Sith assassin

4000 évvel a a film eseményeinek kora előtt, de pár évvel a KotOR1 története után a Jedi Rendet gyakorlatilag felmorzsolták. Majdnem teljesen kiirtották a Jedi lovagokat, de még a Padawanokat is. A Dantooine-i csata után a nagyon kevés Jedi túlélő menekül, és szétszéledtek a Galaxis minden tájára. Egyszerűen bujkálnak. A Sith-eken kívül még mindenféle fejvadász is vadászik a béke volt őrzőire, mert fejpénzt fizetnek értük. A Tőzsde is utánuk eredt, mert még a gazdag maffiózók számára is nagyon jó pénzt ér egy elkapott, vagy egy megölt Jedi. A Galaxis lakosságát pedig gusztustalan intrikákkal, hamis vádakkal a Sith Birodalom a Jedik ellen hangolta, ezért manapság mindenki utálja a Jediket, és ha észreveszik őket, többnyire feljelentik őket a Sith-eknél. Az epizód III után hasonló helyzet állhatott elő. A Jedik túlnyomó részét a 66-os parancs alatt, és Anakin Jedi templomban végrehajtott akciója alatt szinte lenullázták, a maradék menekül, bujkál, vagy száműzetésbe vonul.

jeditemplom

A Holonet-ből árad a sok hazugság, mely a “szemét” Jediket támadja. Palpatine szájából ömlik a hazugságok másik fele, aki eleinte a Szenátusban, később annak feloszlatása után diktatúrájában uszít a Jedik ellen, de sebaj, majd ő “megvédi” a Birodalmat azoktól az “aljanép” Jediktől. Szörnyű propagandájának, és Darth Vader “áldásos” irtó hadjáratának köszönhetően a bujkáló, menekülő Jediket pár kivétellel felkutatták, és kiirtották. Az általunk irányított karakter, az Exile hasonlóan egy üldözött Jedi, egy a túlélőkből. Száműzte őt a Jedi Tanács, (szerencséjére), mivel nem engedelmeskedett a Jedi Rend szabályainak, és elment Revannal harcolni, így pont nem volt ott, mikor Dantooine-t lerohanták, és a földdel tették egyenlővé a Sith-ek.

A Sith Assassin (magyarul Sith Merénylő) kasztot, vagy fegyvernemet a Mandalori Háború alatt vetették be először. Az osztagot titokban szervezték meg a Sith-ek, és Erő-érzékeny gyilkosokká képezték ki valamennyit Darth Sion és Darth Nihilus irányítása mellett a Malachor V bolygón. A leendő Sith Assassin tanítványokat, akiket elég erősnek, és Erő-érzékenyeknek találtak a malachori Trayus Akadémián edzették, és tanították.

A Sith Assassin fegyvernem teljesen újszerű volt, mert a nyílt téren való frontális támadás helyett inkább az ellenség, vagy inkább a “zsákmány” sötétből, hátulról, csendben, gyorsan való likvidálását preferálták. Gyakorta egyedül, vagy kis csoportban is eredményesek voltak, mert egy olyan lopakodó generátort viseltek, mely egyrészt teljesen láthatatlanná tette őket, másrészről lépteiket, mozgásuk zaját is tompította, ezért váratlanul tudták megtámadni a célpontot. Ráadásul egyes Elit Assassinok az Erővel is tudták álcázni magukat, ezek ritka, és igen képzett Sith Assassinok voltak, és ők már fénykardot is képesek voltak használni, míg “mezei” társaik többnyire egy Erő-pálcát forgatnak, hasonlót, mint amit Grievous tábornok Magna testőreinél látunk. Ezek a láthatatlan harcosok nem ritkán képesek voltak elszívni az Erő-érzékeny célszemély (többnyire Jedi) erejét, az erősebbektől többet, a gyengébbektől kevesebbet, így önnön magukat erősítve.

A Jedi Polgárháború alatt és után a Sith Assassinok elsődleges célja lett a Jedik elfogása, vagy megölése. Miután sikeresen ártalmatlanná tettek egyet, a foglyot addig kínozták, míg az át nem állt, vagy meg nem halt. Ebben az Elitek segítettek nekik, mert ők magasabb szinten voltak kiképezve a testi és lelki kínzások terén, (Atton Rand is egy ilyen Assassin volt, erről ejtek szót az Atton cikkben). Ennek az áttérítő tevékenységnek köszönhetően ahogy fogyott a Jedik száma, úgy gyarapodott a Sith-eké. 

A Sith Assassin fénykorukat élték Darth Traya, Darth Nihilus, és Darth Sion által fémjelzett Sith Birodalom Érája alatt, amikor gyakorlatilag eltörölték a Jediket a föld színéről. A titkos Trayus Akadémia rejtekéből indulva Sith Lordok irányítása alatt teljes Sith Assassin légiók eredtek a menekülő Jedik nyomába Galaxis-szerte, hogy felkutassák, áttérítsék, vagy legyilkolják a Jediket, és ezt pár kivétellel meg is tették.

