Darth Bandon

Darth Bandon volt az a férfi, aki Darth Malak Sith apprentice-e (tanítványa) volt a Jedi Polgárháború idején a KotOR1 játék szerint. Darth Bandon egy egyénileg készített könnyű rostpáncélt viselt, bő nadrágot hordott, melyre hátul és oldalt rálógott a felső rész palástja. Meglehetősen jól alkalmazta a Sötét Oldali erőket, jó volt Erő Villámlásban, Halál mezőben, és Erő lökésben. Vörös kétágú fénykardjával is igen ügyesen bánt, ezért ő volt a Sith Birodalom legveszélyesebb vadásza. Mindezekek ellenére mesterének régi mesterével, Revannal nem lehetett egy lapon említeni, így nem csoda, hogy mikor szembetalálkoztak, Revan ellentmondást nem tűrően, és könnyedén legyőzte, és megölte őt. Bandon valaha maga is Jedi volt, bár igazából soha nem fogadta el a Jedi Tanításokat. Rájött arra, hogy az agresszív dolgok, a harag, a gyűlölet, és a düh tovább növelik erejét, így egyre inkább a Sötét Oldal felé fordult, minek következtében elkülönült a többi tanítványtól, és kirítt közülük. Amikor a Sith-ek ismét felemelkedtek Darth Revan és Darth Malak uralkodása alatt, nyíltan ellenszegült Mesterének, és elszökött előle Korriban-ra, és jelentkezett a Sith Akadémiára. A Sith-ek elnevezték Darth Bandonnak, régi Sith szokás szerint valami tulajdonsága, jellemzője alapján, így lett a neve “Sötét Elhagyó”, tekintve, hogy az angol “abandon” szó jelentése “elhagy”, “felad”, “lemond”. Elhagyta a Jedi Rendet, feladta régi életét, lemondott arról, hogy a Jó ügyért dolgozzon. Sith lett. Sith tanítványként Bandont teljesen magához láncolták a Sötét Erők, átölelte a Sötét Oldal. Mivel minden idegszálával a hatalomra éhezett, Erőre vágyott, teljes céltudatossággal, és kegyetlenséggel hajtotta végre a próbákat, hamarosan kimagasodva, elkülönülve a többi tanítvány közül. Mindezek hamarosan felkeltették Darth Malak figyelmét is. 

Mivel Malak úgy tudta, hogy megölte volt mesterét, Revant, Malak Bandont választotta tanítványának, átadva neki mindazt a Sith tudást, amit ő is tudott. Malak nem csalódott választásában, sok Jedi rövidesen azon a végén találta magát Bandon dupla pengés fénykardjának, melyet sokan közülük inkább szerettek volna elkerülni, de soknak nem sikerült, és fel lettek koncolva. Nem sok idő kellett hozzá, hogy a megerősödött Darth Bandonról már az a hír járta, hogy készen áll arra, hogy ősi Sith szokás szerint megölje mesterét, Malakot, és átvegye a helyét.



Bandon vezette azt a Sith hadosztályt, mely behatolt az Endar Spire hajóba Taris felett, és jó esélye lett volna legyőzni a sérült, zavarodott, agymosott Revant, aki a tönkre lőtt hajón volt. Azonban mielőtt Bandon megölhette volna, Trask Ulgo egy elkeseredett, és esélytelennek tűnő támadással időt adott Revannak, hogy a kapitány önfeláldozása által el tudjon menekülni a mentőkabinnal.

Traskot a dühös Sith ezért felkoncolta, majd a Sith osztag Bandon vezetésével elhagyta az Endar Spire-t, még mielőtt az felrobbant volna. 

