terenát. Miután az Exile legyőzi a Jedit, Azkul felsétál Terena szobájába, hogy személyesen ölhesse meg a kormányzónőt, és átvehesse végre a helyét. Ezt annyira akarja, hogy a hely átvételt SZÓ SZERINT értsétek, Azkul pontosan arra a négyzetcentiméterre áll majd, ahol Terena szokott álldogálni. 🙂 

Azkul bandavezér


Miután a KotOR1-ben Darth Malak rájött, hogy a Dantooine-on van a Jedi Enkláve, megtámadta, és porig romboltatta az egykor élettel teli, és jelképes értékkel bíró Jedi épületet. A romok alatt sok Jedi lelte halálát, és sok érték rekedt így a kőhalmaz alatt. A KotOR2-ben rájövünk arra, hogy egyes thugok arra specializálódtak, hogy expedíciókat szerveztek a mélybe, és a romok alatt felkutatták a Jedi testeket, levetkőztették őket, elszedték értékeiket, kifosztották ládáikat, elszedték fénykardjaikat, gyakorlatilag meggyalázva azok végső nyugalmát, fosztogatták a sírhelyüket, mint mi, európai emberek az egyiptomi fáraók piramisait. Persze voltak olyan thugok, akik nem akartak expedíciókat szervezni a szűk járatokba, hanem azt találták ki, hogy megvárták, míg más thugok mentek le, és mikor azok felhozták a zsákmányukat, egyszerűen megtámadták őket, leöldösték a fáradt kincsvadászokat, és elvették a cuccaikat. Ezeket a zsákmányokat részben maguk használták fel, egy másik, jelentős részét viszont a feketepiacon értékesítették. Egy ilyen fosztogató, és egyben orgazda volt Daraala.

thug_daraala

Érdekes, hogy egy női thug, mely elég ritka. Ráadásul volt annyira pofátlan, hogy rögvest a Jedi Eklávé romjai előtt fel is verte sátrát, és ott ezekből a hengeres tárolókból, és ládákból egyből értékesítette a portékáit. Fénykard kristályoktól jedi tunikákig, szerszámoktól lőfegyverekig, kiegészítőktől (kesztyű, öv, fejpánt) páncélokig mindent lehetett ezeknél az orgazdáknál kapni. 

Apropó, páncél. Bizonyára észrevettétek, hogy ezek a thugok idáig mind ezt az igen tetszetős, zöld alapszínű, érdekes festésű páncélt viselik. Ez egy Dúracél Nehézpáncél. A Bonadanon készítik. Komoly védelmet nyújt a használójának, ám alaposan korlátozza őt a mozgásában.

thug2_duracel_nehezpancel

Pont ezért a tulajdonságáért főleg tűzfegyverek mellé javasolták, hiszen puskával nem kell ugrabugrálni benne, míg a kardozásban hátráltatná az embert. Ezért például az Echaniak, akik macska ügyességgel, és gyorsan kellett, hogy mozogjanak, nem szerették ezeket a páncélokat, mint ahogy a Handmaiden cikkemben írtam is. Ráadásul a páncél korlátozta az Erők használatát is, ezért Consular Jedik sem igen preferálták a viselését, legfeljebb a harcos Jedik, akik nem használták az Erőt sűrűn, hanem csak kardoztak, ám ebben a cuccban ők sem nagyon tudtak rendesen mozogni. A Thugoknál viszont ez nem okozott problémát, Erőt nem tudtak használni, kardot nem szerettek használni, főleg lövöldöznek, tehát nekik maximálisan megfelelt. Sok páncélozott pisztolyos és puskás lúd pedig a KotOR-ban is képes disznót győzni… 

Persze nem mindig! Mikor Darth Revan rájött, hogy felhasználta őt Hulas, a Genoharadan maffiafőnök, hogy megölesse a Kartell többi vezérét, Darth Revan azonnal ki akarta őt is végezni. Ám Manaanon nem lehetett a biztonsági kamerák miatt harcolniuk, ezért kihívta őt egy párbajra, melyre Hulas csak akkor volt hajlandó, ha Revan egyedül elmegy a Tatooine dűnetengerére, és ott mérkőznek meg. Persze Hulas hozott magával pár embert a „párbajra”, ismét átnyomva a Dark Revant, de sebaj, Revannak együtt sem voltak elegendő kihívás, lekaszabolta mindet. Hulas bal kezénél láthatunk ismételten egy zöld dúracél páncélos thugot a screenshoton. 

thug_genoharadan hulas embere


Ezt a gyönyörű Dúracél Nehézpáncélt azonban nem csak a thugokon tanulmányozhatjuk, felpróbálhatjuk mi is! Ennek azonban alapfeltétele, hogy karakterünknek legyen nehéz páncél hordására vonatkozó képessége.

thug2_duracel_nehezpancel alapfeltétele hogy karakterünknek legyen nehéz páncél hordására vonatkozó képessége

Ez a Katona kasztnak azt hiszem alapértelmezett, de a többiek is kifejleszthetik szintlépésekkor. Bemutatom modellünket, Canderous Ordot, mai divatbemutatónkon ő fogja nektek bemutatni a Dúracél Nehézpáncélt. Gyerünk Canderous, ne szégyenlősködj, fordulj körbe a srácoknak, hadd lássuk azt a Dúracél Nehézpáncélt elölről és hátulról! 🙂 Canderous katona, tehát felveheti, óriási helikopterágyúhoz hasonló fegyverével messziről is tud lövöldözni, tehát nem zavarja őt, hogy talpig vasban kell mászkálnia, Erőt nem tud használni, tehát nyugodtan viselheti ezt a páncélt!

Canderous Ordo Dúracél Nehézpáncélban elölről és hátulról a Korriban-i Sith Nagyurak Völgyében.

Canderous Ordo Dúracél Nehézpáncélban elölről
Canderous Ordo Dúracél Nehézpáncélban hátulról

Tekintsétek meg a custom Thug figurámat is!

Igazából nem is csak a thug volt az, ami miatt megcsináltam ezt a custom figurát, mert sok fajta rosszfiú van. A páncélzat borzasztó sokat nyomott a latban. Egyébként sok thugon van ez a páncél, de én ezt a férfit próbáltam lemodellezni, akit a KotOR2-ben láttam az Iziz kantinban. Nem igazán zavartatta magát, hogy miért stíröli őt az Exile, biztos tudta, hogy megörökítjük az utókornak  🙂

thug az iziz kantinban

custom Thug figura elölről

thug2_custom

custom Thug figura közeli

thug2_custom figura

custom Thug figura hátulról

custom thug figura hátulról

custom Thug figura oldalról

thug2_oldalról

Jana Lorso thugokat uszít az Ithori bázisra Telos-on


Thugok kötnek Chodo Habatba Telos-on fényes nappal


Köszi hogy a CustomStarWarst látogatod! 
 

írta: Rostás Norbert 2009.04.03. a figura készülte évekkel azelőtt.