Az Új Sith Háború idejére a “project” annyira népszerű lett, hogy már három helyről ontották a “frissen végzett” Sith Assassinokat az egyetemek. 🙂 A Ryloth Akadémiáról, az Umbara Akadémiáról, és Nar Shaddaa Akadémiáról. Körülbelül nyolc Umbarán végzett Sith Assassin még a Sith Háborúkat is túlélte, de valószínűleg a “túlképzés miatt”, vagy “munkaerő piaci folyamatok” miatt Darth Bane  már “nem alkalmazta őket” a CIA Sith megfelelője a SIA ügynökségnél, ami az ő Sith logikája szerint a nyolcak legyilkolását jelentette.

darth_bane

Az Új Sith Rend üzemeltette SIA egyébként a Sith Intelligence and Assassination rövidítése volt, ami szabad fordításban a Sith Hírszerzés, és Merénylést jelent.


Először a Harbinger fedélzetén lesz alkalmunk találkozni az Assassinokkal, mely Darth Sion parancsnoksága alatt érkezik a Peragus aszteroida bányájára, hogy elfogják Exile-t. Exile, Kreia, és Atton Rand beszivárognak a hajójukra annak üzemanyag töltő csövén keresztül, hogy megszerezzék a felszálló kódot, és a hiperűr koordinátákat, hogy el tudjanak menekülni az Ében Héjával Peragus-ról. A fedélzeten Attonnak valami rooooossz előérzete lesz, bár a folyosók kísértetiesen üresek, és látszólag nincs semmilyen ellenség a hajón. De a csempész szerencséje, és az érzései helyesnek bizonyulnak, mert a szellemhajó hamarosan megelevenedik, és láthatatlan Sith Assassin csoportok támadják meg a betolakodókat.

Mindaddig nem, (vagy csak alig) lehet őket észlelni, míg nem támadnak, akkor kikapcsolódik az álcázó mezőjük. De Exile, Atton és Kreia segítségével sikeresen megöli mindet. Kivéve ezt azt utolsót, hogy megörökítsék ezt a kalandjukat nektek, és egy screenshotot akartak készíteni róla, de nem volt túl fotóérzékeny, mindig bemozdult, csapkodott pálcájával, míg Atton rohangált körülötte valami jó póz miatt, de végül a rossz modellt sajnos ki “kellett” nyírni. 🙂

Exile az utazása során SOK Sith Assassinnel fog találkozni, több helyütt is. Követik őt, és kis csapatát, mert ennek a pár embernek az elkapása igazi főnyeremény lenne számukra. Hiszen ott van Exile, az utolsó Jedi, Atton az elveszett Jedi, Brianna, a Handmaiden, aki Arren Kae, a híres Jedi lánya, aki maga is Jedi lett Exile mellett, ezért ők mind nagyon vonzó, és népszerű célpontok a fejvadászok számára. És akkor még nem is említettem a két ex-Sith-ünket: Kreia-t, aki Revan és Darth Sion mestere is volt, és Visas Marr-t, aki elhagyta Darth Nihilus-t, hogy minden segítségét, és szerelmes szívét az Exile-nak adja. Tehát e kettő is nagyon értékes skalp a Sith Assassinoknak. Sőt, még ott van Mira, akit fejvadász lányból képez ki Exile Sentinelnek, szóval ez a Jedi csapat credit milliókat érne a Sith vezéreknek.

Ilyen Sith Assassin-ok védik Freedon Nadd síremlékét a Dxun holdján, a szent helyen is vannak közülük.

sith_assassins_freedon_nadd

Néha találkozunk elit Sith Assassin-okkal majd a játék során, ezek már képesen fénykardot is forgatni, ruházatuk, fejfedőjük eltér a mezei Assassinoktól, és valamilyen rangot viselnek. Az elit Sith Assassinok nem tolerálják az alárendeltjeik hibáit, gonoszak, és kegyetlenek a “csicska” mezei Sith Assassinokkal szemben.



Később egy csapatnyi láthatatlan Sith Assassin tör rá váratlanul Mandalore bázisára Dxun-on, miután a kettévált csapataink visszatérnek Iziz-ből, és Freedon Nadd sírjából a sikeres küldetésekből. (Nézzétek csak meg azt a két piros kört, ahova az egérkurzor mutat! Ott sunnyog még mindig két láthatatlan Assassin, de néha elárulja őket a fény törése, a levegő vibrációja!)

sith_assassins_dxun

Most már tényleg unnak bennünket a Sith-ek, és szeretnének megszabadulni a szemtelen kis csapatunktól, de ezúttal sem sikerül nekik, mert az összes Sith Assassint leveri Exile jól felszerelt, és egyre erősebb kis csapata. Azonban így is ki kell üríteni a bázist, és elcuccolni onnan még Mandalore-nak is, mert a Sith-ek bármikor ismét megtámadhatják őket, ezért Mandalore is csatlakozik Exile csapatához, és együtt folytatják az útjukat. De ez a csapat már nem az a régi menekülő csapat, mely régen volt. Handmaiden például nem az a szerény kis szolgálólány, aki volt, hanem Brianna, a Jedi. Atton sem az a lelkileg sérült volt Sith Assassin, a piti csempész, hanem egy erős Jedi. Mira már nem csak a Nar Shaddaa-i fejvadász lány, hanem bizony ő is Jedi már. A csapat átmegy kontratámadásba, azt tervezik, hogy meglátogatják a Sith-eket egy baráti kis bunyóra Malachoron. Immár ők szeretnének csapást mérni a Sith-ekre, mégpedig a birodalmuk szívében, a Trayus Akadémián.