Miután Calo Nord sem tudta elkapni Revanékat, Darth Malak elküldte tanítványát, Darth Bandont, hogy kutassa fel a közben Jó útra tért Revant, és ölje meg, de ha lehetséges, Bastila-t élve kapja el. (Darth Malak nem sejtette, hogy tanítványa ugyanarra a sorsra fog jutni, mint Calo Nord). Darth Bandon felkerekedett, hogy megtalálja Revant. A Calo Nord cikkemben említettem, hogy az a bolygó, ahol Revan-nak meg kell ütköznie Bandonnal attól függ, hogy milyen sorrendben látogatjuk meg azokat a világokat, ahonnan össze akarjuk gyűjteni a Star Map darabokat. Bandon azon a bolygón támad majd meg, ahol a harmadik Csillagtérkép darabra bukkansz Revant irányítva. Ha megvan a harmadik Csillagtérkép (azzal együtt, amit a Dantooine-on találtatok), az adott pályán felbukkan Darth Bandon és megtámad majd. Bandon általában két szürke kapucnis Dark Jedivel támad Tatooine-on és Manaan-on, de a Kashyyyk bolygón két olyasmi Dark Jedivel jön, akik olyasmik, mint a Sith Kormányzó volt a Taris-i Sith Bázison. Én a Korribanon találkoztam vele, két tanítvány volt vele a Sith Akadémiáról.

Arrogáns jóslatuk szerint a Revanom nem lesz ellenfél számukra – tévedtek, mert igencsak az lett. 😀

Darth Bandon ismert volt kegyetlen, szadista és pszichopata viselkedéséről. Nem volt szokatlan, hogy azért vette el emberek életét, mert beszélni akartak hozzá, vagy azért tett tönkre gépezeteket, mert éppen előtte voltak, vagy csak pusztán “viccből”, hogy szórakoztassa önmagát, vagy bebizonyítsa felsőbbrendűségét a “lényegtelen” embereken. Például Force Push lökéssel tett tönkre egy Sith Assassin droidot mikor belépett a hajóhídra, hogy találkozzon Darth Malakkal, miután Calo Nordot Revan likvidálta.

Vagy csak nézzétek meg, és olvassátok a szavait, mit mondott Revannak, mikor végre találkoztak! “A szavaid semmit nem jelentenek számomra… kivéve ha az életedért akarsz könyörögni. Nem? Ez esetben megpróbálok gyors, és fájdalmas lenni!” 

Ezek voltak Bandon utolsó szavai, nem számít, milyen biztos volt magában, Revan alaposan megleckéztette őket. 

Nem lehet meglepődni azon, hogy Revan felismerte Bandonban azt a férfit, aki legutóbbi találkozásukkor megölte Trask Ulgot. Az nincs előre definiálva, hogy mely bolygón ütközött meg Darth Bandon Revannal, Malak régi mesterével, de az bizonyos, hogy összecsapásuk ádáz küzdelmet hozott. Darth Bandon megfizetett bűneiért, és minden Sötét Oldali képessége sem tudta őt megmenteni az eddigre már jóval erősebb Revantól, és társaitól.

Bandon halálát nem gyászolta sokáig Darth Malak, hanem hamarjában új tanítvány után nézett, melyet Bastila személyében szeretett volna maga mellett tudni. (Lásd a Bastila cikkemet.) Na ezzel már ő is kihúzta a gyufát, és mivel Revan nőjére vetette a szemét, felébresztette az alvó oroszlánt, és a felbőszített Revan keze által elesett ő is a Csillagkohó csatában.

 

Tekintsétek meg a custom Darth Bandon figurámat.
 



Custom Darth Bandon elölről vörös kétágú custom fénykarddal


Custom Darth Bandon hátulról vörös kétágú custom fénykardjával


Custom Darth Bandon elölről még mielőtt bekapcsolná kardját


Custom Darth Bandon oldalról


Sith támadás az Endar Spire ellen


 Köszönöm az érdeklődéseteket, gyertek vissza máskor is!

 A cikket írta: Rostás Norbert 2008. 08. 16. (a figura készülte évekkel azelőtt.)