A Malachor V bolygón a Trayus akadémia bejárata előtt Sith Assassinok válnak láthatóvá, és állnak két sorba, hogy kifejezzék tiszteletüket a régi ellenfélnek, a bátor és erős Exile-nak, aki egyedül érkezik, hogy szembenézzen az ellenséggel. 

sith_assassin_row

Ez az utolsó felvonás valamelyik fél számára, ez az utolsó menete annak a halálos mérkőzésnek, mely az Exile Jedi és a Sith Assassin-ok közt már jó ideje tart. Ezt mind a két fél tudja jól. De a végső meccs előtti tisztelgés ne tévesszen meg senkit, itt nem lovagi torna lesz, vagy egy az egyben küzdelem, mert nyüzsögnek bent, minden szobában, minden folyosón RENGETEG láthatatlan, vagy épp látható Sith Assassin lesz

sith_assassin_team

Úgyhogy ehhez mérten ahogy belépsz a Trayus Akadémiára egyből egy Elit Sith Assassin “köszönt” téged két fénykarddal várva; egy normál méretűvel, és egy rövid pengéssel.

sith_assassin_elite

De Exile már olyan erős, mint amilyen fénykorában, a száműzetése előtt volt. Mindent tud már az Erőről, és kitűnően forgatja a fénykardot, szóval becsülettel helytáll a sok rárontó Sith Assassin ellenében, pedig higgyétek el, minden irányból rohannak rá, ötösével, hatosával, vagy ha így “összegyűjtöd” őket, mint én, akkor még többen is lehetnek egyszerre. De ez nem baj! Hogy lehet ilyen tömegek ellen hatékonyan fellépni? Nos, egy Force Storm (erővillámlás-erővihar) mindet letarolja, mit számít, hogy hányan vannak, sőt, egy része nem is fér majd a közeledbe a többi Assassin kollega miatt a nagy tömegnyomorban.

sith_assassins_forcelightning

És nézzétek azt a 170 sebzést Assassinonként, melyet az én KATONA kasztú Exile Jedim produkál úgy, hogy alapképességei, és fejlesztésem miatt is főleg kaszabolásra, és fizikai erőre lett gyúrva, de pár tuti kis Erő-t adó kesztyű, inplantátum, öv, fejpánt, és egy bölcsességet, és karizmát adó kristályú Silver (ezüst) fényű fénykardpárral könnyedén lehet elpusztítani Sith Assassin hordákat is 2 vagy maximum 3 Erőviharral. A Sith Assassin-ok azt az utasítást kapták, hogy minden áron állítsák meg a betolakodót, Exile nem juthat Darth Sion és Darth Traya közelébe, akik itt vannak az Akadémián, de hiába minden erőfeszítésük, nem tudják megölni Exile-t, aki sorba kaszabolja le a Force Stasis-al lebénított Sith Assassinok tucatjait.

sith_assassins_stasis

De a nagy kaszabolásban lehet, hogy picit összeizzadta a vadiúj Jal Shay ruháját, mert ezen látszólag úgy bepöccent, hogy lendületből levágta Siont, és Traya-t is. 🙂

A Star Wars: Knights of the Old Republic II: The Sith Lords nevű játékban te is lehetsz Sith Assassin, ha a Sötét Oldalon nyomod. A Sith Assassin egyike a hat presztízs karakter osztálynak, melyekből a főkaraktered választhat a 15. szintje után. Mint ahogy a Jó oldali megfelelője, a Jedi Watchman, ez az osztály szorosan összefügg a Jedi Sentinel osztállyal. A játék valamennyi ellenséges Sith Assassine is ennek a karakter osztálynak a tagja. Ha esetleg a cikk alapján megjött a kedved neked is ehhez a lopakodó hadviseléshez, ha láthatatlanul akarsz támadni az álcázó generátorod leple alatt, mint egy Predator, válaszd ezeket a csendes gyilkosokat a Kotor2-ben presztízs osztályodnak. Bár én még nem voltam Assassin, állítólag jó móka, és egy totál új fajta játékélmény. Remélem tetszett a cikk, és tetszeni fognak a most következő custom Sith Assassin figura fotók is.

 

Tekintsétek meg a Custom Sith Assassin figurámat!

custom Sith Assassin figura elölről

sith_assassin_custom

custom Sith Assassin figura hátulról

sith_assassin_custom_back

Sith assassin miniatures figura és kártyája egy esztétikus fóliában

sith_assassin_miniatures

Köszönöm a figyelmet, gyere vissza minél hamarabb, még sok érdekesség vár titeket! 

 

írta: Rostás Norbert 2008.05.30. a figura készülte évekkel azelőtt.